Seslendirme...
12 replies · 214 views
neyi kastdettiğini tam anlayamadım. bu filmlerin türkçe kopyalarını mı nasıl buluyoruz yoksa kimi kimin seslendirdiği bilgisini mi?
dublaj oldum olası karşı oldum .. bence bütün sinefillerin seslendirme karşıtı oması gerekir..
istisnalar haricinde seslendirmeler boktan.. eski trt dublajları biraz iyidi .. digiturk seslendirme olayını çok baştan savma yapıyor.. bildiğim diller olduğu sürece orjınal izlemeye çalışıyorum.. keşke altyazı koysalar.. ama nerde ..altyazı herzaman altyazı.....
alev sezer - bruce willis ikilisini hariç tutarak seslendirmeden tüm kalbimle nefret ettiğimi söyleyebilirim. kaldıki zaten bazı cümlelerin türkçeye çevirimleri anlam kaybına ve önemli detayların kaçmasına neden olabiliyor. (hatalardan ve baştan savmacılıktan bahsetmek bile istemiyorum bu apayrı). en çok ta büyükler için yapılan animasyonların çocuklar için seslendirilmesi. ben mike myers ı eddie murphy yi dinlemek istiyorum kaaaardeşimmm napıym okan bayulgen yok efendim meltem cumburlopu
Size iki seslendirme efsanesi ikisi de star dan.
-
James Bond junior diye bi dizi vardi. James Bondun kucukgunden bahsediyodu anladiginiz gibi. James motorsikletle giderken durdu. ve arkasindaki kiza su cumleyi kurdu. "Artık yurumeliyiz gazdan dısari olduk."
"We have to walk now. We're out of gas"
Benzin bitti yaw... -
Fena bi film izliyodum. Zengin bir adam kiza soyle dedi. "Hadi gel kayaların üstünde bir viski içelim." ve bir bardaga buz koydu.
"C'mon let's drink a whiskey on the rocks."
Buzlu-on the rocks.
Buyrun bu da X-MEN den süper bir çeviri: Filmde Wolwerine i gördüğümüz bar sahnesinde kamera bara yaklaşır barın üstünde bir kutu vardır ve üzerinde ''TIPPING IS NOT A CITY IN CHINA'' yazmaktadır biz bu yazıyı okuyup tebessüm ederken çıkan bir altyazı bizi koltuktan düşürür ''BAHŞİŞ VERME ÇİN DE BİR ŞEHİR DEĞİLDİR'' çeviriye gösterilen bu özeni gözlerimizdeki yaşlarla izleriz. :D
sonu yok abi bu örneklerin.. bende digitürk te diyalogların 2 kez tekrar edildiğini gördüm.. ne desem boş birde eski beta dublajlarında çok kopmalık hadiseler var .. yarıyor adamı.. cannibal holocaust ın dublajlı versiyonu çok komikmiş mesela
Merhaba,
TRT' nin dublajlarını hiç beğenmiyorum. Çünkü, dış ortamda çekilmiş bir
sahneyi kapalı bir alanda çekilmiş gibi seslendiriyorlar. Dış ortama ait
sesler kaybolup yerini yankılar alıyor. Bu durumun en çok belli olduğu
sahneler ise bağırma, yüksek sesle konuşma ve çığlık atma sahneleri.
Çeviriler ise sizlerinde belirttiği gibi çoğu zaman tam bir felaket oluyor.
CNBC-E izleyenleriniz fark etmiştir; Özel isimleri bile sıfatlaştırıyorlar.
En kötüsü ise, L.A. de ki bir adresi bile türkçeleştirmeleriydi. Bu durumu
defalarca bildirmeme rağmen hiçbir değişiklik yok.
CNBC-E' nin güzel yanı ise dublaj yapmamaları. Böylece ağız tadıyla
izlenebiliyor filmler.
Diğer kanallar malum; Aynı filmde 3 ayrı karakteri seslendirenini bile
duymuştum. Tambir rezalet...
Gerçi işini iyi yapnlarda var ama en iyisi orjinal ses.
Unutmadan şunuda yazayım; 2003' den itibaren yabancı oyuncuların
her dilde konuştuklarına şahit olacağız. Nasıl mı? Amerika' da geliştirilen
bir ses sentezleme yazılımı sayesinde. İlk önce orjinal sesler bilgisayara
kayıt ediliyor. Ardından herhangi bir dublajcı gereken seslendirmeyi
yapıyor. Sonuç; Yabancı oyuncuyu kendi dilimizi konuşuyor gibi dinliyoruz.
Demonaz wrote:
Unutmadan şunuda yazayım; 2003' den itibaren yabancı oyuncuların
her dilde konuştuklarına şahit olacağız. Nasıl mı? Amerika' da geliştirilen
bir ses sentezleme yazılımı sayesinde. İlk önce orjinal sesler bilgisayara
kayıt ediliyor. Ardından herhangi bir dublajcı gereken seslendirmeyi
yapıyor. Sonuç; Yabancı oyuncuyu kendi dilimizi konuşuyor gibi dinliyoruz.
bu uygulamada ceviriyi yine turkler yapcak ama... :-(
ceviriyi yine turkler yapacak ama az da olsa ingilizce bilenler icin ses tonlari ceviriden daha onemli (en azindan bana gore). umarim bu sistem 2005'e kadar yayginlasip ulkemize de gelmis olur. star wars episode 1 ve 2 yi turkce izlemek zorunda kaldim malum eskisehir sinemalari yuzunden. artik 2005'te darth vader'i james earl jones'tan dinlemek istiyorum.
Merhaba,
Evet, çeviriyi türkler yapacak ama en azından iğrenç seslerden kurtulmuş olacağız.
Metinlerin hatalı çevirilmesi konusunda şunu yapabiliriz; Beğenmediğimiz çevirileri,
çeviriyi yapan ve yaptıran firmaya bildirebiliriz. Mesela, ben beğenmediğim, hatalı
bulduğum her hususu bildiriyorum. Sizlerde bildirirseniz eninde sonunda kaliteli iş
çıkarmaya başlayacaklardır.
You need to log in to post a reply.