Reklamda Sinema
8 replies · 207 views
Reklamda Sinema
Bu başlığın tersi de var farkındaysanız :)
Şu sponsorlukla dolu Hollywood filmleri sevdiğim hikayelere de bulaşınca içim kan ağlıyor. Örneğin Sean amcalı 007 hastaı iken bir anda James Bond filmleri BMW, Omega gibi markaların uzun metrajlı reklamlarına dönüştü ve o gün bu gündür bana zevk vermez oldu.
Last edited: May 09, 2004, 10:18 AM (1)
Bir başka örnek de "Kadınlar Ne ister?" film neredeyse Nike reklamıydı.
son james Bond filmlerinde reklamların çok fazla olması ve göze sokulmasının rahatsızlık verdiği bir gerçek ama "Kadınlar Ne İster?" için fikrinize katılmıyorum. filmin tamamı bir reklam ajansında geçiyor. karakterler reklamcı, üstelik ajans seçkin bir yer olarak kodlanmış. yani büyük markalarla çalışıldığını anlıyoruz. en azından bir tane büyük markanın olması göze batmıyor ve gerçekçiliği artırıyor. bir bond filminde olduğu gibi her karede reklam görmüyoruz. yani gözümüze batırmıyorlar. ben orada doğru bir marka yerleştirmesinin(product placement) yapıldığını düşünüyorum.
"Kadınlar ne ister?" deki durumunJames Bond kadar vahim olmadığının farkındayım, ancak bu film için NIKE'ın para ödemediğini söyleyebilir misin? Başka bir deyişle NIKE değil başka bir firma bu parayı ödeyecek olsaydı filmin senaryosunda ona göre değişiklikler olacaktı, değil mi? Bu durum beni rahatsız ediyor.
Yada şöyle söyleyeyim durumun "doğru bir marka yerleştirmesi" olması rahatsızlığımı engellemiyor.
genel olarak bu dediğini kabul ediyorum ama özelinde "kadınlar ne ister?" i gözönünde bulundurduğumuzda çok normal. bir üst başlığımda da söylediğim gibi filmin konusu ve karakterleri potansiyel olarak çok uygun. yani koymasalar abes kaçardı. ama filmlerin içine fütursuzca reklam konması beni de çok rahatsız ediyor. ama iyi örnekleri bence var.
filmde her nike söylenişinde bipleselerdi daha mı iyi olurdu. bazı yerli dizilerimizde cep telefonlarını sansürlüyolar dikkat ettiyseniz, leş.
Pumpkin King wrote:
filmde her nike söylenişinde bipleselerdi daha mı iyi olurdu. bazı yerli dizilerimizde cep telefonlarını sansürlüyolar dikkat ettiyseniz, leş.
paranoidandroid seni anladım.
Pumpkin King benim söylediğimle senin söylediğinin ne alakası var ya?
bi alakası yok, pardon :) aklıma geldi, yazıdm açıkçası, salakça olduğunun farkındayım, bu aralar epey salaklaştım zaten. her gün 3 günlük iş bitirmek böyle yapıyo adamı.
:) Yazık sana yaw, yüklenme kendine o kadar !!!
You need to log in to post a reply.