Skip to content

Usta Yönetmen ÖMER KAVURDAN bir Başyapıt KARŞILAŞMA

2 replies · 150 views

ZO
ZooooM
71 posts
May 29, 2004, 09:41 AM#12151

Usta Yönetmen ÖMER KAVURDAN bir Başyapıt KARŞILAŞMA

Ömer Kavur adında hepimizin tanidiğı bir yönetmen var gerçi benim bu isimle tanışmam 6. Eskişehir Sinema Günleri kapsamında gösterilen son filmi KARŞILAŞMA ile oldu.Kendiside Eskişehire gelip üniversitemizde bir söyleşi yaptı. KARŞILAŞMA izlediğim ilk Kavur filmiydi.Film geçmişlerinde farklı trejediler yaşamış iki yetişkin erkeğin hayatlarının kesişmesiyle başlar.Daha sonra gizemli karakter Mahmut ortadan kaybolur ve Sinanda onu aramaya başlar.Kısa bir süre sonra Mahmutun bir adada meçhul bir cinayete kurban gittiğini öğrenir ve onun peşinden adaya gider.Buraya kadar güzel giden film adaya girince birden değişir.Seyircileri kötü yazılmış diyaloglarla ve yersiz kullanılan klişelerle boğar.Ada normal dünyadan soyutlanmış bambaşka bir dünyadır sanki daha önce defalarca kullanılmış bir klişedir bu orada farklı karakterler vardır davranışlarına bir anlam yükleyemeyeceğin.U-turndeki bir kasabanın kötü bir kopyasıdır ada gizemli bir genç olan devamlı elinde kamerasıyla kayıt yapan ve gizlenecek bir mabeti olan Osman , karikatürlerden fırlamış gibi berbat diyaloglarla ve oyunculukla donanmış biz bu kasabada yabancıları sevmeyiz diyen bir kovboy edasıyla ortalarda dolaşan Komser Hasan , Dejavu Oteli , adanın arzulanan kadını.Bu klişelerle donanmış bir ada gerçekten farklı bir tat yakalayabilirdi gerçekten iyi bir film olabilirdi fakat o kadar kötü kullanılmış ki Film boyunca hatırladığım kadarıyla hiçbir komedi sahnesi olmamasına rağmen bütün salon kahkahadan yarıldı ve ben o an kendimi usta yönetmenin yerine koydum eğer ben bu filmin yönetmeni olsaydım ve o salonda filmimi izleseydim herhalde birdaha film çekmek bi kenara dursun insan içine bile çıkamazdım.Seyircilerin alay dolu kahkahalarıyla film nihayet sona erdi.Daha sonra salona biri girdi herkezi küçümseyen bakışlarla,ben en iyiyim diyen kasılmasıyla yüzsüz biri salına salına kürsüdeki yerine geçti ve oturdu.Bu adam biraz önce bana fiziksel! acılar çektiren filmin yönetmeni Ömer Kavurdan başkası değildi.Daha sonra bize kazandırdığı bu festivalden dolayı saygı duyduğum Gülseren Güçhan söyleşinin başlangıç konuşmasını yaptı ve duyduğum bütün saygıyı aldı götürdü.Saygıdeğer proflarımız ve öğretim üyelerimiz sayın Kavuru öyle bir yağladılarki ve sayın Kavurda bu sözleri öyle bir pişkinlikle kabul ettiki.Oturduğum koltukta ortadan ikiye çatlayacaktım sinirden.Bu filmin Altın Portakalda ki ödülleri silip süpürmesine izin verirsek daha da önemlisi bir üniversitede yapılan söyleşide bu kadar tepemize çıkarırsak bu adam da bizlere daha çok acı çektirir.Sayın Kavur sizinle sinema konusunda bazı yetkinliklere sahip olduktan sonra tanıştığım için çok şanslıyım ya daha küçükken iyiyi kötüyü ayırt edemeyecek yaştayken filmlerinizi izleseydim ve şu an hayatımda önemli bir yere sahip olan sinemayı daha küçükken reddetseydim ama tanrım düşündükçe korkuyorum iyiki sizinle şimdi tanışmışım.Bu arada söyleşi sırasında sinirden cep telefonumuda nereye fırlattıysam birdaha ortaya çıkmadı bulupta kullanan yada satıp parasını yiyen arkadaşada burdan selamlarımı gönderiyorum bari sim kartı ortalığa bir yere bıraksaydın.Herneyse sonuçta bu film beni hem maddi hem manevi olarak ezdi geçti.Teşekkürler Ömer Kavur.

not:Bende bir yönetmeni tek filmiyle yargıladım.Ama gerçekten inanmadım diğer filmlerinin iyi olacağına.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
ZO
ZooooM
71 posts
May 29, 2004, 10:18 AM#12159

Kusura bakmayın böylebir başlık olduğunu görmemiştim.Ayrıcada ordaki yorumları okuduktan sonra diyorum ki bitmişim ben

You need to log in to post a reply.