acil soru!
9 replies · 269 views
acil soru!
evet sinefiller, hafızaları zorlama zamanı.
sizden hızlı akıtılmış zamanlarla ilgili görüntüleri hatırlamanızı istiyorum.
söyle anlatayım, mesela Baraka'da gün doğum ve batımını hızlı çekimde gösterir ya. böyle bi sahne blade'de de vardir. bunun gibi sahneler arıyorum. mesela bir çiçeğin açılması olabilir. amelie'deki gibi hamile bir kadının karnının şişmesi olabilir.
buyrun, var mı hatırladığınız bişey?
yalnış anlamadıysam şunları söyleyebilirim hemen aklıma gelenlerden:
guy ritchie'nin kapışmasında(filmi bi kere izledim karakter ismi hatırlayamıyorum)amerikadan gelen elemanın vize pasaport işlemleri hızlandırılmış olarak veriliyodu bide aranofsky'nin requem for a dream'inde uyuşturucuyu alış sahnelerini hatırlayınız
microcosmos'ta var bu tür şeyler. bi de bi reklamda var şu sıralar yanlış hatırlamıyorsam, ntv ya da cnbc-ehava durumundan önce olabilir.
devil's advocate'de vardı böle olaylar, parkın görünüşü falan bi de Nothing hill de Hugh Grant Julia'dan ayrıldıktan sonra pazarda yürüyordu bir yil kadar ama bu sanırım senin işine yaramayacak.
ama dediğin gibi en keskin örnekler baraka'da var. Aklıma gelirse daha fazla bi şeyler yazarım.
aslinda tam olarak nelerin isine yarayacagini anlamadim. senin aradigin tek bir eylemin gercek zamanindan daha hizli verilmesi mi yoksa genel olarak hizlandirilmis cekimler mi?
benim aklima senin mesaji okurken orbital'in the box klibi geldi. orada hatun kisi cok yavas hareket ederek sehirde dolasirken sehirdeki her sey anormal hizliydi. yerli kliplerin birinde de bu espiri vardi. asli miydi yoksa emin degilim. yakin bir zamanda izledigimi hatirliyorum.
ayirca unbreakable filminin finale yakin sahnelerinde bundan epeyce var. hatta unbreakable filminde hizlandirilmis anlatimdan bir kac defa var sanirim.
bu aksam senin icin bunu dusunucem. soz... ama balik hafizali birisi icin cok zor boyle seyler. en azindan devamli filimin adi dilimin ucuna gelir de bir türlü yazamayabilirim. :-)
You need to log in to post a reply.