Karizmani yiyim Riddick abi
9 replies · 404 views
Karizmani yiyim Riddick abi
ilki ile arasinda "bi dunya" fark var. pitch black in naifligi gitmis irklariyla, yaratiklariyla, gunes sistemleriyle yepyeni bir evren gelmis. riddick pek populer olmus, karizmasina karizma katmis, macolukta tavan yapmis, musa olup firavunu yenmis.
yuzuklerin efendisinden sonra gorsel detaya en cok kasilan film de bu oldu sanirim. mekanlar, gemiler, efektler hersey harika ama "tamamdir olmus bu film" diyemiyorum yine de. action sahnelerini uzak plan izlemek istiyorum artik, butun filmlerde kamera gotune kadar giriyo oyuncularin, bi bok anlamiyoruz ne oluyo ne bitiyo.
oyku tam bir kolaj olmus, moda ya zaten. ordan sunu al, burdan bunu al yeni bisey yap, tamam kotu olmamis ama pek tatmin ettigi de soylenemez. hele o sonundaki taht sahnesi yok mu, conan izliyorum zannettim kendimi.
evet sonuc olarak iyi ellerden cikmis bi film, insanlar guzel ve ilkinden de epey farkli bisey yapmaya calismis ama keske daha basarili olabilselermis. oyununu heyecanla bekliyorum, super rpg ler cikar bundan. hatta majere bi gun oynatsa nasil sevinirim nasil sevinirim...
uyuyup uyaninca daha bi hosuma gitmeye basladi :)
okudum
Bir yerlerde okumuştum,star wars gibi yeni bir üçleme ve efsane mi yapacaklarmış, işte öle bişiler.
İlk filmi seven biri olarak ben bu filme geçer not veremem. Pumpkin'in de söylediği gibi ilk filmdeki naiflik beni çekmişti açıkçası. Söylediklerin doğru Pumpkin, çok kasmışlar görsel dili oluştururken. Ama Yüzüklerin efendisini örnek almışlar(bence). Ama artık ekipteki heykeltraşlar mı yeteneksizmiş yoksa concept artçılar mı bilinmez bana çok yavan geldi. Hikaye zaten Conan'ın uzayda geçen versiyonu gibi bir şeydi. Irklar, dünyalar desen bi numaraları yok bence. Gezegenlerin kendi yüzey tasarımlarını beğendim. onun dışında ordan burdan apartma, kolaj bir evren.
action sahnelerini uzak plan izlemek istiyorum artik, butun filmlerde kamera gotune kadar giriyo oyuncularin, bi bok anlamiyoruz ne oluyo ne bitiyo.
Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.
Bide beni rahatsız eden şey şu oldu. Sanki ilk filmi beğenen benim gibi adamların ağzına bir parmak bal çalmak için filmin içine ilk filmin neredeyse aynısı olan bir bölüm koymuşlar. Şu yüzeyden koşma muhabbeti..
Yani bence olmamış bu film. Seyrederken hep bir zeka pırıltısı yakalamaya çalıştım. Yeni bir buluş olsun bu filmde istedim. Ama tatmin etmedi beni açıkçası. Belki sonraki bölümlerinde yedirirler bu sözleri bana da güzel bir evrenimiz, devamını bekleyeceğimiz bir film daha olur.
bu filmde beni en çok iğrendiren ve rahatsız eden birşey varsa o da şu olaydır:
Bazı küçük şirketler oley kurumsallaşıyor triplerine yatıp hiçbir temel bilgi veya tecrübe olmadan kurumsallaştık derler. Bu filmde nedir? Tamamen Star Wars,LOTR,Matrix gibi "üçleme olmak" istiyoruz havası vardır.
Hele SW den bu kadar tema çalması mide bulandırıcıdır.
İşte gezegenler,işte teknolojiler,işte ırklar bizim riddick evrenimiz var ulan gibi salak bir hava var filmde. Öküz ve yontulmamış bir karakter olan riddick ise arasıra iyilikte yan çizdi diye kötü adam oluyormuşda çivi çiviyi sökermiş. Şimdi riddick adlı hanzo bozmasının yediği haltlarla milyonlarca insanı katleden ordu bir mi ki? En gıcık olduğum sahneler ise bu riddick arkasını dönüp giderken, arkasından aha furyalı, yaman adam şöle böle cüretkar,delikanlı gibi konuşmalar iyice sıktı.
Çok kasmışlar cebimize para girsin demişler patlatmış bir yerden oradanda bütün malzeme akmış, sonuçta içi boş bir film olmuş.
ya ben gemilerin ve karakterlerin geçişlerdeki blur olaylarına ve Lord Marshall'ın abimiz riddickle yaptığı combata hayran oldum.İstila edicek miktar ve güçte bir topluluğun inancı yüksek ve tek olmalı;bunu da necromanger'lıkla bahdaştırmışlar,bu da hoş.Elemental abladan daha bi atraksiyon bekliodum,olmadı.Heykelleri de beğendim sanırım(özellikle marshall'ın başlığı ve beyin okuma bölümündeki 3 heykel).
galba baya beğenmişim.
Filmi izlemedim henüz,ya aşırı aksiyon kaldırmıyor bünyem,aşırı Hollywood 'da öksürtüyo,ama Pitch Black'ten sonra ruhum rahat etmez,gidicem.Hem madem bu kadar karizma.
Yeni çıkan animasyonu izledim bide, ''Chronicles of Riddick-Dark Fury''.Keyifliydi.Mutlaka izleyin derim.
...ilkini daha çok sewmiştim.atmosfer kesinlikle daha karanlıktı ve rahatlatıcıydı;abinin o zaman ne yapıp edeceği pek belli değildi hatta klasik mutlu sondan kaçınmasıyla da ayrıca takdirimi kazanmıştı...
...şimdi ise düşündüğümde devamında zaten olaya 1-0 yenik başlıyorum;abi olaya zaten başrolde giriyor=''The Chronicles of Riddick''
iddiasız,b-film havasıydı belki de beni çeken...şimdi bu yok baştan...sonra zaten gideceği yer belli olan bir yolda ilerleyip gidiyoruz gündüz gece...aslında iyi kullanılacak şeyler de sanki dewamları için bilerek es geçilmiş gibi,ne bileyim...yani furian'larla necromanger'lar arası husumet neden ki?çok basit geçilmiş değil mi acaba?..sonra ilk filmde çok güsel verilen karanlık(derin olan)aydınlık karşıtlığı bu filmde hem de sıcak kumlardan serin sulara rahatça geçilebilecek bir atmosfer olmasına rağmen boş geçilmiş..yazık olmuş...kısaca hakkaten yazık olmuşş....
You need to log in to post a reply.