Skip to content

Oldboy

7 replies · 201 views

FI
fiction
365 posts
Oct 06, 2004, 12:55 PM#15150

Oldboy

bir kaç kişi bu filmden baya bir bahsetti burda ..film öteki cuma'ya gösterime gireceği için bende bu film ile ilgili bir başlık açayim dedim ..altyazı da baya bir yer ayırmış bu filme,merakla bekliyoruz..

http://www.beyoglusinemasi.com.tr/afis/814.jpg

EL
eliza bennet
396 posts
Oct 06, 2004, 01:08 PM#15152

Ya arkadaşlar bu benim üç aydan fazladır dilimden düşmeyen harika bir film.

Tabi izlemesi zor filmler topic'ine dahil olabilir orası başka ama hadi hemen benden başka birkaç kişi daha izlesinde güzel güzel hakkında konuşalım.

Ben tabi büyük ekranda izlemeyide düşünüyorum.

Bu arada bu filmdeki kötü adam (Yoo Ji Tae) son derece kafadan çatlak ama beni yakışıklılığı ve intikam almadaki cani zekası ile kendine aşık etti resmen. Zaten çok severim o aktörü hemen hemen bütün filmleri eli yüzü düzgündür.

Başroldeki adamsa (Choi Min Sik) nedense bir türlü ısınamadığım ama yeteneği hiçbir şekilde yadsınamaz aktörlerden.

Yönetmen Park Chan Wook benim en sevdiğim yönetmenlerden biri - bu üçüncü filmi

Bundan önceki filmi de intikam konusunu işliyordu ve bundan sonra çekeceği filmde intikam üzerine olacak ve bir üçleme tamamlayacak eleman.

Birde Three:Monsters adında üç kısa korku filmi bileşiminin bir ayağını yönetmiş bu adam. Ben internette fragmanını izledim harikaydı. İlgilenen olursa diğer iki filmi HK'den Fruit Chan ve Japonya'dan Miike yönetmiş.

IN
ingénue
1 posts
Oct 31, 2004, 04:47 PM#15480

izlemesi gerçekten zor olan bi filmdi. bir çok sahne insanı allak bullak ediyor ama müzik seçimleri bazı sahnelerin sertliğini yumuşatmış denebilir. bunun yanında gerçekten son dönemde çok çok keyifle izlediğim bi film oldu, 2006da, şu an yapımı süren hollywood versiyonu vizyona girecekmiş, aynı tadı vermesi zor gözüküyor.

SH
shattimento
311 posts
Nov 09, 2004, 01:19 PM#15658

walla hangi başlığa gireceğimi pek bilemedim,uzun zamandır da yazmamışım neese.

old boy uzun zamandır izlediim filmler arasında şööle kendine özel bi yer edindi hafızamda ki çok az filme nasip olur.
bayıldımmm, çıktıktan sonra da muhtemelen bir kaç sat boyunca sadece " wayyy beee nassı çekmiş adammm" die dolaştımm mesela.

bence izlemesi zor bi film diildi yani beni zorladığını söyleyemem.ama müzikleri genelde bu konsepte olan filmlerde kullanımıı tercih edilmeyen bi türden ki çok enteresan bir durum yaratmış yani izledikleriniz başka duygu notalarınıza basarken duyduğunuz müzik apayrı notalara basıooo.

hani burdaa şimdi korkcaksınız müziği çalar ya normaldee,heyecanlan burda heyecanlansannaaaaa müziiği yada ööle diildi işte.

eliza gibi filmin kötü adamı benim de favorimdir.sevdim kendisini.ki zaten yok bööle bi intikam alma şekli,ciddi "zeka ve nefret ortaklığı gururla sunar" işi .
bi de zaman geçince tadı damakta kalıo lezzeti oturuyooo.

şimdilik bu kadarr....

FI
fiction
365 posts
Nov 16, 2004, 07:28 PM#15795

araya ramazan girince bu filmin gösterimini baya bir erteledim en sonunda filmi dün seyredebildim...gerçekten çok sağlam film.. kurgu oyunculuk ve hikaye gerçekten çok iyi zaten bu filmin en büyük çıkış noktası hikayesi insanı gerçekten ağzını açık bıraktırıyor..inanmak istemiyorsun böyle bir şey olabilirmi diyorsun ama adamlar çekik gözlü manyaktır yapar diyorsun..neyse film bende biraz beklenti handikapı yarattı..fazla beklentiyle gittiğim için salondan az çok hayal kırıklığıyla ayrıldım ama iyi film gerçekten hakkını teslim etmeliyiz...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Nov 16, 2004, 09:26 PM#15797

ben dvd'den izledim filmi ve o kadar begendim ki sanirim aklima her gelisinde izlerim bundan sonra. bu yil izledigim en iyi filmlerden birisi diyebilirim. hatta en iyisi bile olabilir. neler izledim unuttugumdan emin olamadim. kill bill mi oldboy mu tartismasini kendi icimde yapmam lazim.

FI
fiction
365 posts
Nov 17, 2004, 01:47 PM#15815

başlığı farlı bir yöne çeksek nasıl olur.. mesela en iyi intikam filmi hangisi gibi... ben ne oldboy ne de kill bill diyorum bence , "the crow" bu alanın tartışmasız lideridir..

EL
eliza bennet
396 posts
Nov 17, 2004, 02:28 PM#15817

Hmmm en güzel intikam filmleri

**The East is Red ** gördüğüm en acayip, deli manyak kitlesel intikam alış bu filmdeydi

Sympathy for Mr Vengeance "İntikam iyi bir şey değil abi yaaa" felsefesinin en güzel anlatıldığı, izlemesi epey zor ama insana çok şey katıyor.

Old Boy Benim birinden intikam almam gerekseydi böyle intikam almak isterdim. Ayrıca çekim, senaryo vb olarakta iyi bir film olmuş.

**God of Cookery ** Bu komik intikam, gerçekten sinir bir insana yapılan kötülükler sonucu kendine gelip iyi bir insan olup sonra kendisine kıyanlara günlerini göstermesi. Acayip komik bir film.

The Crow'u severim ben ama üstteki filmleri daha çok seviyorum. Kimbilir neler vardır şu an aklıma gelmeyen ama insanlar buraya yazınca "tabi ya" diyeceğim.

You need to log in to post a reply.