Skip to content

Sky Captain and The World of Tomorrow..?

6 replies · 173 views

TR
triyandafilisus
204 posts
Sep 19, 2004, 02:14 PM#14808

Sky Captain and The World of Tomorrow..?

Yeni bi bilimkurgu/gerilim/aksiyon/macera/ne ararsan filmi.Filmle ilgili okuduğum bikaç teknik detay;

Uzun zaman önce hayatını kaybetmiş olan Laurence Olivier bu film için dijital ortamda tekrar yaratılmış ve karakterin gerçeğe yakın olduğu söyleniyor.Yönetmen Kerry Conran bi filtre icad etmiş,bu filtre ile gerçek oyuncular özel efektlerle uyuşturuluyormuş -ki bilinen tekniğe göre özel efektler gerçekteki görüntülere,oyunculara göre yapılır-.Yani oyuncuların görüntüsü özel efektlere göre tekrar yapılandırılmış;dijital görüntünün ışık,doku,renk gibi öğeleriyle uyuşturulmuş ve mükemmel uyum sağlanmış.Filmin neredeyse tamamı yine dijital ortamda yaratılmış.Bu filtre ile alınan başka bi sonuç ise eski ve yeniyi birlikte başarılı bi şekilde kaynaştırabilmesiymiş.Yani filmin atmosferi salt günümüz dijital teknikleri ile elde edilen atmosferden ibaret değilmiş;aynı zamanda 50lerdeki klasik filmlerin atmosferini de elde edebilmişler.Görsel açıdan eşsiz olduğu söylenip duruyor.Filmin kritikleri oldukça başarılı olduğu yönünde.

24 Eylül'de vizyonda imiş.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Sep 20, 2004, 06:17 AM#14815

görsel açıdan eşsiz olduğu kadar diğer tüm açılardan fos olduğunu duydum. ama yine de heyecanla bekliyorum.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Sep 20, 2004, 09:10 AM#14821

ben bu filmden çok umutluydum yaaaa:(

CE
Cevat Kelle
174 posts
Sep 20, 2004, 10:10 AM#14822

Filmin görüntülerini izledim, ilk önce final fantasy tatdında bir şey zannettim sonra gerçek oyuncuların olduğunu farkettim.
Bu filmle birlikte çıkmış olan melez türe küllüyen karşıyım.

TR
triyandafilisus
204 posts
Sep 24, 2004, 10:22 PM#14977

Filmi izlemiş bulunmaktayım.
Öncelikle kesinlikle kaçırılmamasını söylemeliyim.Çünkü görsel açıdan gerçekten çok başarılı.Hatta büyüleyici.Filmin tümüne hakim olan ''film noir'' atmosferi hem nostaljik hem de dijital yaratılmış olmasına rağmen çok gerçek.Birkaç kusur gözden kaçmıyor,mesela ışıkla ilgili bikaç problem var;hareket eden bazı objelerdeki ışığın ve gölgelerin sabit kalması gibi(ki bu da sadece bir iki defa göze çarpıyor).Nitekim buna benzer kusurlar hiç bir şekilde filmin görsel bütünlüğünü bozmuyor.
Oyunculara gelirsek.Bir defa Gwyneth Paltrow kanımca filme hiç gitmemiş,sadece saçları olmuş.Oynadığı karakter tam anlamıyla ''aptal sarışın'',ve kendilerinin oyunculuğu için vasat bile demek gelmiyor içimden.Jude Law,Angeline Jolie ve diğerleri için daha olumlu konuşmak lazım.Ama film boyunca hiç bir karakterle bütünleşemiyorsunuz,fazla yüzeysel gözüktüler bana,her ne kadar onları tanımlayan ufak detaylar olsa da.Ben ilk başta filme bir ''süper kahramanın'' eşlik ettiğini düşünmüştüm ama Sky Captain denilen şahıs bu ünvanı kesinlikle haketmiyor.Dolaylı yollardan avantajı olduğu söylenebilir,mesela kullandığı araçlar ve onlara hakim olan becerisi dahil edilebilir,ama Sky Captain kesinlikle bir süper kahraman değil-ki Kerry Conran'ın esinlendiği öğelerden birinin çizgi romanlar ve onların barındırdıkları süper kahramanlar olduğunu düşünürsek,bu film için büyük bir eksi-Laurence Olivier konusunda da;gerçeğinden kolay kolay ayırt edilemiyor.
Filmin anlatımı konunun ilginçliğini yerle bir etmiş.Bu anlamda bence harbiden fos.Belki de anlatımdan çok filme hakim olan sanal ortamdır asıl yerle bir eden.Ya da onu ezip geçen.Belki de daha ''önemsiz'' gösteren.Ama kesin olan bir şey var ki,filmi izleten konusu değil.Anlatımın destek aldığı hoş görsel süprizler olmasaymış,filmin konusu tamamen saf dışı kalacakmış.Filmin anlatımının içine olay örgüsünü de dahil edersek,asıl sorunun burdan patlak verdiğini görebiliriz.Film boyunca bir türlü heyecanlanmıyorsunuz,belki de sallamıyorsunuz ne olup ne bittiğini,çünkü kahramanlarımız düşmanlarının amaçlarına ya da nedenlerine pek eğilmiyor,onlar da heyecanlanmıyor.Kısacası yönetmenin derdi filmin öyküsü değilmiş.
Herşeye rağmen hayret ettirici görselliği filmin ortalamasını yükseltiyor ve sırf bu yüzdende izlenmeli diye düşünüyorum.

ZO
ZooooM
71 posts
Sep 27, 2004, 10:27 AM#15009

Üzerinde fazla durulmaması gereken bir film bence.Bir çizgi film yada çizgiroman havası var.Kullanılan görsellik sizi sürekli filmin dışında tutuyor kesinlikle o filtrenin ilk ve son kullanıldığı film olacak kanımca.Poly ve joe aasındaki didişme dışında hoşuma giden bir şey yoktu.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Oct 06, 2004, 09:54 AM#15141

Cevat Kelle wrote:
Filmin görüntülerini izledim, ilk önce final fantasy tatdında bir şey zannettim sonra gerçek oyuncuların olduğunu farkettim.
Bu filmle birlikte çıkmış olan melez türe küllüyen karşıyım.

Filmin tanıtımlarından ölü oyuncunun filmde sık sık yer aldığını düşünmüş ve buna karşı çıkmıştım, bu durum oyunculuk değildir diye. Oysa filme gidince bu durumun çok ama çok kısa olduğunu gördüm. Çizgi roman severleri (ayrıca özellikle eski superman çizgifilmlerini sevenleri) mutlu edecek bir film.

You need to log in to post a reply.