Philip Seymour Hoffman
6 replies · 117 views
Philip Seymour Hoffman
Bu adam bambaşka birşey...
Kamerayla arasında eften püften olmayan garip bir ilişki var...
Büründüğü karakterlere şöyle bir göz atarsak:
Boogie Nights'ta gizli eşcinsel...Flawless'ta "açık" bir eşcinsel...Magnolia'da hastabakıcı...State And Main'de tutucu bir senarist...Almoust Famous'ta kaşarlanmış eski mahalle abilerinden biri...Red Dragon'da aptal gazeteci...25th Hour'da ürkek öğretmen...
Yukarıdaki karakterlerin her biri aklımda iz bırakan ve derinliği olan roller...
Bu adamın ben çok ama çok büyük bir karakter oyuncusu olduğunu düşünüyorum...
Bunları okurken düşündümde Punch Drunk Love'da Adam Sandler'ın rolünde onu oynatsalardı ben acayip keyip alırdım o filmden (tabi onun rolü yerine Adam Sandler'i koymayacaklar-o tamamen çıkacak filmden)
benim bu adam için konu başlığı açmamdaki en temel sebep kamera ile arasındaki o muhteşem uyumdan söz etmek içindi...
yani bu büyüyü hisseden tek ben miyim ve bu adam benim için çok özel bir oyuncu mu yoksa hepimiz de hoffman'ı izlerken aynı şeye tanık oluyor muyuz...
bir de içinde hoffman'ın bulunduğu filmleri izlerken bende kötü bir alışkanlık oluştu...izlediğim filmin bir adım önünde takip ediyorum kendisini...öyle ki öyküden kopukluk yaşadığım oluyor...
bir benzetme yaparsam daha iyi olur herhalde...çoğumuzun başına gelmiştir,bir kitabı okurken kitap içinde geçen bir cümle dikkatimizi çeker o cümlenin yaptığı çağrışımlardan dolayı başka düşüncelere dalarız bir süre sonra bir bakarız ki kitabın üç-dört sayfasını hiç farketmeden "okumadan" okumuşuzdur...
Gülse Birsel'in de favori oyuncusuymuş kendileri..
En az iki yıl içinde yardımcı erkek oyuncu oscarını alacağını düşündüğüm bu muhterem, perdeyi öyle bir kaplıyor ki insanın gözü başka şey görmüyor doğrusu. Sarkan yağları, kalın tonda sesi ve sarı sarı halleriyle özelliklede ne yapacağını bilemeyen adam triplerindeki bakışlarıyla nedeni açıklanamaz şekilde dikkat çeken ,sanki sinema oyuncusu olsun diye yaratılmış bu hınzır yahudi yıllar geçtikçe efsane mertebesine ulaşacaktır en kötü ihtimalle.
Önemli Not: kendisine hayranlığım sinemasal çekiciliğinden dolayıdır.
eliza bennet wrote:
Bunları okurken düşündümde Punch Drunk Love'da Adam Sandler'ın rolünde onu oynatsalardı ben acayip keyip alırdım o filmden (tabi onun rolü yerine Adam Sandler'i koymayacaklar-o tamamen çıkacak filmden)
buna şiddetle karşı çıkarım işte. adam sandler'dan tiksinen bir insan olarak kendisinin bir daha üzerine böyle cuk oturan bir rol bulabileceğine inanmıyorum. dokunmayın şabanıma.!
You need to log in to post a reply.