"Türkiye Sineması"nda Klasikler
6 replies · 267 views
"Türkiye Sineması"nda Klasikler
Bu konuyu açmama dün saat 12 de trt1 de izlediğim Askerin dönüşü filmi neden oldu. açıkça söylemek gerekirse benim kanaatim 95 lere kadar türk sinemasında elle tutulur bir kaç filmden daha fazlasının bulunmadığı yönündeydi. Sanırım fikrim değişiyor. her ne kadarki filmin ışıklandırmaları kurgulaması çok bariz hatalarla doluyduysada film benim söylemek istediğim ve kısa bir filme konu edeceğim şeyler hakkında her şeyi çok net bir dille söylemişti. fikrim şu ki bu film gibi daha onlarca sağlam film vardır keşfedilmeyi bekleyen sinefilini bekleyen filmler. :)
ben bu film hakkında konuşmaya başlamaktansa sözü eski kurtlara veriyorum ve onların türk sinemasındaki klasik filmler hakkındaki görüş ve önerilerini bekliyorum.
Niyetim kaç yıldır film gösterimi yapan sinema topluluğunda sürekli gösterimi devam eden yabancı sinema örneklerinden bir süreliğinede yerli klasiklere dönmek ve onların barındırdığı yerel değerlerin zevkini çıkarmak....http://www.istfest.org/film/film.asp?action=haber_detay&hid=62
Last edited: Apr 08, 2004, 07:34 AM (1)
lakin.. ancak90lı yıllardan sonra dublajsız filmler izleyebildik ..yarım oyunculuktan tam oyunculuğa geçildi.. özellikle karakter analizleri başladı ve psikolojik eserler verilmeye başladı... ve en çok dikkatimi çeken 90ların kadınları.. ne bileyim zuhal olcAYLAR zuhal gencerler derya alaboralar ortaya çıktı ve işte toplumumuzun kadınlarının yalnızca acı çeken aşık yada ana olmadıklarını, aynı zamanda düşünebildiklerini de öğrendik...ben 90lardan sonra köşede bucakta kalmış çok güzel türk filmleri izledim..
tamam daha gerilere gittiğimizdede iyi yapımlar görüyoruz ama bunu bir yılda çekilen film sayılarıyla oranlarsak karşımıza 80lerden önce hiç te iyi sonuçlar çıkmaz..80ler zate4n başlı başına detr bence çünkü iyi ve nalamlı film sayısı 10u geçmez..adamlar sinemada tabuları yıkalım, çıplaklığı ön plana çıkaralım demiş lakin ortaya iğrenç sonuçlar çıkmış..
ŞUAN AKLIMA GELEN EN İYİ FİLMLER ARASINDA UÇURTMAYI VURMASINLAR VAR VE BİRAZ DAHA GERİLERE GİDERSEK AL YAZMALIM.. Kİ ATIF YILMAZIN EN İYİ FİLMİDİR BENCE
sinema teknigini bir tarafa birakarak söylüyorum; ertem egilmez sinemasi bence essiz bir sinema. bir dünya yaratiliyor gerçekten. naifligin egemen oldugu bir dünya...
ha sinemasal anlatim bakimindan da çagdaslarinin çok gerisinde oldugunu da sanmiyorum. 70li yillarin hollywoodu da öyle ahim sahim degil.
moviemaker249 wrote:
lakin.. ancak90lı yıllardan sonra dublajsız filmler izleyebildik ..yarım oyunculuktan tam oyunculuğa geçildi.. özellikle karakter analizleri başladı ve psikolojik eserler verilmeye başladı... ve en çok dikkatimi çeken 90ların kadınları.. ne bileyim zuhal olcAYLAR zuhal gencerler derya alaboralar ortaya çıktı ve işte toplumumuzun kadınlarının yalnızca acı çeken aşık yada ana olmadıklarını, aynı zamanda düşünebildiklerini de öğrendik...
ŞUAN AKLIMA GELEN EN İYİ FİLMLER ARASINDA UÇURTMAYI VURMASINLAR VAR VE BİRAZ DAHA GERİLERE GİDERSEK AL YAZMALIM.. Kİ ATIF YILMAZIN EN İYİ FİLMİDİR BENCE
Bu özel analizinden dolayı teşekkür ederim. umarım ilk aklına gelenlerden sonrada aklına bir şeyler gelir ve bizleri bu konuda bilgilendirirsin :)
You need to log in to post a reply.