Skip to content

4. Uluslararsı Eskisehir Sinema Gunleri

5 replies · 496 views

CA
Cahit Binici
Administrator
111 posts
May 08, 2002, 10:17 PM#17

4. Uluslararsı Eskisehir Sinema Gunleri

Yakında festivalin resmi sitesi yayına geçiyor. sinefil üzerinden sinema günleri ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceksiniz.

CA
Cahit Binici
Administrator
111 posts
May 11, 2002, 01:17 PM#23

web sitesi yayına başladı:

http://sinemagunleri.sinefil.org

OU
outsider
650 posts
May 20, 2002, 03:48 PM#29

Açılış full çaktı. 1 saat öncesine bilet kalmamıştı. Düşünün artık. Bu arada İf adındaki ingiliz filmini herkese tavsiye ederim. Memnun kalacaksınız!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 28, 2002, 08:46 PM#40

Ve ne yazık ki bugün bitti. Keske biraz daha sürseydi. O kadar çok film kaçırdım ki vakitsizlikten. Gerçi olsun varsın ben Zeki Demirkubuz'un filmlerini izledim ya, o da yeter.

OU
outsider
650 posts
May 29, 2002, 04:38 AM#44

Yazgı son gününde full çaktı, salonda adım atacak yer yoktu. Keza gösterim sonrasının sohbetli itiraf'ı da aynı şekilde. Bir de Taner Birsel'in gelmesine baya bir şaşırdım. İki sene önce Kaç Para Kaç için söz verdiği halde gelmemişti. Demirkubuz ticari gösterimlerde iki seksen yattı belki gişede ama Festivalle birlikte filmleri baya bir izleyciye ulaştı.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 29, 2002, 03:51 PM#56

festivale ilgi geçen yıllara göre sanki biraz daha az gibiydi. geçen yıl 11bin biletli izleyicinin bir haftada boyunca film izlediği açıklanmıştı. bakalım bu yılki rakamlar nasıl. zeki demirkubuz filmi ve söyleşisi çok kalabalık ve çok keyifliydi gerçkten. seyircilerden biri -akedemisyen bir kadın galiba- zeki demirkubuzu varoluşçuluk gibi "saçma sapan" konularda film yapmakla suçladı ve onu dikate almadığı konulardan dolayı yargılayıp suçlu buldu. ilk kez bir yönetmenin yaptıklarından değil de yapmadıklarından dolayı yargılandığına şahit oldum.

zeki demirkubuz bu sine ortamından rahatsız olduğunu söyleyerek gerekirse sinemayı bırakabilceğini, "her şeye rağmen" film yapmak istemediğini, bu işin bir ahlaki problem olduğunu söyleyerek büyük bir takdir topladı benim tarafımdan. galiba böyle başarılı bir adamın sonu da orson welles gibi olacak.. orson welles "hayatım 3te birini film çekerek, 3te 2sini de dangalaklara laf anlarak geçirdim" diyerek çok önemli bir gerçeği vurguluyordu.

You need to log in to post a reply.