Çizgilerden Roman
8 replies · 267 views
Çizgilerden Roman
Martin Mystere,X-men,Spider-man,Batman,Usagi Yojimbo,Nathan Never,Blade Runner,Spawn,Sandman,Dylan Dog,Ken Parker,Tex,Dampyr,Book Of Magic,Calvin and Hobbes,Zagor ve niceleri...
Çizgi romanlar nereye gidiyor?Neydi ne oldu?Türkiye'de ne var ne yok? Eskiler yeniler? Neleri severiz neleri sevmeyiz? Peki neden ????
Çizgi roman tutkunlarına çağrııııııııı.......
Alfa Yayınlarını çok özlüyorum...
Marvel Aleminin bir çok kahramanını getirmişlerdi Türkiye'ye, ne oldu ne zaman oldu bilmiyorum ya tamamen battılar yada batayazdılar. Aklıma ilk gelenler Muhteşem Dörtlü, Gümüş Kayakçı, Conan, Kızıl Sonya, Vamprella, Hulk, Demir Adam, Thor... Ayrıca fiyatlarıda bugünküler kadar uçuk değildi.
Daha dün Dost'u gezip "off off" dedim. Wolvarine'nin güzel ciltleri çıkmış, tam macera modunda, şimdilik iki sayı çıkmış ama 13-16 milyon arasında fiyatı var. Kağıt saman kağıt, ebat normal Ç.R. ebadından küçük olunca fiyat anlamsız oluyor. Arka Bahçeyi anlayamıyorum. Daha önce de böyle yaptılar ve battılar o zaman mavi yayıncılıktı sanırım adları. Açıkcası ben sahafa düşmesini bekliyorum bu sayıların...
hmm en son LAL kitap'ta Zagor, Zagor Özel Seri, Martin Mystere, Martin Mystere Özel Seri ,MisterNo, Magico Vento (Büyülü Rüzgar), Karaoğlan satıştaymış,.Arka bahçe abartmış biraz dediğin gibi.Rodeo'da da Ken Parker'la Dylan Dog varmış.
İnternetten sipariş daha karlı oluyo artık.
Tabi sahafa düşmesini beklemekte karlı olabilir ama ne zaman düşcek kimbilir?
Last edited: Sep 07, 2004, 11:40 AM (1)
bu cizgi romanlarin bir trende donusmesi pek yaramadi. fiyatlar cok pahali. sandmanin birinci kitabini pumkin kingin tavsiyesi ile alip okudum ama iki ve ucuncu kitaplari almaya icim gidiyor. eskiden oldugu gibi ucuz kagida bassalar bence hic bir sey kaybedilmez. hem daha cok satarlar. cizgi romanin elit bir hobi olmasi cok rahatsiz edici bir durum benim icin. duzenli olarak ayni anda iki veya uc cizgi roman serisi takip etmek icin baya bir para odemeniz gerek. nerden baksan haftada bir buyuk tekirdag parasini da cizgi romana vericez. yuh yani..
ucuz kağıt çok şey kaybettiriyor. ultimate x-men ile batman hush (şşşş) a bakınca aradaki fark çok büyük. ikisinin de çizimleri birbirinden kötü değil ama ultimate x-men kuşe kağıt olduğu için bariz fark koyuyor. iyi kağıda basılsın ama ucuz olsun temel dileğimiz.
sandman 3. kitabı da mutlaka edinmelisin. sonunda çok memnun kalacağın bişey var. zaten ikisi harika 4 tane öykü barındırıyor. 1000 kedinin düşü tek başına hak eder o parayı...
ya gönül isterki kuşe kağıda ucuz olsun.Ama düşünüyorum da,o adamların yaptığı iş için fiyatlar makul sayılabilir.Yaz,çiz,yaz,çiz.Bunu bıraktım,bi de ortada inanılmaz bi hayal eforu var.Yaratmak dünyanın en zor mesleği.
Ticari açıdan bakarsak,Martin'in dediği gibi çizgi romanın bir trend olmasıyla paralel olarak fiyatlar da değişiyor.Ama ''paylaşım'' denen kavram sayesinde bu da halledilebilir.Takas yaparak merak ettiğimiz maceraları takip edebiliriz,hiç yoktan çok daha iyidir.
Belki kimde ne eksik ne fazla bilirsek bi takas zinciri oluşturabiliriz .
söz konusu olan şey çizim olunca göz mümkün olan en kaliteli malzemeyi arıyor. adamlar inanılmaz efor sarfedip o çizgilere hayat veriyorlar. o yüzden ben paraya kıyılması gerektiğini düşünüyorum. ama yine de türkiye'de istenen paranın ekstra olduğunu düşünüyorum. esas çözemediğim ise bu çizgi romanlara neden reklam verilmediği. o durumda fiyatlar dikkat çekici bir oranda düşecektir.
ama nathan never gibi siyah beyaz basılıyorsa enucuz kağıda basılmasında bence sakınca yok.
zaten siyah beyaz çizgi romanın da ayrıca hastasıyım. ah eski alfa conan'ları.... ;)
valla bedava olsun demiyorum ama fiyatlar asiri bence. oyle iyi bir cizgi roman okucusu degilim. belki de benim cizgi romana merak sarmam da bu tirend asamasina denk geliyor. maalesef kucukken cok yanlis yonlendirilmis bir zavalliyim. cok severdim cizgi roman okumayi ama nedense bu cizgi roman meraklilarinin ileride ipe sapa gelmez adamlar olacagi fikri kafama sokulmustu birileri tarafindan ve kucuk bir cocuk olarak buyuyunce ipe sapa gelmez bir adam olmak istemiyordum. etkilendim. her seye ragmen bu tip hurafelerden etkilenmeden buyuk bir sehvetle cizgi roman okuyarak buyumus pek cok arkadasimin muhabbetlerine cok istememe ragmen katilamamis bir yetiskinin ezikligi hala omuzlarimdadir. ulan ne guzel bir dunyaymis diye hirsla cizgi roman okuyorum ama hakketten para dayanmiyor bu merete. hastalik gibi bir sey. ayrica cocukken cok cizgi roman okuyan arkadaslarim cok degerli adamlar oluyorlar bir bir. asil bunlardan uzak kalanlar ipe sapa gelmez ne udugu belirsiz tiplere donuyor zamanla. sonumun onlar gibi olmasindan cok korkuyorum...
You need to log in to post a reply.