Skip to content

Klasik Türk Sanat Musikisi

1 replies · 78 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 07, 2004, 01:54 PM#11552

Klasik Türk Sanat Musikisi

Aslında bu başlığı açarken ne kadar ilgi göreceğinden şüpheliyim ama olsun,en azından içimde bir ukte olarak kalmaz...

İlkokulda dumlupınar ilkokulunda sabahçılık evrelerini geçirdiğim günlerde,eve gelişimin başka bir manası olurdu.Eve girdiğim zaman mutfaktan emektar radyomuzdan gelen ince nağmeler karşılardı beni...

müzeyyen senarlar,hamiyet yücesesler,münir nurettinler...

gönlümde açmadan solan bir gülsün...

seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde...

işte bu ezgilerle bu kadife seslerle büyüdüm ben...bu sebeptendir ki hep alaturka bir tarafım kaldı büyüdükçe yaşımı aldıkça yeşermeye devam ederek...

akşam terkisinde iki üç eş dost gidildiğinde bir akşam yemeğinde kelli felli amcaların bir yamaha org desteğiyle bu eşsiz eserleri yorumlamaya çalıştığını görürüm..içim sızlar acırım...

sizin için ne ifade ediyor peki?
kaybolmaya yüz tutan değerimiz mi bütün tarihe egemen olmuş bu müzik?...

RA
rai
645 posts
May 07, 2004, 02:13 PM#11555

aslında osmanlı saraylarında tek sesli olmasına rağmen oldukça derinlikli bir müzik olarak kabul gören tsm. hafız burhanla halka iner, münir nurettinle frak giyer ve sürekli bir yozlaşma içine girer. küçükken rakılı mangallı aile meclislerinde hiç duymadığım bugün de pek duyamayacağımız oldukça ağır oturaklı meşklere şahit olmuşluğum vardır. meraklısına ıtri öneririm. aynı zamanda kalan müzikten çıkan bazı ermeni üstadların kayıtları vardır. bulursanız kaçırmayın derim.

seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde dönemleri bana pek arabesk gelir nedense.

You need to log in to post a reply.