Open Water
14 replies · 365 views
aman diyim! rezilliğin daniskası!
bugün yarın gidiyimm diodum ama tamam vazgeçtim.
geçenlerde bir arkadaşm bu filme gitti (kendisine sinema konusunda güvenirim) filmi fena bulmadı ,iyi film dedi...film 75 dakika civarı artı dar bir mekanda geçiyor....bu yönüyle bana telefon klubesini anımsatıyor....eğer öyleyse mutlaka giderim bu tarz filmleri çok severim...
fictioncım iyi güzel hoş, mekan kısıtlaması olan filmler iyidir ammma orijinalite katmayı beceriyorlarsa oysa bu arkadaşımız napıyor? atmış bi çifti suyun içine, ay kolumu böcek ısırdı ay bacağımı bilmemne balığı kemirdi, aman uykum geldi, öf güneş başıma geçti türü sıkıntı unsurlarıyla dolduruyor hele hele özel efekt kullanmadık jawstan bile iyiyiz türü gereksiz şişinmeler iyice kıl ediyor insanı. ayrıca bi tane adamakıllı saldıran diş geçiren balina köpek balığı gördüğümüz de yok bi ara belgesel tadına heveslendim ama yok o da yok basın gösterimi olmasa paramı verin diye gişeye saldıracağım o zaman görecekler efektsiz korku nasıl oluyor gerçi yine de zamanımı çaldınız şeklinde dadanabilrdim ama efendilik bizde kalsın....
filmi dün seyrettim .ALLAH tan para veripte gitmedim yoksa verdiğim 7 milyona çok yanardım.hiç bir sinemasal niteliği olmayan bir film .oyunculuk berbat ,kamera kullanımı iğrenç bu arada digital kamerada bu filmin dokusunada hiç uymamış.denizin güzelim maviliğini soluk bir beyaza çeviriyor.aslında filmin hikayesi fena değil zaten gerçek bir hikayeden uyarlanmış ama sinemanın öykü sanatı olmadığını herkes biliyor...
Söylemek istediğim şey önemli olan hikaye değildir ,ele aldığın konuyu en iyi şekilde anlatmaktır sinema...edebiyatta durum tam tersidir ...sinema farklıdır ama ...open water ın iyi bir hikayesi var ...ama bu iyi bir film olacağı anlamına gelmez ..nitekim kötü bir film zaten....eğer sen sinemada buna inanmıyorsan o senin sorunun .......bildiğim kadarı ile hemen hemen herkes sinemada ne anlatıldığına değil neyin nasıl anlatıldığına bakıyor....
fiction wrote:
bildiğim kadarı ile hemen hemen herkes sinemada ne anlatıldığına değil neyin nasıl anlatıldığına bakıyor....
Bazı durumlarda bir filmin öyküsü,o filmin anlatımından ya da dilinden daha önemli olabiliyor;nitekim bu tür istisnalarla karşılaşsak bile kesin olan bişey var ki,öykü ne kadar iyi olursa olsun; kötü bi filmi ''iyi'' yapmaya yeterli olamıyor.En aşina örnek ise bence Stephen King uyarlamaları olur.
Yani bence oldukça iyi bi tespit olmuş fiction.
You need to log in to post a reply.