Skip to content

sanatçı = ?

5 replies · 242 views

N@
N@N
135 posts
May 01, 2004, 12:32 AM#11232

sanatçı = ?

Hakkaten ya nedir sanatçı?
Ne işe yarar?
Kim sanatçıdır?
Sanatçının kendisine (yada topluma diyelim) karşı sorumlulukları nedir?
sorumluluk mu dedim... evet sanatçıyı topluma karşı sorumluluk sahibi yapan nedir?

NOt: sevgili Martin :)
bir önceki konu tıkandığı için buradan devam edebiliriz. bu konuyu daha önce açacaktım ama iki haftaya yakındır kısa filmimin yapımı ve montajıyla debeleştiğim için vakit bulamadım.

siz bu konuyu enine boyuna ele alamaya başlayın isterseniz. bakalım nereye varacayız..
kimbilir belkide tv deki gibi saplanır kalırız ha :)

ST
Strier
165 posts
May 01, 2004, 07:10 PM#11243

Sanatçının muhalif tarflarının olmaı lazım. Topluma karşı çok sorumlu olmamalı aksi halde yaratıcılığı körelir diye düşünüyorum.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 03, 2004, 06:25 AM#11272

evvela;

sanatcinin sadece sanata karsi sorumlulugu vardir, (olmalidir). sanatin da topluma..

N@
N@N
135 posts
May 04, 2004, 12:17 AM#11340

Martin Mystere wrote:
evvela;

sanatcinin sadece sanata karsi sorumlulugu vardir, (olmalidir). sanatin da topluma..

Martin allah aşkına söylermisin bu cümleyi sırf kurmak için mi kurdun yoksa devam edecek misin?
kusura bakma ama bu bana laf kalabalığı gibi geliyor. yani sanatçının sanata karşı sorumluluk sahibi oluşuyla topluma karşı sorumluluk sahibi oluşu noktasında vurucu olan ve bunu bir birinden ayrılmasını gerektiren gerekçen ne? eğer sanatçının sanatı topluma karşı sorumluluk taşıyorsa(ki burada sanatı özne haline getirdik ilginç bir şekilde_ sanki sanatçıdan bağımsızmış gibi) sanatçı nasıl oluyorda sadece sanata karşı sorumluluk sahabi oluyor onu anlamadım. ha bu arada ben öncelikle sanatçıyı bir kaç cümleylede olasa kabaca tanımlamanı bekliyordum. bir önceki konununda çıkmazı sanatçıyı algıılayış biçimimizdi sanırım...

KI
kisa_samsun
7 posts
May 15, 2004, 07:37 PM#11806

temelde sanatçıya , yaratıcı insan diyebiliriz bence.. tabi bu çok basit olacak.. ama daha sofistike tanımlar da hep havada kalır.. topluma karşı sorumluluk herkes için geçerli aslında.. sırf sanatçıya, ya da önde gelenlere bunu yüklemek de saçma geliyor.. ama önde geliyosan sorumluluğun daha fazladır dersen, bana da öyle geliyor derim.. ama sadece öyle geliyor.. tam bir şey diyemem.. sanatçı kim? benim sanatçı kabul ettiğim insanlardan çıkarsamam şunlar..
eyvallahı olmayan, samimi, yaratıcı, sanatını hayatın içine katabilen (ki en önemlisi bu bence), kendine has (diğer bir önemli de bu herhal)..vs... aslında bunları konuşmak da saçma... şimdi hepimizin çıkıp duvarlara resim yapıyor olması lazımdı.. neyse..

CE
Cevat Kelle
174 posts
May 25, 2004, 02:45 PM#11995

sanat satana sanatçı denir :P. Yapmayın ya hala böyle sorular sormayın ya...

You need to log in to post a reply.