Skip to content

Destek ve Yardim: Film Cekimi

0 replies · 108 views

SI
Sinefil
Site Admin
16 posts
Aug 31, 2004, 07:56 AM#14385

Destek ve Yardim: Film Cekimi

info@sinefil.org mail adresimize gelen bir yardim talebini sizlerle paylasmak istedik. Konuyla ilgileneceginizi umuyoruz:

Bundan kısa bir süre önce Hollywood'ta çalışan birisiyle tanıştım. Birçok
Hollywood filminde Digital Matte Painter olarak çalışmış.. Yani dijital
efect uzmanı.. Beyoğlunda bir cafede oturup Türk Filmlerinden uzun uzun
sohbet ettik.. Hatta yanında getirdiği bilgisayarıyla yaptığı bütün işleri
izletti.. Reklam filmi ve kısa metrajlı filmleride bulunuyor. Türkiye'de bir
film çekmek istediğini belirtti.. Tamamen amatörlerle çalışmayı planlıyor..
amacı maliyeti en aza indirmek ve çekeceği bu filmle yurt dışında
festivallere katılmak..Böylece Türk Sinemasının ne boyutlara geldiğini bütün dünyaya göstermek istiyor.. Benden ona yardımcı olmamı istedi.. Sürekli olarak msjlaşıyoruz... İlk etapta senaryolar üzerinde çalışıyor.. Benim yazmış olduğum Pek Yakında isimli hikayemi bir an önce bitirmemi istedi.. ama diğer senaryo yazar arkadaşların öykülerinide görmek istiyor.. Kendisi kısaca şunu söylüyor : " Ben herkesin gelip çalışmak isteyeceği bir yerdeyim,yani Hollywood'ta .. Benimde birşeyler yapma vaktim geldiğini düşünüyorum. Bu yüzden Türkiye'de film çekeceğim."

Evet arkadaşlar.. Amatör olarak bile olsa oyunculukla ilgilenen , kamera
kullanmasını bilen , ışığığıydı , makinasınıydı yani kısacası sinemanın
tozunu yutmuş herkese kapımız açık.. Böyle bir oluşumda yer almak isteyen arkadaşlardan haber bekliyorum.. Bana tamerking@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.. Öncelikle senaryo yazar arkadaşların öykülerini
bekliyorum..

Bu kadar bahsettim ama Metin bey den hiç bahsetmedim.. İsmi Metin Güngör.. Daha yakından tanımak isteyenler google'dan araştırma yapabilir.. Ben yinede bazı çalıştığı filmlerden bahsedeyim..

Lara Croft: Tomb Raider 1-2
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Knight's Tale, A
Count of Monte Cristo, The
Black Hawk Down
Day After Tomorrow, The
Band of Brothers
Around the World in 80 Days
Cats & Dogs
I, Robot
Water Giant, The

Bu filmlerin dışında Kısa metrajlı filmleri ve reklam filmleri bulunuyor..
Örneğin The Day After Tomorrow filmini seyredenler var ise o filmde
helikopterlerin havada dondukları bir sahne vardı .. O sahne Metin Güngör'e ait.. Filmlerde kendisini yaptığı bütün sahneleri seyrettirdi ama hepsini uzun uzun yazmak istemiyorum.. Katılmak isteyen bütün arkadaşların mesajlarını bakliyorum.. hepinize sevgilerimle...

Sevgili sinefil yönetimi.. bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz??
aslında yukarıdaki mesaj bundan kısa bir süre önce yazılmıştı.. şimdi
senaryo belli..filmin başlangıç tarihide tahmini olarak belli oldu..
şimdilik Kasım ayı olarak gözüküyor.. Senaryo bir hayat hikayesinden
alınıyor.. ünlü ressam FİKRET MUALLA'nın öyküsü.. ve çekimler 4 ülkede
gerçekleştirilecek.. (Turkiye-Istanbul, Fransa-Paris, Isvicre-Zurih,
Almanya-Berlin). En başta düşünülen küçük bütceli bir filmdi.. Ama iş dahada büyüdü.. ilk olarak ailesiyle irtibata geçilip gerekli izinler alınacak..
daha sonrada Resim Heykel Muzesinin yada Turk kultur bakanligindan gerekli yardımlar istenecek.. Bu konuda yardımı dokunabilecek arkadaşlardan beni haberdar etmelerini rica ediyorum.. özellikle FİKRET MUALLA ile ilgili elinde döküman bulunanlar ... yalnız kulaktan dolma bilgiler değil daha çok belgelenebilecek bilgiler.. sevgili sinefil yönetimi..sizinde yardımınızı bekliyorum.. bu mesajın özetini ya da herhangi bir duyuruyu sitenizde yayınlamayı sağlayabilirseniz çok seviniriz.. ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim..

You need to log in to post a reply.