Skip to content

bir site açacağım!

12 replies · 570 views

IN
indigo
55 posts
Jul 12, 2004, 07:15 PM#13104

bir site açacağım!

evet arkadaşlar başlıkta da okuduğunuz gibi bir site açmayı
düşünüyorum. içeriği medya eleştirisine dayalı olan sitenin haftalık bir dergi havasında olmasını ve haftada bir yenilenen köşeler, eleştirel reklamlar ve popüler kültür ve yayıncılığın her noktasına eleştirmekten öte[çünkü eleştiri farklı birşey yeri geldiğinde iyimse eleştiri de yapılabilir]ateş püsküren bir site olmasını istiyorum. site konseptinde aklıma gelen bütün fikirleri nerdeyse tükettim. sizden ricam özellikle kullanıcının katılımına açık olacak ve sitenin konseptine uyacak neler yapılabilir? fikirleriniz nelerdir? söylemek istediğim kullanıcıyı siteyle etkileştirecek orjinal fikirler varmı kafanızda. sonuçta siteden faydalanmasını istediğim sıradan bir kitle değil. siteyi ziyaret etmesini, köşe yazılarını okumasını istediğim insan topluluğu tam olarak da bu foruma yazanların oluşturduğu topluluğun profilinde. yani anlayacağınız bahsi geçen tipte bir sitede kendinizin de katkıda bulunacağı ne gibi özellikler, nasil uygulamalar isterdiniz?

BE
bekcan_can
8 posts
Jul 13, 2004, 12:49 PM#13112

Tavsiye

Merhaba. Söylemek istediğini anladığım kadarıyla; elit tabakaya (bu tartışılır) hitap eden bir site yapmak istiyorsun. Eğer gerçekten, bu işle uğraşacaksan yap. Çünkü kalkıştığın iş, öle hafife alınır birşey değil. Şuan bende bir internet sayfası hazırlıyorum, fakat belli yerlerde sıkıntılar oluyor. Bunlar; kaynak yetersizliği, iletişim eksikliği ve alt yapı sorunu. Bunları aşmak istiyorsan, öncelikle kendine bir kadro hazırla. Bu kadro; eğer sen bu işten para kazanmayı üşünüyorsan, iyi seçilmiş ve işine özen gösteren kişiler olmalı, fakat sen "ben sadece düşüncelerimi yansıtayim ve buna katılanlar ve katılmayanlar arasında tartışayim" diyorsan , site yapmana gerek yok. Birçok chat sayfası var ve bu alanlar, bu işler için çok uygun ortamlar. Son bir tavsiye; reklamın iyisi kötü olur. İyi yapılan ve iletileni alan şahıslar zaten bu amaca destek verip, senin yanında olurlar. Eğer genede site yapacam diyorsan, sadece iki şeye önem ver; kadro ve iyi reklam... İyi çalışmalar.

KA
kafakoparan
119 posts
Jul 13, 2004, 06:03 PM#13118

para kazanmayacaksan bir site acma,bunun için chat serverlar var ihtiyacını görür,fikrine katılmıyorum.bir net sitesinin, görselliği ve kendine belirlediği bir yöntem dahilinde forum vb etkenlerle bir chat serverindan daha farklı oldugu kesin.
bunun dısında ilk baslarda siteyi daha fazla kişiye acabilmek için reklam ve normal kabul edilen içerik dısında bir iki fazladan alakasız şey koyabilirsin.örnek mp3,video,foto vb kısımlar.bunun dısında yapmak istediğin şeyi zaten yazmışsın.yani sitenin net-dergisi olması ve eleştirel yazılarla bir tartışma atmosferi oluşturması.
bir de bazı siteler yapıyor bunu ve güzel oluyor,mesela site ağırlıklı olarak sinema hakkında ama yeri geldiğinde müzik,felsefe vb hakkında da geniş haberler,makaleler ve yazılar bulunabiliyor.
aç, oraya da yazalım bi şeyler:) actıgın zaman da istediğin olur umarım,daha ne diyeyim:P
bitti.fin.

IN
indigo
55 posts
Jul 13, 2004, 08:18 PM#13119

ben siteyi para kazanmak için yapmıyorum.sadece kendimi ifade edebilmek ve içimde kalanları birazcık dışarıya vurup rahatlamaktır amacım. bugün bir site gördüm ve oldukça bilinen bir site imiş ama nasıl olmuşsa ziyaret etmemişim daha önce www.shockhaber.com. yapmak istediğim şeyin anafikri nerdeyse bu siteninkiyle aynı... ve farkettimki oldukça benzer yazılar yazmışım. yazın vizyona giren diziler hakkında kendi siteme yazdığım giriş yazısı
Zebil Zebil Diziler!
[code:1] Zebil Zebil Diziler!
Yazın sıcakları bastırıp TV'lerin assolist dizileri bir bir tatile girince düşük bütçeli ve uyduruk tatil dizileri pıtrak gibi patlamaya başladılar yine. Öyle diziler çekiyor öyle programlar yapıyor ki kanallar yaz mevsimi, harcanan film şeritlerine acıyorum. Bir de yaz için yurtdışından ithal edilen 3. sınıf diziler var tabii... [/code:1]
ve daha bugün itibarıyla ilk kez shockhaber.com' gördüğüm yazıdan bir alıntı:
[code:1]Her yaz okullarla birlikte televizyonlar da kepenkleri yarıya indirirdi. Kitap okumak, aile eşrafıyla iki çift laf etmek için, deniz manzaralı kelepir fırsattı “yaz tatili kılıklı” televizyonlar. Bu sene seyirciyi düşünecekleri tuttu. Pıtrak gibi dizi türemiş durumda... Eşi benzeri olmayan acayip “yazlık” diziler... Televizyonculuk eğitimi alan üniversiteliler; bu sizin için kaçmaz fırsat. Şu anda ekranda “dizi” olarak ne görüyorsanız iyi izleyin ki ileride bu tip hataları siz de yapmayın...[/code:1]
nasıl çalıntı gibi duruyor değil mi yazdıklarım ama değil. çünkü ben bu siteyi ve dolayısıyla bu yazıyı henüz okudum yani benim siteme yazdığım yazıdan çok sonra. açıkcası benim de site hakkında orjinal ve bu sitede olmayan özellikle görsel anlamda çalışmalarım vardı ama şu iki yazı arasındaki benzerliği görünce site projesini askıya almaya karar verdim. açıkcası hayallerim yıkıldı.
ama online olduğunuzda bana icq yardımı ile bir mesaj atarsanız aslında yapmaya başladığım istenin de orjinal bir havası olduğunu görebilirsiniz. lütfen online olduğunuzda msj atın da sitemi yorum yapmak isteyen arkadaşlara bir göstereyim? çünkü ben o siteye emek harcadım. güme gitmesini istemiyorum!

KA
kafakoparan
119 posts
Jul 17, 2004, 11:30 AM#13212

güme gitmez,bence sonuna kadar git,ben denemiştim site yapmayı beynim basmadıgı için becerememiştim o yüzden böyle kim bu işe el atsa destekteyim,bam güm bam güm site yapmaya dewam:)
bitti.fin.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Jul 22, 2004, 11:25 AM#13354

Dostum senin ile aynı amaçla yola çıkan, site işine giren bir çok kişi iki üç ay sonra hevesini kaybetti, siteleri de domain çöplüğünde kayboldu.
İlk başta çok eğlenceli gelen bu iş belli bir süre sonra angaryaya dönüşebiliyor. Örneğin yazı yazmak "canın istedikçe" yapıldığında insanı tatmin eden bir uğraşken, "her hafta" yazı yazmak tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Yoksa siteyi fiziksel olarak kullanıma açmak önemli değil.
İçerik olarak ayakta kalabileceğini düşünüyorsan -ki bu tek başına yapılacak bir iş değil seninle aynı şekilde elini taşın altına sokacak en azından 3 kişinin daha olması lazım- bu işe gir derim.
Bunu gözüne kestiremiyorsan, boşuna emek harcama. Nice güzelim siteler böyle böyle heba oldu (örnek kayıpdunya.com).
Sen hala bunu yapmaya niyetliysen tavsiyelerimi bir sonraki mesajımda söylerim.

IN
indigo
55 posts
Jul 24, 2004, 09:14 AM#13384

internet yayıncılığı konusunda deneyimli ve hevesli olduğumu söyleyebilirim. ayrıca yayıncılığın tek kişiyle yapılamayacağını, bir ekip işi olduğunu farkedeli çok oldu. bu site için en az 5 kişilik bir kadro oluşturmayı düşünüyorum. şu anda 4 kişi olduğumuzu söyliyeyim. ayrıca site çalışmlarına devam ediyorum. oldukça farklı bir şeyler ortaya çıkıyor gibi. sadece hala kullanıcı etkilişim ile oluşturulacak güzel bir site atraksiyonu aklıma gelimiyor. biliyorsunuz günümüzde web sitelerinde etkileşim olmayınca yani tamamıyla statik bir site kesinlikle başarılı olamıyor. kullanıcılar siteye bir daha girmek için farklı ve kendilerinin de aktkıda bulunabileceği bir şeyler arıyorlar. yazılara yorum ekleme,anket,forum gibi sıradan şeyler zaten sitede olacak ama farklı bir şeyler yapmak istiyorum. bu konuda kafamda bazı fikirler yavaş yavaş oluşuyor ama ben sizin de eğer varsa orjinal fikirlerinizi bu sitede hayata geçirmek isterdim. sitenin konseptini yukarıda anlatmış olmam lazım. sonuçta siteyi kullacak olan sizlersiniz. bu tarz bir sitede keşke olsa diyeceğiniz şeyler var mıdır?

printerson
printerson
1,034 posts
Jul 25, 2004, 09:40 AM#13396

sitenin bakış açısını öğrenmem yazı yollamam konusunda belirleyici olacaktır... ben yazarım...

IN
indigo
55 posts
Jul 25, 2004, 03:22 PM#13399

sitenin adını söyliyeyim çizgisini sen tahmin et! antimedya.com[gerçi url henüz almadım da almayı planladığım].yalnız isteyi görmeden tam olarak nasıl birşey olduğunu anlamanız zor gibi. yazar arkadaşlar da sitede köşe sahibi olabilirler eğer isterlerse ama daha vakit var ona. ben sadece bir fikir ya da "keşke şöyle bir özelliği daha olsa sitenin" gibi öneriler ya da hayaller arıyorum. yok mu şöyle birileri reklamları, magazin programlarını, salak dizileri, hollywood'u falan eleştirse sitesinde de, sitenin de şöyle bir fasilitesi olsa ya da biz de sitede şöyle bir şeyler yapsak, hatta şu tarz yazıların olduğu bir köşesi olsa diyen?

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jul 25, 2004, 05:59 PM#13403

bu siteyi bir bicimde gorup incelemenin, ne yapilmaya calisildigin anlamanin bir imkani var midir? kim nasil katkida bulunacagini daha iyi anlayabilir boylece. bir test yayini falan gerekiyor bence... sessizce baslasa ve kucuk bir topluluk once kendi arasinda canvermeye calissa cok hayirli olacak.

IN
indigo
55 posts
Jul 25, 2004, 08:36 PM#13406

site çalışmaları ne yazıkki şu anda başlangıç aşamasında. tasarım ve programlamayla kendim ilgilineniyorum ve eylül'den önce siteyi bitirmem lazım. fakat şu anki haliyle görmek isteyenler için kendi pc'min ip'sini sabit hale getirmeyi düşünüyorum. hatta siteyi daha sonra da kendi pc'mde barındırabilirim. ama bahsedilen test yayını kesinlikle olacak Martin Mystere. hatta siteyi şu haliyle bile [ana sayfa tamamıyla olmasa da hazır gibi]birilerine gösterebilirim. ben yarın neredeyse bütün gün boyunca online'ım ve sık sık sinefil forumunu kontrol ediyorum. eğer sitenin yarım da olsa anasayfasını görmek isteyen birileri olursa bana icqdan msj atabilirler. icq numaram:244457752

CE
Cevat Kelle
174 posts
Jul 26, 2004, 11:05 AM#13425

indigo wrote:
sitenin adını söyliyeyim çizgisini sen tahmin et! antimedya.com

Böyle bir dergi vardı fanzin lezzetinde çıkardı ama çoğu gazete bayine de gelirdi. Onlarla bir bağlantın yoksa ismini değiştir istersen polemiklerle uğraşır durursun...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jul 26, 2004, 06:41 PM#13467

ben isminin cok iyi oldugunu dusunmuyorum. aslinda nedeni aciklamam icin icerikle ilgili cok kanit da yok ama yine de bu tip isimleri luzumsuz olarak asiri iddiali bulurum. daha az sertlikte bir ismin daha hayirli olacagini dusunuyorum. hatta cok anlamli olmasi da gerekmiyor. akilda kalmasi ve icerikle ilgili ipucu vermesi kafi...

You need to log in to post a reply.