Skip to content

TRT - Yeter Artık

11 replies · 307 views

CE
Cevat Kelle
174 posts
Apr 10, 2004, 10:34 AM#10162

TRT - Yeter Artık

Yaw arkadaşlar TRT beni son derece bilinçli bir şekilde katil etmeye çalışıyor. Kurda tuzak şöyle kuruluyor;

• Öncelikle en sağlam filmleri yayınlama hakkını alıyorsun,
  • Sonra bu filmleri yayınladığına dair hiç bir açıklamada bulunmuyorsun,
  • Yayın akışında bile bu filmlerden bahsetmiyorsun,
  • Gece 01:30 -02:00 arasında yayına sokuyorsun,
  • Rezalet bir dublaj kullanıyorsun (Bir kadın var TRT'de tüm başrol kadın oyunucuları o seslendiriyor)
  • Burasını kesersek filmden birşey anlaşılır anlaşılmaz demeden makaslıyorsun.
    E be kardeşim hadi sonuncusu dışındakinleri geçtim ama sonuncusunu yapacaksan bari filmi yayınlama ya...
    Dün akşam "I'm Dina" vardı mesela, film cidden kuşa dönmüş. Yeter artık ya ...

Last edited: Apr 10, 2004, 05:26 PM (1)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 10, 2004, 02:37 PM#10172

aslında bu konu ülkemiz için özel bir durum...
seksenli yılların sonundan itibaren çocukluğunu yaşamaya başlamış olan nesiller için tehlikeli bir durum söz konusu...o dönemler hatırlayanlar olacaktır yeni kurulmuş özel tvler bir nevi sidik yarışına girercesine özellikle hafta sonları vizyondan yeni kalkmış filmleri gösterme yarışına girmişlerdi...ve bu durum dört-beş yıl sürmüştü...bu durumdan etkilenen bizim neslimiz sinemayı televizyondan izleme alışkanlığını edindi..işte bu durumda tv kanalları bir film izleme aracı haline geldi..işte tehlikeli olan nokta budur...
ve son söz tv kanallarından film izlenmez...
hele hele trt den asla...

AY
aytacsaka
67 posts
Apr 10, 2004, 04:52 PM#10179

valla ben bi ara (1 sene once falan) trt deki gece filmlerini izlerdim ve filmlere bayilirdim. harika filmler koyarlardi. artik arada sirada izleyebiliyorum ve yine bence gayet guzel filmler oynuyo. tabii bir cogunu izleyemiyorum belki onlar kotudur.

ben asil trt nin eurovision sarki yarismasindaki vurdumduymazligina kiziyorum. yarismaya 1 ay kaldi ne dogru duzgun reklamlari var ne tanitim filmi. turkiye de yapilmiyo olsa sorun degil ama bir avrupa organizasyonu olan eurovision bu sene turkiyede.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Apr 11, 2004, 10:50 AM#10203

"valla ben bi ara (1 sene once falan) trt deki gece filmlerini izlerdim ve filmlere bayilirdim. harika filmler koyarlardi. artik arada sirada izleyebiliyorum ve yine bence gayet guzel filmler oynuyo. tabii bir cogunu izleyemiyorum belki onlar kotudur. "

Ben mi derdimi anlatamıyorum, filmler kötü değil, filmlerin içine eden TRT. Filmin akışını etkiler mi etkilemez mi diye düşünmeden makaslıyorlar...

nipple
nipple
526 posts
Apr 11, 2004, 11:58 AM#10205

sanırım bu konuda en sabıkalı kanal show tv. ben tanık olmadım ama geçenlerde bir maillistte okuduğum kadarıyla contact filmini kuşa çevirmişler. Filmin jeneriğinde uzaya yayılan radyo sinyallerin olduğu bölümü tamamen kesmişler ve en önemlisi de Ellie'nin çocukluğunu bile göstermemişler ki bu affedilir gibi değil. Ben de televizyonda kesinlikle film izlenmemesini öneriyorum. çünkü belki çok sevebileceğiniz bir filmden televizyon kanalının aptal kurgusu yüzünden hayatınız boyunca nefret edebilirsiniz. açıkcası ben böyle bir riske girmek istemem.

TE
tete
13 posts
Apr 11, 2004, 03:17 PM#10206

dün oarada olmayan adamı verdi film renkli trt bile bunu yapıyor ama hiç reklam girmedi bu açıdan ii gerçi ne yapsın adamlar orada olmayan olan filan kim takıyo bu filmleri sanki 3-5 sinefil reyting meselesi bide altyazı olmasını tercih ederdim seslendirmelerde kötü

FI
fiction
365 posts
Apr 12, 2004, 10:27 AM#10240

"tete" bu konuya daha önce senin forumda değinmiştim ...cine 5 in ve gazetenin renkli vermesini o kadar umursamamıştım ancak sanata değerverdiğini iddia eden ve ülkenin kültür kanalı konumundaki trt 2 nin bunu yapmasını hiç yakıştıramadım gerçekten ayıp ...dublajda gerçekten çok kötüydü ...ama yinede trt iyi filmler vermeyi sürdürüyor ...ama "cnbce" bu alanda trt yi çok gerilerde bıraktı...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Apr 22, 2004, 04:50 PM#10826

man who wasn't there yayınında daha komik olan atilla dorsay ve alin taşçıyan'ın filmi tanıtırken yaklaşık 10 dakika filmin siyah beyaz görüntülerinin güzelliğinden bahsetmeleriydi...
dorsay sonra bi özür yazısı yazdı bizim çekim istanbul'da yayın ankara'da falan diye ama biraz geç tabiii...

CE
Cevat Kelle
174 posts
Apr 26, 2004, 10:33 AM#10914

Yeni bir TRT olayı daha:
Dün akşam TRT-2 'de "Far From Heaven" vardı. Film 23:30 gibi başladı sanırım. 00:00'da haberler girdi. "Ya sabır!! " diyip izlemeye devam ettim. 01:00'da yine haberler girdi ama bu seferki olay bomba, haberler bittikten sonra filme geri döndüler ve filmin sadece 10 saniyesi kalmış, onu gösterip filmi bitirdiler.
10 saniye için üşenmeden haberleri soktular. ne diyeyim?

nipple
nipple
526 posts
Apr 26, 2004, 10:59 AM#10917

TRT2 bir karar vermek zorunda. Ya kültür-sanat kanalı olacaklar ya da haber kanalı.. ikisi birlikte olmuyor.

ST
Strier
165 posts
Apr 27, 2004, 01:31 PM#11001

TRT 3 ( Arada sırada spor müsabakaları yayınlıyor, sonra da eski müsabakaları banttan veriyor!) ne iş yapar , çok mu zor birinin haber birinin kültür sanat kanalı olması İnsan düşündükçe çıldrımak istiyor. Elinde o kadar imkan var, personel var, danışman adı altında para alan bir sürü herif var, arşiv var, kaynak var, para var, vergilerimizi de veriyoruz. DAha ne olacak kardeşim.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Apr 27, 2004, 03:29 PM#11032

Ya arkadaşlar film sinemada izlenir diyorsunuz, eyvallah katılıyorum ama gecenin onikisi, uykunuz kaçmış elinizde kumanda, berbat haldesiniz, ne kitap okumak istiyorsunuz ne de müzik dinlemek, bir bakıyorsunuz adamın biri o saate sağlam bir film koymuş, hadi biraz bakayım bari diyorsunuz. Sonuçta da katil olmaya karar veriyorsunuz...
Durum bu, yoksa mesaj kaygılı büyük sözler söyleyip "Kardeşim bilmiyor musun bizim televiyonları, git sinemada izle !" diyenler kolaya kaçıyorlar bence.

You need to log in to post a reply.