Skip to content

pulp fiction (!)

9 replies · 125 views

SE
serendipity
4 posts
May 04, 2004, 07:46 PM#11368

pulp fiction (!)

bu filmi kült yapan şey ne ?
we bu sene türkiye de ki pulp fiction çılgınlığının sebebini bilen war mı?
filmi izleyen izlemeyen , anlayan anlamayan film hakkında konuşuyolar !
beğenme sebepleri bile yokken filmin ne kadar mükemmel olduğundan bahsediyolarlar..
bana bu filmde ne bulduğunu yazabilecek birileri war mı ??

NO
noway
68 posts
May 04, 2004, 08:58 PM#11369

hastası değilim ama ben hemen söyleyim sana ne bulduğumu: eğlence, zeka, bi de diyalog çılgınlığı(senaryo da denebilir belki..). aha da bu kadar. yeter mi? bana yetiyo. bakalm neler bulmuş başkaları

JU
jules_wingfield
3 posts
May 04, 2004, 09:45 PM#11370

ben tarantino ne yapsa beğendiim için bu filme objektif bakamıyo olabilirim ama rakipsiz olarak benim en sevdiim film. tarantinonun tüm filmlerinde görülen karakterler yaratma ve onları senaryonun önüne geçirerek filmlerini biryerlere taşıması, filmlerin sonunda "ee abi yani ne oldu sonuç olarak" diyen insanlara pulp fiction'ı anlamsız kılabilir. bir tarantino filmini sevmek için tarantino'yu sevmek zorundasınızdır onu sevdikten sonra yarattığı karakterler size filmden büyük bir zevk almanız için yeterli olacaktır zaten. samuel jackon'ın tapılacak aksanı mia wallace'ın cool'luğu ve butch'ın sevgilisine olan sonsuz -en safından- aşkı ve filme cuk diye oturan müzikler benim için fazlasıyla yeterli.

"film düz kurgu olsa hiçbişey" e verilecek en güzel cevap "belki o yüzden düzkurgu diil" dir bence.

FI
fiction
365 posts
May 05, 2004, 08:05 AM#11373

bir filmin illede hayat ilgili bir öğüt vermesimi gerekiyor ....belli bir mesajı olmayan film içi boş ve kötümü oluyor yani...kesinlikle hayır ...."pulp fiction " sinemayı sinema gibi düşünen ve içindeki her karekter gerçekten sinema karekteri olan ender filmlerden biri belkide sinema tarihinin bu anlamda tek filmi... eğer bir öğüt istiyorsan,izlediğim bir şeyin anlamı olsun istiyorsan o zaman sinemaya gitme otur "flash tv " de gerçek kesiti seyret ordan eminim çok daha fazla şey kapıcaksın...

CE
Cevat Kelle
174 posts
May 05, 2004, 11:24 AM#11386

Bazı şeyleri sevmek için bazı önkoşulları yerine getiriyor olmanız gerekir. Örneğin hayatında hiç bilimkurgu kitabı okumamış adamın önüne Dauglas Adams'tan bir kitap koyarsanız, büyük ihtimalle ikinci üçüncü sayfada kitabı bir kenara fırlatıp atar. Fantastik romanları okumayanlar için Disk Dünya son derece saçmadır. Kirli Harry ile büyümemiş, anime izlememiş, çizgiroman okumamış insanlar için de Tarantino böyle biridir. Anlayanı hastasıdır, anlamayanı kıl olur. Bu durum anlayanın ulvi sinema anlayışından değil geçmişinden kaynaklanır.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 05, 2004, 02:43 PM#11417

ama diyorsanız ki; "ben, neymiş bu adam, kimmiş, niye böyle el üstünde
tutuluyormuş, bilmek-okumak istiyorum". işte o zaman sinefil hizmetinden faydalanabilirsiniz. üstelik kuponsuz, ücretsiz.

http://www.sinefil.org/yazilar/index.php?search=tarantino

ama cevat kelle'ye katılıyorum. referans çerçeveniz bu filmin anlattıklarıyla örtüşmüyorsa keyif almayabilirsiniz. çünkü mesajlar sizin için anlam ifade etmeyecektir. yine de öğrenicem ben diyorsanız link üstte. kolay gelsin:)

OG
oguzhan
13 posts
May 06, 2004, 08:45 AM#11465

Bence her tarantino filmi gibi pulp fiction'ı da özel
yapan, senaryonun orjinalliği bildik tüm senaryo klişelerini bir kenara atıp
konuyla alakasız diyalogları uzun tutarak şiddeti ve onun argümanlarını sıradanlaştırmasıdır.Sanırım Capolla'nın yada Leone'nin epik mafya trajedyalarından sonra yapılabileceklerin en iyiside buydu.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 06, 2004, 09:05 AM#11468

şimdi benim gözlemlediğim birşey var ülkemizde...
gün geçtikçe edebiyatta orhan pamuk'a yapılan muamelenin sinema için de tarantino"ya yapılmaya başlandığını fark ettim...

orhan pamuk kitap yazar,yayınlar,beş gün sonra onuncu basımını yapar.(biraz mübalağa oldu ama)...
her kitabı yüz binden aşağı satmaz...(korsanları saymıyorum bile)
her gidilen orta gelir üstü evin bir köşesinde mutlak bir orhan pamuk kitabı görürsünüz...

iyi de kardeşim o kitabı alanların en az yarısı okumuyor o kitapları...
ama iş söze gelince ağızlarından bal damlıyor...

tarantino da aynı hesap işte...
hiçbir filmini izlemeyen adamlar bile hayranı olmaya başladılar...
eğer herkes bu adamı çok seviyor ve sahipleniyorsa o zaman ortada sorun var demektir...

o yüzden birinin çıkıp da "kim abi bu tarantino?" demesi bir tarantinosever olarak beni yaralamadı veya üzmedi...tam tersine halen bazı şeyler sağlıklı yürüyor hissini uyandırdı...

CE
Cevat Kelle
174 posts
May 06, 2004, 09:45 AM#11470

Sermest bazen sırf çıkış yapmak için çıkış yapıyorsun gibime geliyor, hani foruma biraz daha mesaj gelsin diye ;)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 06, 2004, 09:52 AM#11472

aslında her mesaj atıldığında hesap numarama 25 cent yatsa dediğin doğru olacak ama o günler nerdeee....

You need to log in to post a reply.