Skip to content

cnbce'ye film önerileri...

12 replies · 508 views

FI
fiction
365 posts
May 24, 2004, 10:28 AM#11944

cnbce'ye film önerileri...

ülkemizdeki sinematek kavramını tek başına yürüten bir kurum cnbce...sayelerinde bir çok usta yönetmenin başyapıtlarını gördük...böyle bir topic açmamın nedeni ise forumdaki sinefillerin film önerilerini cnbce yetkililerinin dikkate alma düşüncesidir ...işte benim önerilerim...

manhattan-(woody allen)
amarcord-(federico fellini)
eraserhead-(david lynch)
serseri aşıklar-(j.l.godard)
altın çağ- (luis bunuel)

KE
keyser soze
68 posts
May 27, 2004, 12:39 PM#12082

the kiss-william heise(1896)
birth of a nation-david wark griffith(1915)
intolerance-d.w. griffith(1916)
scarface-howard hawks(1932)
freaks-tod browning(1932)
peeping tom-michael powell(1960)

bunları bi şekilde verebilseler şahane olurdu ama çok fazla şey beklemek olur galiba cnbc-e den(gerçi olay tv denilen bi kanalda hiç reklamsız filan gece 2 de potemkin zırhlısını,cumartesi sabahlarıda modern times,gold rush,the great dictator gibi filmleri görmüşlüğüm var ama hadi neyse)

CO
costanza
314 posts
May 27, 2004, 05:50 PM#12095

bişeyi düzeltmek isterim. cnbce -kendilerinin de o yönde beyanlarına rağmen- sinematik kavramıyla alakası olabilicek bir kurum değildir. bunun 2 sebebinden asıl önemli olanı, bu kanalın çoğu zaman kraldan daha kralcı takılmasıdır ki burda kral rtük oluyo. ne demek istiyorum,örneğin ally mcbealda -aslında nefret ettiğim bi dizidir,olayı sonradan öğrendim- allynin galiba ismi lucy liu gibi bişey olan kadınla öpüştüğü sahnede reklam koymasıdır, ki netten izlediğim kadarıyla çok ateşli,ıslak bi öpüşme de değilmiş. filmlerden de çok örnek var tabii,lüzum yok tek tek saymaya. sansürle sinematek olunmaz.
2.si de ayda 1-2 filmin dışında atvde falan bile çıkmıcak en pespaye filmlerin -yani iyi film çok sayıda alamıyosanız her gün film koymazsınız olur biter- yayınlanmasıdır. ki bu kanalın verdiği seinfeld,simpsons,south park,buffy gibi güzelliklerin dışında dizilerin çoğu da güzel olmaktan uzak. örneğin yeni dizi olarak kalkıp bana e.r. gibi bi bayıklığı yayınlamaya kalkan bi kanalı bu kadar gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar. amerikan televizyonları bile olgunlaşıyo, biz gidip onların attığı bayat şeyleri topluyoruz. eski bişey yayınlıcaksanız kaliteli, kült bişey, bir the avengers, twin peaks verin. eski çizgi filmse bir clementine koyun. güzelim anime diziler, futurama gibi harika amerikan çizgi filmleri var. king of the hill,family guy bile olur. ama çıkanlara bak. aptal amerikan tvlerinde bile tarih olmuş mahkeme dizileri,hastane dizileri.

FI
fiction
365 posts
Jun 01, 2004, 12:19 PM#12220

aslında sana katıldığım noktalar var ama yinede verdikleri bir çok film gerçekten harika özellikle "ustalara saygı" kuşağı ...

HE
herrrender
148 posts
Jun 01, 2004, 06:57 PM#12252

cnbce

cnbc-e' ye mail atıp deneyin belki yayınlarlar.

Ayrıca

Bir tv kanalının her sabah kapısının açılması yaklaşık 10-50 bin dolara malolur.Bir canlı yayın linki 1-2 dk süre için 10 bin dolara yakın para harcanır. 1 gün kapalı kalmak min 30 bin dolar zarardır.Yayında kullanılan her cihaza bir servet ödenir.Canlı yayınlarda gördüğünüz minibüslerin tanesi milyon dolarla ifade edilen rakamlara üretilir.

Türkiyede yayın yapan kurumlar genelde prestij ve kanal sahibinin diğer şirketlerinin reklamlarını ucuza getirmek bununla beraber barter anlaşması ile öteki medya gruplarında yayınlatmak için çalışırlar.Medya kurumları kendilerini döndürecek parayı zarzor kazanırlar.
Herhangi bir medya şirketinin büyük bir şirketin yan kuruluşu olmadan ayakta kalması imkansız gibidir.

Filmler ile ilgili olarak bir filmi satanı bulmak, yayın hakkını almak,parasını ödemek,filmi tedarik etmek,seslendirmek,altyazılamak ve harcadığınız parayı o filmi yayınlarken çıkartmak için reklam satmak ve parasını bütçenize bir an katmak zorundasınız.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Aug 05, 2004, 09:32 PM#13808

manhattan'ı yayınladılar sanırım geçenlerde

FI
fiction
365 posts
Aug 08, 2004, 01:37 PM#13874

evet yayınladılar ALLAH onlardan razı olsun...diğer filmleride bekliyorum...

SE
sertac
16 posts
Sep 13, 2004, 03:04 PM#14701

Ya birde ustalara saygıda Stanley Kubrick'i hiç göremedim ben.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Sep 14, 2004, 08:20 AM#14711

Ben de ustalara saygıda Kusturica filmlerini görmek istiyorum...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Sep 14, 2004, 08:31 AM#14712

ben bi kere yazmıştım iki yıl önce, iki hafta sonra underground gosterdiler. hatta o sıralar izleyici mektupları yayınlanıyodu aralarda benim mailim de çıkmıştı. bence üç-beş kişi bile olsak "sinefil forum yazarı" imzalı bi mail gönderirsek dikkate alırlar isteklerimizi. demiştim sanki ben bunu daha önce.

FI
fiction
365 posts
Sep 14, 2004, 11:08 AM#14716

ben dizi olrak "twin peaks" i verebilirmisiniz diye mail atmıştım cevap olarak yayın kurulumuzda görüşeceğiz dedi... bekliyorum inşallah verirler...bu yayın dönemindede çok boktan diziler veriyorlar yukarıda costanza'nın söylediklerine katılıyorum...çok dizi manyağı bir adam değilim ama azından kaliteli diziler görmek istiyorum bu ekranda mesela "twin peaks " söyledim...film olaraksa ucuz ve kaliteli filmler yayınlıyorlar..kubrick filmleri yayınlayamamalrının nedeni filmlernin pahalı olması olabilir..ben bir kaç godard filmi vermelerini bekliyorum...bu arada son 2 yılda baya bir woody allen filmi verdiler buda çok iyi bir şey tabi..

EL
eloise
12 posts
Sep 14, 2004, 12:29 PM#14717

cnbc-e ye çeşitli eleştiriler gelmiş..fakat yayınladığı okadar iyi film var ki hepimizin bildiği gibi...ve tabiiki coupling başta olmak üzere bi çok iyi dizi..ama eleştirilerin bi kısmına katılıyorum saçma sapan dizilerde yok değil hani..ama benim kanalın en çok sevdiğim yanı..rayting kaygısı gütmeden kimilerine zor! gelicek ve kanalı hızla değiştirmelerine neden olucak bi çok filmi yayınlaması..yani direk seyircisini ayırması ve televole kültüründen beslenenlere şans tanımaması..bu da açıkcası beni fazlasıyla memnun ediyor...

FI
fiction
365 posts
Sep 14, 2004, 01:51 PM#14720

eloise wrote:
..ama benim kanalın en çok sevdiğim yanı..rayting kaygısı gütmeden kimilerine zor! gelicek ve kanalı hızla değiştirmelerine neden olucak bi çok filmi yayınlaması..yani direk seyircisini ayırması ve televole kültüründen beslenenlere şans tanımaması..bu da açıkcası beni fazlasıyla memnun ediyor...

tabi bu yönde bakıldığında cnbce en iyi kanal filmleri alt yazılı vermesi reklam kuşağının az ve diğer kanallar gibi sinir bozucu olmaması çok iyi ....benim en büyük eleştirim dergilerinin okuyucu köşesine olacak nerde zirzop hıyar herif varsa onların mektuplarını dergilere taşıyorlar ...bu konuda biraz daha ciddi olmaları lazım okur mektupları bana kalırsa önemli...bide ustalara saygı kuşağına daha usta yönetmenleri konuk etseler çok daha iyi olur.luisbunuel,godard ,fellini ,chaplin,fassbinder,visconti gibi yönetmenlerin filmlerini verseler bide eskiden nostalji filmleri kuşağı vardı ... 30 lu 40 lı yıllara ait filmler veriyorlardı...o kuşağı yine koysalar işte ozaman gerçek bir sinematek kanalı olur...

You need to log in to post a reply.