Skip to content

texas saw massacre

7 replies · 342 views

HO
houston
18 posts
Apr 06, 2004, 09:19 PM#9990

texas saw massacre

bugün seyrettim acayip enteresan bi film duymayan bilmeyen varsa mutlaka edinsin seyretsin korku gerilim şiddet filmi konseptini bi daha gözden geçirsin...

OJ
oj.
6 posts
Apr 09, 2004, 07:28 PM#10157

Yeni versiyonu çekildi sanırım onun [2003 yapım].. Ama yine de ilk versiyon tabii çok güzel.. Sanırım Teen-Slasher türünü yaratan film olarak da tanımlayabiliriz onu...!!

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 10, 2004, 02:26 PM#10171

birincisi filmin tam ismi texas chainshaw massacre dir...
ikincisi biz bu konuyu önceden tartımıştık..keşke aramaya inanıp bulsaydınız da oradan devam etseydik...
üçüncüsü texas chainshaw massacre teen slasher türünün ilk örneği değildir...

HO
houston
18 posts
Apr 12, 2004, 12:13 AM#10216

doğru doğru pardon..texas chainsaw massacre'dı, ulan meşhurmuş da haberimiz yokmuş.. valla türünün kaçıncı örneği olduğunu, hatta türünün ne olduğunu tam olarak bilmiyorum da pek çok ilklere imza atmış bir yapıtmış kendisi.. deri maskeli katil, cinayet aleti olarak elektrikli testere falan ilk bu filmde çıkmışmış.. bir üniversite projesi olarak başlamış olması da ayrı bir enteresan, hangi üniversite nasıl bir proje insan merak ediyor. asıl o değil de filmin etkileyicilik dozu oldukça yüksek, fonda süregelen testere sesi, o olmadığında çalan psychedelic müzikler, oyuncuların pek bi başarılılığı... çok dümdüz ve klişe bir öykü içermesine ve öle enteresan sinemasal hareketleri olmamasına rağmen salt izleyiciyi rahatsız edebilme olayını kullanarak başarıya ulaşıyor... bi de final sahnesi hasta etti, katilin elindeki testereyle dansı, gördüğüm nadir güzelliklerden biriydi desem...doğru olur herhalde..

LI
lidya
28 posts
Apr 19, 2005, 01:34 AM#20040

iki gündür inme durumunda heyecanla bekliyorum.gercektende öle bi yasanmıslık var arkadaslar en son okudugum kitapta anlatıyodu.sapık filmi gibi konu gercek.

CO
costanza
314 posts
Apr 19, 2005, 03:56 PM#20058

hayır, öyle birebir bir gerçeklik yok. seri katil ed gein'den esinlenilerek eklenmiş motifler var sadece; psycho dominant anne figürünü, kuzuların sessizliği insan derisiyle terzilik kısmını, texas da yamyamlık ve deri kısımlarını almıştır, gerisi kurgu.

DO
dopey
914 posts
Apr 24, 2005, 11:17 PM#20258

evet teksas chainsaw masscare gerçeklikle doğrudan bir ilişkisi yoktur ama. tüm gereçk seri katillerden bir feyz alma durumu söz konusudur. ed gein'in yanı sıra sawney beane ve ailesi konseptinde de az da olsa yararlanılmıştır. canibalizmden slavery and mastery gibi olgulara kadar birçok cinayet motifi vardır filmde-- gençlik tutkularımdan biridir bu güzel ve özel film ilk kez izlerken ne mutlu olmuştum dün gibi hatırlarım..

LI
lidya
28 posts
Apr 27, 2005, 04:43 PM#20565

izledim ve harikaydı ya!!özellikle aile beni ürpertti birbirlerinin igrencliklerini kabullenmiş halleri iğrencti.ama duyduğuma göre 74'deki yapımı daha ürperticiymiş.sonu da cok iyiydi.gercekciydi işte ya ve insanoglunun isteyince yapabildiklerini görünce insan ister istemez tırsıyo herseyiyle iyiydi bence..

You need to log in to post a reply.