katiller,tecavüzcüler,psikopatlar...
13 replies · 490 views
katiller,tecavüzcüler,psikopatlar...
Mr.Blonde(reservoir dogs), Frank Booth(blue velvet), Franz Beckert(M), Dr.Hannibal Lecter(silence of the lambs), Early Grayce(kalifornia), John Doe(se7en), Jack the Ripper(from hell), Sean Nokes(sleepers), HAL 9000(2001:a space odyssey), keyser soze(the usual suspects), Catherine Tramell(basic instict), Annie Wilkes(misery), Catwoman(batman returns), Suzanne Stone Maretto(to die for), Xenia Sergeyevna Onatopp(goldeneye), Darth Vader(star wars trilogy), Dracula(bram stoker's dracula),Freddy Krueger(a nightmare on elm street), Jason Voorhees(friday the 13th), Agent Smith(the matrix), Joker(batman), T-1000(terminator 2), Wicked witch of the West(the wizard of oz), Leatherface(the texas chainsaw massacre), Hans Gruber(die hard), Simon Gruber(die hard with a vengeance) , Michael Myers(halloween), Bill the Butcher(gangs of new york), Harry Lime(the third man), Jack Torrance(the shining), Penguin(batman returns), Jame Gumb(the silence of the lambs), Alonzo Harris(training day), Patrick Bateman(american psycho), Jean-Baptist Zorg(the fifth element), Norman Bates(psycho), Damon Killian(running man)....
sinema tarihinde insanların açık açık yada gizliden hayranlık duydukları,en etkileyici,en karizmatik gibi sıfatları çekinmeden verdikleri hafızalarında yer eden karakterlerin büyük çoğunluğunun anti-kahraman olması, bilinçaltı,çocukluk kelimelerinin bolca geçeceği psikanaliz seanslarıyla anlaşılmaya çalışılmış,muhafazakarlar şiddetin yüceltilmesi,estetize edilmesi vs. nedenlerinden onlara uzak durmuştur.ama itiraf etmek gerekirki sinema tarihi aynı zamandakatillerin,tecavüzcülerin,psikopatların,femme-fatale larında tarihidir ve izlemesi en zevkli filmlerden çoğu onların öykülerini anlatır.
peki sizin en sevdiğiniz,en çok güldüğünüz, en iyi oynandığını düşündüğünüz kötüler kimlerdir?
türk filmlerinden devam edersek nuri alço derim
Hahahaa kesinlikle, tanıdığım herkes o filmden nefret etmiştir ama ben her karşıma çıktığında bir daha bir daha izlerim bıkmadan.
"Put the bunny in the box"
jack the ripper(aslında bu adamın from helldeki oynayan şahıs dehilde gerçek olması beni daha çok etkiliyor
ving pardon ya "villain" diye bi arama yaptım yazmadan önce bi şey bulamadım sonrada direk yazdım halbuki "villains" diye arasaymışım ordan devam ederöüöüü...
keyser kardeş helal olsun, sinefillerin bilinçaltını ortaya çıkarmak için muhteşem bi yöntem!
ben en çok fredy kruger'ı severim. neden bilmem, çizgili kazaa mı, şıngır şıngır pençeleri mi, tuhaf espirileri mi bilemem artık. beki de yatılı okulda filmi seyrettikten sonra bütün milleti bütün gece fredy ayaklarıyla korkutmam da etkili olmuş olabilir. insanlar onu görecekleri korkusuyla, bense onu görme dualarıyla yatardık. gene aynı yıllarda bir kart bulmuştum, da kapıma yapıştırmıştım. fredy pençesini yüzüne tutmuş gene, altında şöyle yazıyor: ülkenizin gidişatı beni bile korkutuyor.
ama hayat hikayesini öğrendikten sonra bi başka ısındım kendisine. hani şu, annesine tecavüz edilmesi, sınıfta dışlanması, üvey babasının işkenceleri filan, seviyorsak bi bildiğimiz var ki seviyoruz düşüncem pekişti.
You need to log in to post a reply.