Bu Ask Bizi Canli Tutacak
1 replies · 279 views
Bu Ask Bizi Canli Tutacak
Yillardir cok sıkı bir futbolsever ve elbette Fenerbahceli olarak cevremde bu duygudan uzak pek cok kisinin elestirilerine maruz kaldim. kulup sevgisi icin mantikli nedenler aramayi mantiksiz bulanlardanim. Ama hep boylesi sevme bicimleri konusunda yalniz olmadigimi biliyordum. gecenlerde sans eseri denk geldigim ve yazarini nereden tanidigimi uzun sure bulamadigim bir kitabi buyuk bir heyecanla tavsiye etmek isterim: Bozkurt K. Yılmaz "Bu Aska Bizi Canli Tutacak- Fenerbahceli Olmak"
Bozkurt Yilmaz benim de yillardir uye oldugum Fenerlist grubundan. kendi sevme bicimini anlatmis yasamin icinden derledigi hikayelerle. taraftarlik konusunda 27 yildir tarafim. seyirci-kulup iliskisini asik-kulup iliskisine ceviren cogunluk fenerbahcelilerdir (bazen hastalikli bir ask iliskisi yasandigini da kabul edebilirim) ancak pek cok kulubun taraftari ayni duygulari yasarlar. samimiyetle soyluyorum ki her "sıkı taraftar" icin bu kitaptaki Fenerbahce adinin yerine kendi kulubunun adini koymasi kendi hikayesini okumasini saglayacktir.
futbolu cok sevenlere, futbolu cok seven arkadaslarini anlamayip da anlamak isteyenlere, bir solukta okuyacaklari bu kitabi mutlaka okumalarini tavsiye ederim.
Bozkurt K. Yılmaz
"Bu Ask Bizi Canli Tutacak- Fenerbahceli Olmak"
Parantez Yayinlari
bu aşk bizi de canli tutacak
Kimbilir kacinci defa okuyorum ama her defasinda yeni bir sey goruyorum.Taraftarlik=holiganizim sanilan su gunlerde bilen bilmeyenin okumasi gereken icinde onlarca ask hikayesi ile muhtesem bir kitap. :P
Sampiyonlugu beklerken gelen ayak seslerini soyle anlatmis:
"sevdigimiz insanlari ayak seslerinden de taniriz.Bazen uyurken veya uyuyor numarasi yaparken,kapanan bir otomobil kapısı,bir kapı kilidinin acilmasi,yere birakilan bir canta sonrasinda gelen ayak seslerini duyunca "hah,bu o" deriz..."
Fenerbahce aski gibisi yok :P
You need to log in to post a reply.