Skip to content

Iki Kule'nin muhtesem fragmani

6 replies · 162 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 01, 2002, 05:56 AM#704

Iki Kule'nin muhtesem fragmani

Ve en nihayetinde Yuzukelrin Efendisi: Iki Kule'nin fragmani gosterime girdi. Sabahin korunde ilk isimiz download etmek oldu tabiiki. Fragmanin muhtesem goruntulerinin arasinda Arwen sahnelerinin bollugu beni biraz huzursuz etse de iki buyuk surpriz tum kaygi ve kizginligimi yok etti.

1. Fragmanda Gandalf ve Balrog'un Khazad-Dum'dan duserkenki savasindan cok cok kisa bir bolum goruyoruz ki ben bu sahnenin cekilecegini hic ama hic tahmin etmiyordum.

2. Muhtesem fragmana muhtesem bir muzik gerekir tabiiki. Clint Mansell & Kronos Quarted ortakligi Requiem for a Dream muzikleri fragmana nasil cuk oturmus anlatamam.

WA
walkabout
17 posts
Oct 01, 2002, 07:52 AM#708

MUHTEŞEM!!!

ve gerçekten de Requiem For A Dream'in müzikleri ile tüyler ürpertici bir etki sağlanmış.

nasıl bekleyeceğiz belli deil... :)

TY
Tyler Durden
39 posts
Oct 17, 2002, 05:58 PM#791

Sırf fragmanı görmek için Yüzük Kardeşliği'ne gitmiştim.Fragman gerçekten inanılmaz,görüntü ve müziğin kusursuz birleşimi,İki Kule serinin en iyi filmi olacak gibi ama benim aklıma takılan soru kitaptaki kurguyu filme nasıl yansıtacağı,kitabı okuyanlar bilir,kitabın yarısına kadar olayı Aragorn ve arkadaşlarının cephesinden,diğer yarısında ise Frodo ve Sam cephesinden bahseder.Ne yapıcaz yani filmin ortasına kadar Frodo'yu görmeyecek miyiz?Paralel kurguyla bu işi ne kadar götürebilir ki?

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 18, 2002, 05:39 AM#796

Evet bunu ben de oldukca merak ediyorum. Ilk filmde Gandalf'in Orthanc'a hapsolusunda falan paralel kurgu kullanilmisti ve kitaptaki heyecani ve meraki buyuk oranda yok etmisti. Kitapta nazguller frodoyu kistirirken "hay mina koyum, nerde bu gandalf, niye gelip kurtarmiyo diyorduk". Gandalf da basindan gecenleri bize ancak Rivendel'de anlatabiliyordu. Filmde ise o siralar Gandalf'in Saruman'la kapisip Orthanc'a hapsedildigi ayni anla izledik. Bu durum ikinci filmin tamamina yayilirsa heyecanin buyuk kismini yok eder.

DO
dopey
914 posts
Nov 05, 2002, 02:31 PM#910

açıkça söylemem gerekirse.. yüzüklerin efendisine olduğu gibi kıldım.. fakat bu fragman da n sonra birşeyler değişmeye başladı benim için.. harika bir müzik tüyler ürpertici bir etki.. p. king ten özür dilliyorum.. orta dünyaya kadar yolun var demiştim. çünkü

SO
SOLAS
236 posts
Nov 06, 2002, 05:03 PM#925

Ufak Bir Soru

Aslında bu başlıkla pek ilgili değil ama yazacak başka bir başlık yoktu kendim açmayı da gereksiz buldum ilk bölümle ilgili yaşadığım bir rahatsızlığı sizlerle paylaşmak istedim. Filmin bir üçleme olarak düşünülüp çekildiğini bilmeme rağmen ilk bölümün sonunda ''eee yani!??'' diye bir ünlem cümlesi ağzımdan çıkmış bulundu yani kısacası bana biraz sonu havada kalmış veya devam bölümü olduğunu vurgulamak için bilerek öyle bitirilmiş gibi geldi ( sonuna bir de '' to be continued'' yazsa al sana Tolkien usulü brezilya dizisi ). Şaka bir yana bu soru uzun zamandan beri aklımda sizlerinde bir görüşüne başvurmak istedim.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Nov 06, 2002, 10:11 PM#927

ilk film kitaptan fazla farkli bitmedi aslinda. ilk kitap da ayni sekilde belirsiz finalle bitiyor. hatta filmin uce bolundugunu dusununce ilk bolumun kitaptakinden daha uygun yerde bittigini soyleyebilirim. kitapa Boromir ikinci cildin hemen basinda olmesine ragmen filmde brinci bolumun sonunda oldu. bu arada ben ne kadar durumu aciklamaya calissam da kitabi okumayan birine filmin ne kadar muhtesem oldugunu ve ne kadar uygun bir yerde bittigini anlatamam.

You need to log in to post a reply.