Skip to content

Megalomani

7 replies · 419 views

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Jul 15, 2004, 11:28 AM#13159

Megalomani

Yav insanlar ne kadar da benmerkezci oluyorlar, kendilerini böyle dev aynasında görüyorlar... Olmadığın biriymiş gibi davranmak, o biri olmak için hiçbir ahlaki kuralı önemsememek. "İnsan evladı çiğ süt emmiştir, her şeyi yapar" derlerdi. Ben de inanmazdım. Hep dış etkenler yapmaya iter sanırdım ama öyle değilmiş. Sorunlu insanlar gerçekten varmış. Ayşe Özgün programındaki konuklar gibi konuştum galiba. herhalde bu tip denyolardan bunaldığım içindir.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jul 15, 2004, 07:09 PM#13164

basarmak ve basaramamak geriliminde olan insanlarda daha cok goruyorum ben bu durumu. disariya ben cok rahat adamim, yaladim yuttum, daha da yalarim pozu verenlerin gercekte ne kadar kompleksli olduklarini gormek icin dahi olmaya gerek yok.

kontrolsuz hirs hirs degildir.

EL
eliza bennet
396 posts
Jul 16, 2004, 08:38 AM#13176

Re: Megalomani

paranoidandroid wrote:
Olmadığın biriymiş gibi davranmak, o biri olmak için hiçbir ahlaki kuralı önemsememek.

Sana (haddim olmayarak) sana Abla tavsiyesi, bu tip insanları deşifre eder etmez - ki biraz altyapısı olan biri için son derece kolaydır- derhal uzaklaş, muhabbetti yavaşa yavaş soğut ve hayatından çıkar. Eğer es kaza aynı ortamda bulunmak zorunda isen - iş gibi örneğin- mesafeli ol, bunlara karşı en etkili kalkan mesafe, tecrübe ile sabittir.

Güç seninle olsun.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Jul 16, 2004, 08:45 AM#13177

tavsiye için teşekkür ederim:)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 16, 2004, 12:01 PM#13185

eliza hanım o kadar doğru bir tespit yaptınız ki.hem yer hem de zaman olarak...
ben de teşekkür ederim

HE
herrrender
148 posts
Jul 16, 2004, 07:31 PM#13204

V.I.P. versus ordinary peoples

V.I.P. versus ordinary peoples

Siz birde netteki bazı sitelerdeki insanların profiline ve ilişkilerine bakın da vaziyetimizin son halini görün ve gülün.

Binlerce sanal karakter birbirine kendilerini bir haltmış gibi gösterip duruyorlar.Heleki sokakta görüp suratına bakmayacağın tiplerle arkadaş olmaya çalışanlara da hastayım.Sanırım bir ben bir de çevremdeki sınırlı sayıdaki arkadaşlarım V.I.P değil.Bencillik karaktersizlik ve V.I.P. olma hırsı, karakteri olmuş memleketim insanının.Sıradan insanlar o kadar azaldı ki bence onlar çok özelller.Ötekiler raina ve laila'ya takılsınlar ben bizim hayri marketin tekel kısmında likorle taş plak takılıyorum. Clubberleri içeri almıyoruz.

Niye böle oldu bu millet hemen bir suçlu bulalım çatalım.
Hep bunlar gorbaçovun yüzünden.Yıkmasaydı şu berlin duvarını ne güsel 2 kutuplu dünyada yaşayıp gidecektik. Casus filmleri seyretmeye devam edecektik.Babaannem söle derdi "Türkün Türke yaptığını moskow gavuru yapmamıştır." :))

Sorunlu insanlar gerçekten varmı yoksa son dönemdemi türediler.Yoksa sorunlu dediğimiz kitle gerçekte yaptığının farkında mı?Bile bile mi arızaya geçiyorlar.Yoksa doğum sırasında oksijen le ilgili bir problem oluyorda mavi hücrelerinin bir kısmını kaybediyorlar.Yoksa toprakla kedi köpekle oynamayıp tv ile büyüdüklerinden mi? Yoksa kendini çeşitli cemaatlere kabul ettirmek için sürekli bir başkası gibi davranmaktan kendi kişiliklerini kaybetmiş olamazlar mı? Yoksa ezikler mi? Belkide o kadar beceriksizler ki hiçbir iş yapamadıkları ortaya çıkmasın diye işyerindeki çevrelerine, kendilerini matah bokmuş gibi göstermek zorunda kaldıkları içindir.Birazda bilimkurgu.Aramızda uzaylılar olamaz mı bedenlerimizi ele geçirip ruhlarımızla besleniyorlardır.Beni ele geçiremiyeceksiniz hıaaaaaaa.Samanta foxun duvarlarımız süsleyen posterleri ile kamyonların yan camlarındaki hülya resimleri yokolunca anladım durumun boka sardığını.

Ne bileyim bea gecenin bu saatinde çözümlememi yapacaz.Si.. edin yaşamaya herşeye rağmen fazla umursamadan devam edin gitsin.
Bırakın aramızdaki bazı win95 kişilikler durmadan mavi ekrana düşsünler.

Bu arada bir tespit daha ,geleceğin mesleği kesinlikle arıza kişilikleri tamir olacaktır.Müşteri sıkıntısı çekilmeyeceği garanti.Napacaklar ki sadece ctrl+alt+del=resetleyip para kazanacaklar.

sessiz horozların tepelemesinden korkmam kara kuzuların melemesinden korktuğum kadar

KA
kafakoparan
119 posts
Jul 17, 2004, 11:26 AM#13211

aslında millete bi şey oldugu yok.bahsettiğin clubberlar ya da öle takılan gıcık oldugun kesimin sayısı mantıklı bir tahminle 100 bin in üzerinde değil.
ve dergilerden televizyondan izlediğin ya da akşam barda marda takılıp cevreye baktıktan sonra edindiğin süper memleket gözlemiyle yazdıgın bir cok genellemeye katılmıorum.
bu arada megolomanyak,narsist vb her insan bir şekilde yaşar ve ölür,bu tavır da neyin nesi,okudugunuz bir cok yazar ve dinlediğimiz bir cok müzikçi bu durumdaydı,şimdi napcaz aman bu adam kendini dev aynasında görmüş aman uzak dursun benden mi diyecez:P ki illa ünlü bir kişi olmasıda sart değil,bu cekememezlik nedir ki?
sorunlu ve arıza kişilik olayına gelince,bu konuda da katılmıorum yazılanlara sebebi ise normal ve arıza olmayan kişilik nedir ki?? sorunlu ve arıza kişilik dediğiniz şey hakkında yargıya varıyorsunuz.
reine ya gidip,ciks takılan adam ın doğdugu yerde ve yasadıgı hayatta sen yasasaydın sen de reina ya gidecektin.ama bu demek değil ki o zaman her sey görecelidir ve herkesin yaptığı kendine göre doğrudur ve haklıdır.
demek istediğim hoş görüyü elden bırakmamak lazım özellikle memleketin sıradan saymadıgınız halbuki cok da sıradan olan insanına:)
anlamadıgım bir noktada su ola ki,işyerlerinde kendilerini bi şeymiş gibi göstermeye çalışırlar vb diye yazılan bi şey:),iyi de sen buna neden bu kadar sinirleniorsun ki? bunu cidden merak ediorum.
finito.bitti.

HE
herrrender
148 posts
Jul 17, 2004, 10:09 PM#13217

cevaben

Yanılıyorsun bu millete bir haller oldu.Benzine ve araba fiyatlarına zam geldikçe satışlar patlıyor.Hemde bu vergilere rağmen.

Harry potter dan başkasına gıcık değilim.Yine söylüyorum tek bir harry var o da Dirty Harry.

Tvyi camdan iki sene evvel attım tam reklam arasında hala bahçede duruyor.Onun yerine akvaryum aldım,belgesel seyretmek isteyince 2 piranha atıyorum, çocuklar ve diğer balıklar bayılıyor.

İtiraf ediyorum ben bir clubberim.Yalnız mekana hep aynı tipler geliyor,sayının 100bin olduğuna eminmisin.

Bara eğlenmeye gidiyorum.Deney için değil.

Memleket gözlemimi süper bulduğuna sevindim.

Genellemelerime 671 kişi katılıyor sanırım varsın bir eksik olsun.

Tanınmış en büyük megalomanyak Hitlerdir.Eğer insanlar onu zamanında terketseydi çok insan kurtulurdu çok.

Çekemediğim biri varsa oda Malmsteen dir benden iyi gitar çalıyor namussuz.

Normal ve arıza olmayan kişilik nedir.Stabil olanlar normal ,mavi ekrana düşenler arızalıdır.

Ben aynı şartlara sahip olsam ne işim var oralarda ,doğru miamiye giderdim.

Atom bombasını yapanlarda atanlarda kendilerine göre haklıydılar bir japon çocukları haksızdı ne gariptir.

Memleketin sıradan saymadıgımız halbuki cok da sıradan olan insanına saygım sonsuz yoksa popstarsız bir hayat nasıl olurdu.Yada gazetenin 2. ve 3. sayfası nasıl dolardı.

Bizde herkes birşeymiş gibi gözüküyor yani bencillik ön planda.
Gavurlarda ise biz çokşeyiz yani takım ruhu imece diyorlar o yüzden gavurlar aya gidiyo bizde bakıyoruz.

Son soru cevabı bu koşullar altında sakin olandan korkarım acaba insanmı yoksa bir robotmu diye.

You need to log in to post a reply.