Skip to content

tru calling

1 replies · 95 views

CO
costanza
314 posts
Sep 14, 2004, 06:54 PM#14724

tru calling

eliza dushku'nun faith'i, buffy'deki favori karakterlerdendi. ben de onun olduğu bölümleri daha bi gözüm açık izlerdim çünkü fıstık gibiydi. neyse, s.m. gellar bıraktıktan sonra geçen sene faith adı altında yeni bi dizi, yani spin-off başlıcaktı, eğer eliza kabul etseydi. tru calling'i tercih etti.
bu dizinin ilk bölümü -küçük cnbc-e- tv8de çıktı geçen gece. fena dizi değil ama e. dushku burda buffydeki gibi bombastik diil, olsun yine de güzel.
dushku her bölümde bi ölümü engellemek için koşturucak, cesetlerle arası iyi. ayrıca zamanda geri gidiyo.
tam konsepti sonra anlatıcam çünkü belki ilk bölümün tekrarı çıkar, milletin keyfine limon sıkmayım. ortalama bi diziye benziyo ama izleyin derim. derseniz ki tekrarını ne zaman yakalayabilirim, hiç bi fikrim yok. gündelik kontrol edin yayın akışını, kanalın sitesinden ya da gazteden flan, türkçeye alakasız şekilde "gerçeğe çağrı" diye çevrilmiş. sahi bu sipastik çevirilerle ilgili bi başlık açıym ben yaw.

CO
costanza
314 posts
Sep 18, 2004, 01:16 PM#14801

bu gece 2. bölümü çıkıcakmış 23:25te.
biraz anlatıym konsepti. eliza tıptan henüz mezun, bi morgda bulduğu işi kabul etmek zorunda kalıyo muhtelif sebeplerden. gece orda durucak, cesetleri incelicek, ayaklarına etiket geçiricek falan. rutin morg işleri yani.
dizinin ilk sahnesindeki flashbackte, çocuk dushku'yu annesinin cenazesinde izliyoruz. annesi ölürken yardım edemediği için suçluluk duyuyo küçük eliza. cesedin yanındayken annesi buna diğer taraftan, senin hatan değildi gibi bi mesaj iletiyo. duyduğunu ablasına söyleyince, olmaz öyle şey tarzında bi tepki alıyo. şimdiki zamanda da ablasıyla arası limoni ama erkek kardeşiyle iyi, ki o inanıyo elizanın ölüleri duymakla ilgili iddiasına.
ilk gecesinde morgda bi başına dururken bi ses işitiyo, yeni cesetten geldiğini anlıyo. "vaktinden evvel" ölenlerden mesaj alma yeteneği olan dushkudan yardım istiyo yeni cesedin ruhu. neyse, o gecenin sabahında uyanan eliza, aynı güne uyandığını farkediyo. yani morgda yardım isteyen henüz ölmemiş durumda. yani her bölümde o günü tekrar yaşayarak, ipuçlarını takip ederek ölümü engellemeye çalışıcak.
dediğim gibi, ortalama bi yapım gibi. morg, ölüm falan deyip, pek gerilimli sahneler beklememek gerek gibi. ama vasatın üstü, zaten fox'un dizileri belli düzeydedir bildiğim kadarıyla.

You need to log in to post a reply.