sinemanın "çift"leri
14 replies · 552 views
sinemanın "çift"leri
SİNEMASEVERLER !!!!
söyleyin bakalım.. kamera önünde birbirine en çok yakışan ve uyumlu çiftleri kimler? kriterlerimde cinsiyet farkı gözetmiyorum... yani bay_bay ,bay-bayan ve bayan_bayan olabilir...
bastan konuyu saptirmak gibi olcak ama ben bu uyumlu çift tribine karsiyim.
gerçi bunu söylerken, ana akim bir estetik begenisinin olusturulmasi paranoyasiyla yola çikiyorum. mesela julia robert-richard gere ikilisi çok uyumlu ve yakisan bir çift olarak söylenegelir. benzerleri de muhakkak var. ama bu tip "uyumlu çiftler", kitle iletisim araçlarinin islevlerini de göz önüne alarak söylüyorum, belli prototiplere isaret ediyor.
hatta dogma95 buna karsi çikar. çirkin insanlar da asik olabilir, siradisi hikayelere konu olabilirler.
lafi biraz kiçindan anlamis gibi oldum ama bastan da yapsam sondan da yapsam, bu polemigi yapacaktim. kivirmadan yapmis oldum.
eveett..sanırım bir polemik başlamış oldu.. sinemada uyumlu çift derken öncelikle söylemek istediğim seyi anlamış olduğunuzu sanıyorum..
görüntü olarak birbirine yakışan çiftler değil de sinematik olarak beyaz perdede birbiriyle iletişimi rahat olan yüzlerden bahsediyorum.. dAHA ÇOK ad geleceğe bakalım
.........konulu filmde, ..........ve......... çok başarılı olur bence dediğimiz yüzler keşfedelim...
"casting" e soyunuyoruz ama olsunnn.....
walla uyumlu çift yazısını okuyunca aklıma son dönemden fight club geldi.tabi film zaten kendi başına bir vakaydı ama bunun yanında bu 2 herifin uyumu ve yeteneği ayrıydı.
bir de uyumlu çift deyince türklüğümünde etkisiyle aklıma zeki alasya-metin akpınar geliyor neden bilmem:)
uyumlu diyince tek film olarak mı bakıoruz yoksa uzun yıllar yan yana çalişmiş rol almış mı bu farkı tam anlamadım.
ama yorumumu yaptım hele,ha bir de şimdi aklıma geldi 'gemide' filminde bütün gemi personelide süper bir uyum içindeydi illa 2 kişi olması gerekmiordur umarım:P
finito.
ben - jodie foster
ben - kate blacnhett
ben - rachel weisz
ben - uma thurman
ben - jennifer connely
ben - ....
kusura bakmayın bunların yanına kendimden başka kimseyi yakıştıramıyorum :)
ama gercek dusuncemi sorarsanız ilk aklıma gelen johnny depp - winona ryder oluyor. devamı gelecek...
Edward Norton ve ben... bana ne siz saptırdınız! ... benimde içimden geldi işte.
Jack Nİcholson... ve herhangi biri...
selma Hayek... birini koyun yanına...
Tim Robbins ve Morgan Freeman.. özelllikle şu Morgan amca varya...(Shawshank-Esaretin bedeli)
robert de niro-joe pesci(raging bull)
martin sheen-sissy spacek(badlands)
christian slater-patricia arquette(true romance)
anthony hopkins-john hurt(the elephant man)
.
.
.
.
Chief inspector Clouseau/Cato-pink panther series
Steve McQueen/Ali MacGraw-Getaway
Michael Caine/Robert Duvall-Second Hand Lions
John Wayne/Richard Widmark-Alamo
Robert Redford/Faye Dunaway-Three Days of the Condor
Steve McQueen/Dustin Hofman-Papillon
Michael Caine/Donald Sutherland-The Eagle Has Landed
Robert De Niro/Jan Reno-Ronin