Skip to content

Ladykillers - Auteur, where art thou?

5 replies · 243 views

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jun 16, 2004, 10:47 AM#12550

Ladykillers - Auteur, where art thou?

başlığı uğur vardan'ın yazısından aparttım... (hoş o da başka bi yerden almış)
ben kendi adıma neredesin be birader'i de sevmemiştim, dayanılmaz zulüm idare ederdi (hatta iyiydi) ama ladykillers - kadın avcıları coen'lerin bana kalırsa bugüne kadarki en kötü filmi olmuş... (devrik filme devrik cümle)
coen'lerden her zaman yaptıkları gibi zekice yazılmış diyaloglar, çektikleri türün ikonografilerini baş aşağı eden karakterler ve durumlar yaratan bir senaryo beklerken, olmasını beklediğim kara mizahtan yoksun, tom hanks'in hiç bi ince espri ya da gönderme içermeyen uzun mu uzun konuşmalarıyla ağırlaşan, 50'lerde komik sayılabilecek bir komedinin yeniden çevrimi olan sıradan bir filmle karşılaşmak açıkçası beni üzdü...
herhalde orjinalinde de öyledir ama filmin sadece sonunun coen vari olduğunu söylemek bana göre yanlış olmaz...

aslında bu filmle ilgili daha ilginç olan nokta ladykillers'ı coen'lerin en kötüsü olarak kabul etsem de (ya da etsek de) çok kötü bi film olarak görememem. bu da onların ne kadar büyük yönetmen olduklarını gösterir. keşke kendi yazdıkları senaryolara-orjinal hikayelere geri dönseler de blood simple, fargo, barton fink ya da big lebowski'de yaşadığımız heycanları bi daha yaşayabilsek... yoksa hollywood onları da mı yuttu?

FI
fiction
365 posts
Jun 16, 2004, 04:17 PM#12570

valla "dayanılmaz zulüm" beniş baya bi hayal kırıklığına uğratmıştı ,laddykillers 'ı henüz görmedim ama ondanda pek umutlu değilim açıkçası...ama yinede iyimserliğim devam ediyor "cem altınsaray" da çok güzel bi söz söyledi........."kardeşlerin canı sağolsun bırakalım biraz dinlensinler"

NO
noway
68 posts
Jun 20, 2004, 10:39 PM#12666

dinlenirken de çok keyifli bi film yapmışlar. orijinalinden hiç bi bilgim yok ama çok eğlendim ben film boyu. finali de şahaneydi bence. tom hanks monologları tarantino diyaloglarından çok daha ilginçti. bence kesinlikle coenlerde zayıf bir halka değil.

RA
rai
645 posts
Jun 21, 2004, 11:54 AM#12688

biraz fazla uzun zamandır dinleniyorlarmış gibi geliyor bana. acaba tükenmeye mi başladılar sorusu dönüyor kafamda. aklıma şöyle bir şey geliyor, sanki insanların içinde gizil bir küçük lebowski beklentisi var ve adamlar onu yapmadan başka işlerle kimseye yaranamıyorlar. garip bir düşünce ama kime söylediysem bir parça hak veriyor. diğer yandan ben de düşüşte olduklarına inananlardanım.

FI
fiction
365 posts
Jun 25, 2004, 08:55 AM#12782

ben açıkçası filme biraz ümitsiz gitmiştim ama ...bana kalırsa bu film "dayanılmaz zulüm" den çok daha iyi bir film olmuş ...aslında "coen"ler bu filmindede alışıldık temalarını kullanıyorlar...kolay yoldan para kazanmaya çalışan adamlar ve onların başlarına gelen umulmadık olaylar...bu yönüyle film ..fargo,big lebowski ve orada olmayan adam gibi diğer coen filmlerindeki yapı üzerinden gidiyor ama tek farkı bu filmlerin aksine biraz daha seyirceye seslenen bir yapısı olması yani kabaca hollywood tarzı diyebiliriz ben yinede çok güldüm özellikle son 20 dakikadaki beklenmedik olaylar ve final sahnesi çok hoştu ...kardeşler dinlenceksede böyle dinlensinler...bu arada coen'lerin bu tarz sinemayı belli bir yere kadar sürdürüp ondan sonra yine eski hallerine dönceklerine inanıyorum ...coen'ler için düşüşe geçtiler yada hollywood onlarıda yuttu gibi ifadeleri kullanmak için henüz erken bana kalırsa...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Sep 22, 2004, 10:37 AM#14887

coen'lerden daha iyisi bekleniyo tabi ama ving'in de dediği gibi asla kötü bi film değil. ben çok keyif aldım diyebilirim. sonu biraz aceleye gelmiş gibiydi ama. çinli general süperdi.

You need to log in to post a reply.