DÜNYAYI KURTARAN ADAM üzerine
11 replies · 655 views
DÜNYAYI KURTARAN ADAM üzerine
http://www.filmthreat.com/Features.asp?Id=544
adresinde devam filmi üzerine bir makale bulabilirsiniz.
http://www.filmthreat.com:81/Reviews.asp?Id=2341
ve burada da orjinal (!) film üzerine bir yazı...
Umarim Star Wars'da oldugu gibi ilk filmi de hatirlatmak icin tekrar vizyona sokarlar. Belki digital restore bile yapabilirler. Filmi genis ekrandan izlemek hos olur. Maalesef filmi 56k baglantiyla internet uzerinden izlemek zorunda kalmistim.
evet gerçekten vizyona girse ben de gider izlerim. Defalarca, yerlere yatarak izledim. Dünya sinema tarihinde eşi benzeri olmayan bir film.
Devam projesiyle ilgili şöyle bir endişem var. Filmi gerçekleştirecek olan ekibin söylediklerini duyunca, sanki yaptıkları işi biraz fazla ciddiye alıyorlarmış hissine kapılıyorum. Böyle davranırlarsa film amacına ulaşamayabilir. Filmin orjinali de gayet kendini ciddiye alarak yapılmıştı ve onu komik yapan da buydu. Ama o dönemin ve o insanların naifliği bu ekip için de geçerli mi? Aksi takdirde film tatsız bir şekilde kötü olma riski taşıyor.
çok nazik bir mesele...
:)
Acikcasi bende ortaya iyi bir is cikarabileceklerinden emin degilim. Ayni korkulari paylasiyoruz. "Dunyayi Kurtaran Adam" ciddi bir bilimkurgu filmi iddiasi tasidigi icin komikti. Ama ikincisi sanirim Kahpe Bizans tarzi birsey olacak. Umarim Kahpe Bizans'ta ki gibi komediyi sululuga kurban etmezler.
Galiba filme katkı yapacak isimlerin arasında banu alkan'ın da adı geçiyor. Cameo rollerden biri de değil düpedüz ana karakter olarak hem de. Prenses ya da kraliçe gibi bişeyi canlandıracakmış. Eskilerden cüneyt arkın da olası isimlerden birisi gene, ama göstermelik kısa bir bölümde. Valla bence film, ilkinin ününden yararlanmaya çalışıp berbat bişi olarak sinema tarihindeki yerini alacak. Hazır çorba tadında bişiler olacağını tahmin ediyorum. Çorba ama mantar taneleri ile yapılmış olanından.
umarim film bir komedi degildir ve cok ciddiye aldiklari bir bilimkurgudur. ancak bu bicimde ilk film kadar komik olacaktir ikincisi.. kaphpe bizans tainda bir sey yapiyorlarsa hic para harcamasinlar daha iyi derim ben..
You need to log in to post a reply.