MUSON DÜĞÜNÜ
4 replies · 119 views
MUSON DÜĞÜNÜ
Dün akşam saat 20:30 TRT 2'de MUSON DÜĞÜNÜ adlı film vardı.
2001 yapımı bu film Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü almış ve en iyi yabancı film dalında BAFTA'ya aday gösterilmişti. MONSOON WEDDING, şimdiye kadar seyrettiğim en eğlenceli filmlerdendi, bu hintliler alem adamlar, dansları, müzikleri, dilleri, dünyada en çok film çevrilen ülke yanılmıyorsam.
Film bitiminde CAST akarken çalan filmin müziğiyle bizim okulun sinema salonunda alkışlayarak eşlik edenler dışında kalkıp oynayanlar, Hintliler gibi dans etmeye çalışanlar olmuştu, ne eğlenmiştik ama.
2002 yazında kampüsteki panayırda bir tezgahta soundtrack'ini bulup üstüne atladım, bangır bangır çalıyorlardı bu soundtrack'i CD'leri satan elemanlar, filmi seyretmiş olanlar hemen belli oluyordu zira yanlarından geçerken ilginç figürlerle dans ediyorlardı:) Ah Eskişehir, ah öğrencilik günleri...
Ben de pek severim bu duygu dolu, neşeli filmi :) - Tabi acayip gözyaşı döktüm izlerken orası başka
Soundtrack'i hakikaten çok güzel özellikle Chunari Chunari isimli şarkıda oturmak mümkün değil.
lamb sanırım aynı salondaydık. sinema anadolu'da bir ilk -ki tekrarı olmaz umarım, filmin jeneriği akarken sinema salonunda oynayan 100 kişi çok komik bi görüntü oluşturuyordu. tabi sesi sonuna kadar açan zeki abi (imparator) nin de bu duruma katkısı küçümsenemez. bi de bu sinefil'in düzenlediği cinephilia mini film festivalinde olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.
You need to log in to post a reply.