Skip to content

best short films

5 replies · 323 views

DO
dopey
914 posts
Sep 08, 2002, 08:00 PM#544

best short films

sinefil bir güruha üye olan ben elbette azımsanmayacak derecede kısa film izledim ama kısa filmler hakkında konuşacak hiç kimseyi bulamadım ..
burada bu arzumu gerçekleştirmek istiyorum..

izledim en iyi kısa filmler

1-the man with beautiful eyes.. ingiliz bir yönetmenin charles bukowskinin aynı adlı şiirinden uyarladığı animasyon bir kısa film di ..ve 5 dakikalık güzel bir rüya gibiydi.. şiir tok ve aynı zamanda pes bir sesle okunurken beyaz bir fondan dan film canlandırıyorrdu..
gezici filmler festivalinde izledim..isteyenler şiirin orjinalini gönderebilir..
özel mesajla mailini zi bildirin yeter..

2-jenerik... fransız bir yönetmenin kısa filmi idi 4 küsur dakikalık deneysel bir action filmi gibiydi... adamın teki sevgilisi (yada karısı) ile uyurken aniden uyanıp aman tanrım başladı diye uyanıyor.. jeneriğim geçtiğini görüyoruz.. adam film setine doğru komaya başlıyor yolda nereye gelmiş gibi diyologlar aman tanrım costum designer da.. gibi nidalar yükseliyor..
sonunda herşey bir rüyaymış klişesiyle sonsuz olay döngüsüne sokuluyor film..

3- aşkım bir ada olmazmıydı sana --ismi yeter demek istiyorum..serdar akar a burdan gemide için tebrik ve maruf için yuhhhhhhhlarımı ekleyerek siz sinefilleri klavyeyi tıkırdatmaya çağrıyorum..

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Sep 09, 2002, 03:07 PM#547

benim ilk anda hatırlayabildiklerim arasında izlediğim en iyi kısafilmlerden biiri polonski'nin bir kısa filmydi. öğrenciyken yapmiş filmi.. adını söyleyemiycem çünkü kasetin üzerinde ve jenerikte polonya dilinde (lehçe galiba) yazıyordu ve o zor sözcükleri hatırlayamıyorum..

denizden gelen iki adamın taşıdıkları bir giysi dolabını bir türlü kimseye hediye edememeleri, şehirde rahat bırakılmamaları ve sonunda geldikleri gibi (yürüyerek) ellerindeki dolapla denize geri dönmelerini anlatıyordu.. çok yalın ve bir o kadar da etkileyiciydi..

LI
lidya
28 posts
Apr 30, 2005, 05:49 PM#20739

benimsinemalarım sitesinden indirip izlediğim "kırıntı" .tek kelimeyle muhtesemdi.filmin sonunda aglayan arkadaslarım oldu.tanıdıgınız herkese izletmeniz dilegiyle...

N@
N@N
135 posts
May 02, 2005, 06:56 PM#20849

ne bileyim ya..

Özel de Martin'in genelde ise bu sitedenin demirbaşı olmuş hemen herkesin fikirlerini çok merak ediyorum. O film hakkında ne söyleyecekler diye?

(özel bir anlam aramayın... cidden fikirleri merak ediyorum...)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 02, 2005, 08:02 PM#20854

ben siteye uye olamadim bir turlu. ikidir aktive edilemiyor diye bir mesaj geliyor... izlemek icin sabirsizlaniyorum ama...

N@
N@N
135 posts
May 07, 2005, 04:50 PM#21205

Martin Mystere wrote:
ikidir aktive edilemiyor diye bir mesaj geliyor...

Umarım bu dertten kurtulmuşsundur Martin !

You need to log in to post a reply.