Skip to content

Fantastika

2 replies · 103 views

TR
triyandafilisus
204 posts
Aug 24, 2004, 11:25 AM#14264

Fantastika

Hepimizin en az 1 tane iyi bildiği fantastik bi hikaye vardır,ilginç dersler çıkardığımız.Özellikle az bilinen hikayelerimizi yazmak ilginç olabilir die düşündüm.

İşte benim bildiklerimden biri :

Üç denizci bir denizkızını kurtarır. Denizkızı bunlara der ki...
"Biz bir efsane değiliz, işte görüyorsunuz, ama sihirli yaratıklarız. Siz hayatımı kurtardınız. Ben de sizin birer dileğinizi gerçekleştireceğim.. Dileyin benden ne dilerseniz."
Birinci denizci dilemiş:
Zekamı iki katına çıkar!
"Hay hay" demiş denizkızı...
Balıkçı bir anda Japon malı sonar aletinin gerçekte nasıl çalıştığını anlamış, sadece resimlerine bakarak monte etmeye başlamış.
İkinci denizci atılmış: Benim zekamı üç katına çıkar!
"Olur " demiş denizkızı.
O da bir anda gökyüzüne bakarak dünyanın eğiminde aslında bir sapma olduğuna dair formülü tersten ve latince kaleme almaya başlamış.
Üçüncü denizci bağırmış: Benim zekamı on katına çıkar!
"Yapamam" demiş deniz kızı.
On katına çıkar demiş adam ısrarla.
Hayır! demiş denizkızı. Ne istediğini bilmiyorsun. Ne söylediğini de bilmiyorsun. Her şey değişecek ama her şey. Dünyayı bambaşka bir gözle göreceksin. Eski yaşamınla hiç bir şekilde bir daha uzlaşamayacak bir boyuta geçeceksin. Dilersen sana 1 milyon dolar vereyim, yeter ki bunu isteme!
Başka hiç bir isteğim yok, zekamı 10 misli arttır! demiş adam.
"Peki " demiş denizkızı ve...
Üçüncü denizci bir kadına dönüşmüş!!!!!

ps. çok feminen oldu bu ya :)

TR
triyandafilisus
204 posts
Aug 24, 2004, 11:26 AM#14265

Bi tane daha :

Megaryalı Bizans, kendi kabilesi için bir şehir kurmak ister ve fikrini almak üzere Delf kahinine başvurur. Aldığı cevap kısa ve kesindir: ''Bu şehri, Körler Ülkesi'nin karşısına kur!'' ''Neresidir bu Körler Ülkesi'' diye fazla düşünmez Bizans. Aramaya karar verir. Aylar sonra Sarayburnu'nun bulunduğu yere gelir.
Boğaz'dan Kadıköy'ün yerinde bulunan şehri seyreder ve kendi kendine sorar:
''Bu şehri neden benim bulunduğum güzel yerde kurmamışlar da karşıki çorak topraklar üzerine kurmuşlar? Bu adamlar kör mü?''
Sonra birden, kahinin sözlerini hatırlar: ''Şehrini, Körler Ülkesi'nin karşısında kur!''. O an karar verir. Körler Ülkesi'nin karşısındadır. Kendisi şehri, Boğaz'ın yakasındaki yemyeşil yerde, yedi tepe üzerine kuracaktır. Şehir kısa zamanda Haliç'le Ligos Burnu üzerinde kurulur. Adı, kurucusuna mal ederek Bizans olur.

SE
Serdar
122 posts
Aug 28, 2004, 12:21 AM#14343

Ya ben collozium'un isminin sonradan At meydanı olarak değiştiğini okuyunca çok gülmüştüm..Zaten gemileri falan geçirme fantezisi bizim tarihimizin en matrak olanı herhalde..Valla bizim fantezi geçmişimiz epey bi kabarık...

You need to log in to post a reply.