kafa mecmuası
8 replies · 196 views
kafa mecmuası
selam,evet kafa mecmuası hakkında biraz bilgi vereyim ve isteğimi belirteyim;
daha önce iki sayısını çıkardığımız mecmua ikinci sayıda erzurumda başımıza bi dünya sorun çıkardığı için 3. sayı epey gecikti.ama karar verdik 3. sayıyı çıkrıyoruz ve bu bağlamda civrımızdaki insanlardan yazılarını istiyoruz mecmuada yayınlamak için..sonuç olarak (genel olarak eleştirel ve sorgulayıcı yazılar arıyoruz) kişinin kendinin de beğendiği yazıları istiyoruz.ve sizinde yazın varsa yollamanızi isterim.ayrıca civarınızda güzel yazan birileri varsa onlarında yazıları olabilir.
ayrıca mecmua illegal bi yayındır kesinlikle resmiyetle uzaktan yakından ilişkisi yoktur.merak ettiğiniz başka bi şey varsa sorun ama lütfen ciddiye alın..mecmua elimizden geldiği kadar türkiyenin heryerine dagıtacaz.ilk etapta istanbul ankara izmir de sonr diğer illere de dağıtmaya çalışacaz(belirtmem gerekiyorki erzurumda kesinlikle dağıtım olmayacak).ilgilenen olursa bana özel msj atsın.teşekkürler
iyi de ne dergisi oldugunu yazmamissin bile. elestirel yazilar beklediginden baska hiç bir sey bilmiyoruz.
ekonomi üzerine mi, sanat tarihi üzerine mi, savunma sanayii üzerine mi gibi sorular insanin aklina geliyor ki; bunu benim sormadan söylemen lazim yazi isterken...
ömrümün baharını vakfettiğim bu gibi hareketler her zaman desteği hakeder. ancak printerson' un dediği gibi eleştirellikten kastın ne? biçimsel anlamda da bir avangardlık da düşünüyor musun? yoksa dergi olsun, unregistered olsun, eşimiz dostumuz da kafasının attığı her konuda içini döküversin diye mi düşündün? ya da bir sayfa kültür sanat, bir sayfa edebiyat, 3 sayfa politika, 2 sayfa paleoantropoloji gibi bir içerik mi düşündün? ben yüzlerce tecrübeden sonra görsel olarak avangard olmayan ve herşeyden 250 gram olsun mantığıyla yapılan basılı projelerden uzak durmak yanlısıyım. (e-zine derseniz hadise değişir tabe). ancak dağıtım konusunda yardımcı olmaya çalışırız ewelallah.
selam
eleştirelden kastım;bi şeyleri eleştirsin yani rasgele bi yazı olmasın.ama mümkün olduğu kadar kişi ismi geçmesin ve küfür olmasın ama illada o cümlede en uygun kelime bi küfürse yazın en uygununu.alttan alttan laf sokabilirsiniz.mecmuanın belli bi konsepti yok.elimizden geldiği kadar kaliteli (bizce kaliteli) yazılar bulmaya çalışıyoruz.dediğim gibi illegal olacağı için sağdan soldan yazıda alabiliriz yani telif gibi bi derdimiz yok.mesela küçük iskender'in bi yazısını almayı düşünüyoruz ilk etepta."rai" nin dediği gibi 2 sayfa ondan 3 sayfa bundan gibi olacak.ama rai nin tahmininden iyi olacak.mümkün olduğunca aleni siyesetten uzak olacak. 3üncü sayfamız ilk 2 sayıda olduğu gibi marilyn monreo ya ait olacak.ilk sayıda nihat gençle röpörtajımız vardı.büyük ihtimalle bu sayıda tarık tufanla röpörtaj yapacaz.civarınızda röpörtaj yapılabilecek birileri varsa kafa mecmuası adı altında röpörtajda yapabilirsiniz.
ya biliyim işte dediğim gibi belli bi konsept yok.ama emin olun kaliteli olacak.yani umarım..kusun içinizdekileri,içinizde hiç bi şey kalmasın.herşeyi dökün kağıda.yazılarınızda hüzün olsun buhranı yaşatın okuyanlara ama aarabesk olmasın.yapın bi şeyler.insanlar beğensin.ama daha önce biz beğenelim
başka sorusu olan?
eee si printerson askerde, ben de dediğim gibi senin kafandakine benzer basılı projelerden uzak durmak kararındayım. ben sana kafamdakini anlatmaya kalksam hem yüksekten atıyor durumuna düşeceğim hem de sen belki de derdini benim istediğim bir formun içerişinde ifade edemeyeceksin. diğerleri için bişey diyemem. ancak dağıtım konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
belki bir yerinden tutardık ama bu aralar -walter' la dude yin ve yang falan galiba. buradan diyalektik ve etkileşim ilişkisi kurup kurtulabilir miyiz? ya da narrator zamanlar arasındaki geçişkenliği ile doğa üstü bir karakter miydi. kimbilir...- gibi daha değişik projeler peşindeyim
You need to log in to post a reply.