Skip to content

öğrenmek istiyorum

6 replies · 362 views

CO
cocu
5 posts
Aug 18, 2004, 03:21 PM#14071

öğrenmek istiyorum

buradan bütün yönetmen adaylarına selam
bu siteyi yeni keşfetmiş sanat toplum we kendi icin birşeyler üretmek isteyen bir öğrenciyim
we buradaki arkadaşlarımın bana yardım edebileceğini düşünerek sizlerden beni kameralar hakkında aydınlatmanızı istiyorum
elimde kısa film çekmek için biriktirdiğim toplu bir para war
senaryo we diğerleri hepsi hazır ama bi kameramız yok
nasıl bir kamera almalıyım fiatları we özellikleri ile birlikte açıklarsanız sewinirim
teşekkürler

TR
triyandafilisus
204 posts
Aug 18, 2004, 04:58 PM#14074

bikaç temel kural var :

1.DV formatında bir kamera almalısın.
2.Non-lineer montaj(bilg.da)'da çok büyük kolaylık sağladığı için firewire(IEEE 1394) çıkışlı olmasına dikkat etmelisin.(USB'ye göre çok daha hızlı veri aktarımı sağlıyor,ayrıca USB den veri aktarımıyla görüntü kalitesini çok yüksek oranda kaybedersin(vcd kalitesine düşüyor!)
3.Digital zoom'a kanma,onu hiç kullanmıycaksın çünkü,ortalama bi optik zoom özelliği (10x falan) yeterli.Ama olmasa da çok önemli değil.Zoom u kullanmak kanımca yanlış bişey zaten.
4.Marka olarak Sony'den şaşma,diğer kameralara göre Sony'nin aksesuarları inan bana daha ucuz,üstelik Sony'nin her kamerasına uyumlu binlerce aksesuarı var,sıkıntı çekmeksin.(JVC kamerama mikrofon süngeri almak için 100 dolar ödememi istemişlerdi!! hani o açıdan.)
5.3 CCD (3 görüntü çipli) bi kamera alabilsen çok güzel olurdu ama maalesef çok tuzlu.1/5'' ya da 1/3.6'' da işini görür ama.

bunlar deneyimlerime dayanarak söyleyebileceğim olmazsa olmaz özellikler.umarım bi işine yarar bu yazdıklarım..kolay gele..

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 18, 2004, 05:12 PM#14076

bu aciklamalarin hepsine katilmakla birlikte sunu da ekleyeyim dedim. paran sadece Hi-8 kameralara yetiyorsa parani baska bir harca ya da biriktirmeye devam et derim. DV formatindan sasmamakta fayda var. ama DV derken yukarida bahsedilenler sanirim bir miniDV kamera icin sunulmus. yoksa DV cok pahali bir format. miniDV ile DV arasinda gozle bir cirpida ayrilabilen farklar olduguna inanmiyorum.

sony'den sasmamaya gayret etmek lazim ama canon Xl gibi bir kamera da alinir. bu gune kadar kendime ait hic kameram olmadi ama bu kamerayi kullanmis biri olarak cok nefis sonuc verdigini soyleyebilirim.

FE
fee_destina
8 posts
Aug 19, 2004, 06:30 PM#14126

almak zorunda degilsin

kamera almak zorunda degilsin aslinda

kisa film cekimleri genelde ortalama 2-3 gun surer

Betacam kamera kiralayabilirsin ustelik yaninda profesyonel kameramanini, ayakligini, ve monitorunu de verirler; eger o sirada bossa jimmy-jeep bile verirler ve butun bunlarin gunlugu gecenyaz 125 milyondu, bana 100 yapmislardi, bu seneki fiyati bilemiyorum.

Bu kamera nasil bir kamera dersen madem fiyat olayindan girmissin ben de soyle ornekliyeyim: fiyati en azindan 100 milyar.

Bunun dezavantaji montaji pahaliya geliyor; bu nedenle kamerayi bir gun fazla kiralayip, bilgisayarina aktarim yapmak icin istersin; yalniz kameramandan kurtulacagini sanma cunku boyle kameralari kameramansiz sirketin kapisindan bile cikaramazsin.

Ilgilenirsen benim kamer akiraladigim yerint elefonunu filan veririm.

FE
fee_destina
8 posts
Aug 19, 2004, 06:35 PM#14128

Hatay'dan yaziyormussun

Hatay'dan yaziyormussun simdi farkettim, benim bahsettigim sirket Istanbul'da. Hatay'da yapım şirketlerinin durumu nedir bilmiyorum, ama cok farkli oldugunu sanmiyorum.

Bu arada 3ccd kamera kiralayanlar da var, o da gunlugu 70 milyon civarinda su siralar ama o konuda ayrinti veremem cunku ben o kameradan kiralamadim hic.

TA
tacfilm
3 posts
Aug 22, 2004, 12:50 PM#14208

Kamera alacak arkadaşlara bir Sonyzededen tavsiyeler...

Evet, marka olarak Türkiye'de en yaygın ve ucuz aksesuarlı bir kamera üreticisi Sony. Ancak kendi okulumdaki ekipmanlar ve arkadaşlarımın kameraları da dahil 2000 yılından sonra üretilen her 5 Sony ürününden en az 2'si dayanıksız, kalitesiz ve çabuk bozulabilen bir yapıya sahip. Siz ne kadar gözünüz gibi bakıp temiz kullansanız da sürekli işlemci hataları ve vizör arızaları ile karşılaşmak çok olası!

Ayrıca Sony-Euroasia denen teknik servis Sony'nin tek yetkili tamir, bakım, onarım servisi. Ama allah düşmanımı bile düşürmesin. Devlet dairesi gibi aylarca koşturmanız gerekiyor...

Aldığım duyumlara göre Canon'un CCD ve görüntü işlemcileri oldukça iyiymiş. JVC zaten dünyada pazar lideri %35 ile! Şimdiki aklım olsa ya acele etmeyip Sony'nin atağını beklerdim, ya da Canon-JVC ikilisinden birine para yatırırdım.

Bir kere alıyoruz kamerayı yani. Sırf aksesuarı ucuz diye paramızı sokağa atmayalım !..

Herkese iyi çalışmalar...

CO
cocu
5 posts
Aug 23, 2004, 03:45 PM#14244

daha sık görüşmeliyiz

cwp yazdığınız ilgilendiğiniz için hepinize teşekkürler
kamera markaları hakkında bilgi wermeniz çok iyi oldu
bulunduğum şehirde bu işle ilgilenen ciddi bir kurum yok we bunun zorluğunu çekiyorum
araştırmaya dewam eedeceğim ewt sonuçta hergün kamera almıyoruz
okul başlayana kadar çalışmaya we para toplamaya dwm edeceğim
bizim gibi genç yönetmen adaylarının birbirimizle daha sıkı bir ortamda daha sık görüşmemiz gerektiğini düşünüyorum
söylemek we paylaşmak istediğimiz bi çok şey olduğunu biliyorum
birbirimizden öğreneceğimiz çok şey war

You need to log in to post a reply.