texas saw massacre
7 replies · 342 views
birincisi filmin tam ismi texas chainshaw massacre dir...
ikincisi biz bu konuyu önceden tartımıştık..keşke aramaya inanıp bulsaydınız da oradan devam etseydik...
üçüncüsü texas chainshaw massacre teen slasher türünün ilk örneği değildir...
doğru doğru pardon..texas chainsaw massacre'dı, ulan meşhurmuş da haberimiz yokmuş.. valla türünün kaçıncı örneği olduğunu, hatta türünün ne olduğunu tam olarak bilmiyorum da pek çok ilklere imza atmış bir yapıtmış kendisi.. deri maskeli katil, cinayet aleti olarak elektrikli testere falan ilk bu filmde çıkmışmış.. bir üniversite projesi olarak başlamış olması da ayrı bir enteresan, hangi üniversite nasıl bir proje insan merak ediyor. asıl o değil de filmin etkileyicilik dozu oldukça yüksek, fonda süregelen testere sesi, o olmadığında çalan psychedelic müzikler, oyuncuların pek bi başarılılığı... çok dümdüz ve klişe bir öykü içermesine ve öle enteresan sinemasal hareketleri olmamasına rağmen salt izleyiciyi rahatsız edebilme olayını kullanarak başarıya ulaşıyor... bi de final sahnesi hasta etti, katilin elindeki testereyle dansı, gördüğüm nadir güzelliklerden biriydi desem...doğru olur herhalde..
hayır, öyle birebir bir gerçeklik yok. seri katil ed gein'den esinlenilerek eklenmiş motifler var sadece; psycho dominant anne figürünü, kuzuların sessizliği insan derisiyle terzilik kısmını, texas da yamyamlık ve deri kısımlarını almıştır, gerisi kurgu.
evet teksas chainsaw masscare gerçeklikle doğrudan bir ilişkisi yoktur ama. tüm gereçk seri katillerden bir feyz alma durumu söz konusudur. ed gein'in yanı sıra sawney beane ve ailesi konseptinde de az da olsa yararlanılmıştır. canibalizmden slavery and mastery gibi olgulara kadar birçok cinayet motifi vardır filmde-- gençlik tutkularımdan biridir bu güzel ve özel film ilk kez izlerken ne mutlu olmuştum dün gibi hatırlarım..
izledim ve harikaydı ya!!özellikle aile beni ürpertti birbirlerinin igrencliklerini kabullenmiş halleri iğrencti.ama duyduğuma göre 74'deki yapımı daha ürperticiymiş.sonu da cok iyiydi.gercekciydi işte ya ve insanoglunun isteyince yapabildiklerini görünce insan ister istemez tırsıyo herseyiyle iyiydi bence..
You need to log in to post a reply.