Life is a Miracle
9 replies · 338 views
Life is a Miracle
Nasıl da özlemişim Kusturica'yı, filmi için sabırsızlanıyorum. Üzüm üzüme baka baka kararır demişler, allahın adamı çingenelerle yata kalka ne hale gelmiş. Nasıl da hayat dolu nasıl da cıvıl cıvıl filmler yapıyor. En hüzünlü sahnelerde bile güldürebilen yaşama sevinci aşılayabilen kaç yönetmen var ki şu dünyada. Çok seviyorum ben bu adamı.
Re: Life is a Miracle
Pumpkin King wrote:
Üzüm üzüme baka baka kararır demişler, allahın adamı çingenelerle yata kalka ne hale gelmiş.
kendisi zaten böyle olduğu için de çingenelerle içiçe olabilir tabi.
nayır! kendisi çingen değil aynen benim gibi boşnak :)
life is a miracle kusturicanın gördüğüm ilk filmi.film özellikle ilk bir saatinde çok eğlenceli milos djukic karakteri mükemmel,kesinlikle görülmeye değer. bir de kusturica gerçekten olayları bir mucize üzerinden geliştiriyor savaşın başlaması vs. hep bir mucize sonucu oluyor. zaten kusturica da mucizelere inandığını hayatından da bir mucizeden ibaret olduğunu söylüyor ilk kusturica denemem mükemmeldi en iyi şekilde devam eder inşallah.
Güzel film ancak ben sanırım biraz fazla beklentiyle gittim.Çok değişik bir film görmedim(Kusturica için) perdede.Çingeneler Zamanı'nı defalarca izledim ve yine de izlerim ama Life is A Miracle için aynı şeyleri hissetmedim. Ama Kusturica işte yine döktürmüş,güzel olmuş,gidip görülesi film.
savaş konusunda kusturica ile aynı şeyleri düşünmüyoruz. onun sürreel üslubunu seviyorum ama benim tarzım biraz daha paskaljevic'e yakın (bure baruta filmi türkiye'de de gösterime girmişti sanırım dvd'si de mevcut ortamlarda). life is a miracle'ı da böyle değerlendirdim. aynı black cat white cat'te olduğu gibi değiniyor savaşa kusturica. devam eden yaşama bakmayı öneriyor, umudu aşkta buluyor. ama...
Bütün filmlerinde-belki Arizona Rüyası hariç- hep aynı dertten mustarip olan eski,büyük,güzel ve insanların kardeş kardeş yaşadığı Yugoslavya'yı özleyen biri...balkan coğrafyasında yaşamamızdan belki de bana da hep sıcak gelen,çekici gelen yönleri olmuştur filmlerinde. Bütün filmlerinde hayatın kendisi tüm karmaşasıyla ve gizli hüzünleri ile karşımıza çıkar. Son filminden önce sinemayı bıraktığını açıklamıştı, iyi ki yapmadı ve devam etti...iyi de etti....
bir de kimileri kardeşim bıkmadı mı bu adam aynı şeyleri anlata anlata diye ama malum dervişin fikri neyse zikri odur ve testi içindekini sızdırır bu atasözlerinden çıkardığımız deeeeeers :)
neyse yani bence anlatsın anlatsın dursun, sanki birilerinin kafası bastı mı bilmemkaç filmden sonra bi yerlere barış geldi mi yugoslav halkı toplanıp biz eşeklik ettik dedi mi anlayana kadar anlatsın benim boşnak amcam, sıkılan gidip milyonuncu kere hollywood masallarıyla uyusun...
ben filmi iyi buldum. keyifli bi filmdi. yine hayvanlar,kargaşa,
müzik, hayatın her daim keyifli olduğu..kusturica..benim en beğendiğim
yönetmenlerden.
ama nerde bir çingeneler zamanı. nerde bi arizona dream. nerde bu film.
kusturicanın en iyi eserlerini başlangıçta verip, onların üstüne çıkmakta
zorlandığını hissettim filmi izlerken. bi de goran bregoviç müziklerinin
eksikliği var ya:( keşke müzikleri o yapsaydı.
You need to log in to post a reply.