AUDITION
6 replies · 212 views
AUDITION
takashiii miike.
Biraz gecikti , ben bunu 2-3 sene önce ist fst izlemiştim.Ben bu adamı seviyorum,şiddeti yorumlamasını da seviyorum.İroniyle yaklaşıyo ciddi(ya da bana ironik geliyo).ama daha çok eleştirmek için tekrar seyretmem gerekiyo.
Bi de bazı sahnelerde gülmekten koltuktan düşüyoduk,salondan bayaa bi cık,cık,cık almıştık.tabi o anki mood'la alakalı olabilir ama ööledi.bi da seerediyim tabi gülebilecek miyim merak ediyorum??????
Mutlaka görün derim.
Clik,clik,clik.........
hııımmmmmm.ddooruuuu...neeyyymişş kli,kli,kli .....
peki hocam:)
peki pıtlama efektine tepkiniz nedir diye sorsak...
efendim bir de kiri kiri diye bir söylenti var ortalıkta...
ben filmi daha yeni izleyebildim hem de berbat bir türkçe dublaj eşliğinde...zaten dublajın kendisi kötüyken bir de seslendiren arkadaşlar çam kozalağı olunca insan daha da soğuyor filmden...
buna rağmen iyi yanları olmasına rağmen bu film benim kriterlerime göre sınıfı geçemedi...çok kapalı ve muğlak bir film...alt okumalarını çözümleyebilmek için en az birden fazla izlenmesi lazım...lakin şu sıcaklarda bünyemin böyle sakin sulardan kızgın kumlara atlayan bir eseri ikinci kez pek kaldıracağını tahmin etmiyorum...
bununla beraber çoğu kişinin aksine filmden bir rahatsızlık duymadım.pek zor bir deneyim olmadı benim için.tabii bu arada telden çıkan o sesi bu durumdan ayırıyorum...ciddi anlamda sinirimi bozdu..(bazı seslere karşı takıntılarım var o yüzden)
neticede çok eksiği var bu filmin...
ya şimdi dopeynin dedii "yavaş yavaş" anlamı doğrudur mutlaka ama kız kiri kiri kiri diyo gibi geliyo hep, 2 kere izledim. olsa olsa kili kili kili diyo olabilir, yani belki yavaş yavaş öyle okunuyodur. çünkü telaffuzun ki diye başladığına eminim. kli diil.
filmin ilk yarısı anlatım ve diğer her açıdan çok tekdüzeydi, kızın çuvalla telefonun yanında oturduğu sahneler hariç. ama finali çok iyiydi. sonuç olarak bunuel sonrası yeni sürrealizm akımının - ben salladım bu akımı, bunların ilkini de eraserhead kabul ediyorum- güzel bi parçası olmuş. sosyal eleştiri tarafı da vardı denebilir temkinli olarak.
çok rahatsız edici diil film, zaten işkence sahnesi biraz düşsel çekilmiş, renkler görüntüler falan, gerçekçi olsaydı biraz dayanılmaz olabilirdi, ama böyle salt 'rahatsız etme' gibi bi niyeti yokmuş miike'nin belli ki.
You need to log in to post a reply.