nedir ne değildir
10 replies · 280 views
bulabilir misin bilmiyorum ama bahman farmanara'nın kafurun kokusu yasemin rayihası adlı imge içinde imge katman içinde katman bir filmi vardır mutlaka gör derim
Kafurun kokusu Yaseminin rahiyası başkangıç için biraz ağır kaçar,hem de İran sinemasının karakteristik özelliklerini çok taşımıyo,biraz daha çizgi dışı bi film.Kiostrami kirazın tadı bence de ok,sonra da makmalbaf ve ailesi diycem çünkü kızı eşi herkes film çekiyo ve hepsi de iyi.
Bahman Ghobadi ve Cafar Panahi'de İran sineması diyosak mutlaka izlenmesi gerekenlerden,
bi de kadın yönetmenleri sakın ıskalama,çok önemliler İran Sineması için
Last edited: Mar 22, 2004, 12:15 PM (1)
iki hafta önce "cnbce"de "babak payami" nin bi filmi vardı umarım izlemişinizdir .filmin ismi "one more day" di çok iyi bi film sayılmazdı ama hem iran sinemasın hemde iran toplumunun belli olaylara bakış açısını görmek açısından önemliydi ..iran sinamasında favorilerim "cafer panahi" ve "abbas kiarostami" ülkemize çok uğrayan bi sinema değil uğrarsada kıaçırılmaması gerekir "on" ve "daire" geçen sene ülkemizde giren iran filmleriydi...
İstanbuldaysan bu festival senin için doyurucu olacak
Ustalara Saygı'da Bahram Bayzai'nin
*Küçük Gariban Bashu
*Belki Bir Başka Vakit
*Misafirler
Babak Payami'nin
*İki Düşünce Arasındaki Sessizlik(bu benim favorim)
Jafar Panahi'nin
*Kanlı Altın
Samira Makmalbaf'ın
*Öğleden Sonra Beşte
filmleri gösterilecek,İran filmlerine başlayacaklar için iyi bir sene...
outsider wrote:
oğul odası isimli dokunaklı italyan filminin yönetmeninin
nanni moretti (hatırlayamadın gibi geldi de) ;)
(Carcassın dedi) akdeniz kodu:)
arkadaşlar bu biraz komik oldu ama neyse madem öyle ben bildiklerimi anlatayım bari. sinema tv de okuyan varsa aranızda hocalara sorsa ya belki vardır bilen.
eveeet. bu akdeniz kodu lafını akdeniz filmleri topladığını söyleyen bi arkadaştan duydum en kısa zamanda ayrıntılı bilgi için onunla temasa geçicem zaten .
ancak şimdi konuşma sırasında öğrendiklerimi aktarıyorum:
akdeniz kodu akdeniz filmlerini tanımlamak için kullanılıyor ancak belli kriterleri var yani akdenize kıyısı olan her ülkeden çıkan film akdeniz koduna sahip diye bir şey yok. mesela: illaki balkon oluyor bu filmlerde, bir fahişe oluyor, bir de iyi kadın.. muhakkak bir şişman kadın oluyor.. barbie gibi kadınlar olmuyor filmde. filmdeki en barbie hatun söz konusu fahişe.. ve de balkonlarda beyaz çarşaflar asılı oluyor. film hiç bir zaman büyük bir kent merkezinde geçmiyor ya kentin küçük bir sokağında ya da bir banliyosunda geçiyor... bu durumda fellininin 1973 yapımı amarcord filmini buna örnek göstermek mükündür..tüm bildiklerim bunlar..ayrıntılı bilgi için beni takip edin:)
kucak kucak sevgiler hepinizeeee
You need to log in to post a reply.