Rıdley Scott'ı nasıl bilirsiniz?
9 replies · 397 views
Rıdley Scott'ı nasıl bilirsiniz?
Her zaman Rıdley Scott'ın yanlış yerde görev yaptığını düşünürüm. Esas görevi g. yönetmenliği sanırım. Blade Runner hariç filmlerinde (özellikle thelma&luıse, hannıbal, gladiator, black hawk down) gördüğüm şey görüntüde çok titiz ve ustaca işler çıkaran ancak hikayeyi unutuyormuş, özen göstermiyormuş havası veren bir yönetmenlik. Siz ne dersiniz?
goruntu degil de atmosfer diyelim suna. hikaye anlatma isinde de basarili aslinda ama gun gectikce hollywood onu ele geciriyor. uzucu...
Thelma & Louise, Gladiator ve Black Hawk Down için katılamayacağım sözlerine (hatta GI Jane'ide ekleyeyim hazır aklımdayken) zira bana göre hem görüntü hemde öykü anlatımı olarak gayet tatmin edici filmlerdi. (Tabi Blade Runner'ın kalbimdeki yeri başka ama bu büyük çoğunluk için öyle zaten)
Hannibal'a gelince sana aynen katılıyorum bu konuda.
ben sewerim yonetmeni ama onu bir goruntu yonetmeni olarak degerlendirmek cok agır olur en basta bladerunner gibi bi film wermis sinema dunyasına ama suna katılıyorum gun gectikce eski degerlerini kaybedeiyor bencede uzucu ama sun anda hersey para olmus adeta ileride sadece bagımsız filmler sanat icin yapılacak her filmde cok fazla para cok fazla dekor bunlar giderek cok olagan gelmeye basladı hatta artık bazı arkadaslarım bile her filmi yuzuklerin efendisi gibi matrix gibi istiyor ne bileyim herzog bergman bunlar az parayla cektiler filmlerini ama cok guzel filmlr cektiler simdi nie boyle degil yonetmenlerin zekaları bitiyor gibi ama bakalım 10 sene sonra gorecez nerler olmus sanatımıza.....
hafta sonu yine blade runner izledim. iyi bilirim ben bu adamı iyi. burton bile gotham city'i yaratırken bundan etkilendiğini söylüyor. eski günlerine dönse ne güzel olur...
Onun iyi hikaye anlatıcısı olmadığını söylemek.Alien'ın,Blade Runner'ın iyi hikaye anlatımlı filmler olmadığını söylemek haksızlık olmuyor mu sence.Bence haksızlık.bu iki film bilimkurgu tarihine adını altın harflerle yazdırırken sadece görüntüler sayesinde mi oldu acaba diye düşün derim.Tamam Blade Runner'ın hakkını vermişsin ama ya Alien ya Thelma&louise bunlar sadece görüntüden oluşan hikaye anlatımında vasat filmler hiç değil.
Bu arada sunuda söyleyeyim.Bir yönetmenin hikaye anlatımının geri planda olması görsel anlatımı ön plana çıkarması o yönetmeni veya filmlerini kötü yapmaz.Görüntü yönetmeni olmasınıda gerektirmez.Brian DePalma hikayede,senaryoda sıçmış filmleri görsel anlatımla nasıl başyapıta çevirdiğini hatırlayın derim.
büyük ekseriyetle tür filmi olmayan, holy wood stüdyo filmleri çeken birinin PULP başlığında hala görünmesine mana veremiyor, rahatsızlık duyuyor, dolayısıyle yetkilileri göreve çağırıyorum. (eğer bu başlığı pulp'dan tamamen atmak namümkün birşey değilse tabii.)
legend diye bi filmi vardır. zayıf bi konu olmasına rağmen mekanlarda öttürmüş boruyu.gelmiş geçmiş (görsel olarak) en iyi kötülerden birisi de bu filmdedir. tavsiye ederim, izleyin.
You need to log in to post a reply.