JoJo in the Stars
12 replies · 455 views
JoJo in the Stars
BAFTA 2004'te en iyi kısa animasyon ödülü almış kendileri.Ayrıca Kore'deki Seoul Uluslararası Çizgi film ve animasyon festivali büyük jüri ödülünü almış.13 dakikalık siyah beyaz bir animasyon.Animasyonun yaratıcısı Marc Craste aynı zamanda reklam yönetmeni(Compaq'ın bikaç reklamını yapmış)
Animasyon Marc Craste'nin 3 filmlik siyah-beyaz animasyon serisinin devamı.Hepsi de Craste'nin kendi yarattığı Pica Towers diye bir yerde geçiyor.Okuduklarıma göre gerçekten olağanüstü bir animasyonmuş.Siyah beyaz olması da animasyonlarda sık görülmediği için ilgi çekici.Trailer'ına bir bakın.
http://www.studioaka.co.uk/jojo/
Yönetmenle söyleşiler.
http://www.animwatch.com/Feature03-JoJo.php
http://www.bbc.co.uk/dna/collective/A2692613
O 3 kısa filmi istiyorum o zaman sizden.Dün DVDsini sipariş ettim ben,dayanamadım,gelsin izleriz :)
izledim filmleri..bayıldım cidden,hepsi birbirinden güzel..iyice merak ettim şimdi jojo'yu..
buarada resfest'in programı hakkında bilgi verebilir misin yojimbo?
hareketin boyutlarını bilemiycem ama harbi tuzluymuş DVD, canım yandı :)
ben de izlemek istiorummm bendeeeeee
Hala beklemedeyim,gelmesi 4 haftaya kadar sürüyormuş nitekim.
Gelince haber veririm mutlaka.
resfest'te jo-jo in the stars'ı izledim nihayet. Açıkça söylemek gerekirse beklediğim gibi çıkmadı. Ama bu benim çıtayı çok tepelerde bir yere koymam yüzünden...
aynı grubun yaptığı pica's tower üçlemesi çok daha güzel. Hikaye ve anlatım atmosfere daha iyi oturduğu için olabilir sanırım. Yine de şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Muhteşem bir görsel anlayış var. Hayran bırakıyor...
DVD hala gelmedi! Nitekim bende resfest'te izledim kendilerini.Pica's Tower üçlemesi bununla karşılaştırıldığında çok daha güzel gerçekten,doğruya doğru.Ama animasyonda yaratılan atmosfer evlere şenlik,bir film-noir havası var sanki ama aynı zamanda hafif bilimkurgu tadı veriyor;görselliğe diyecek yok kısacası.Ama tema kapsamında oldukça zayıf kalmış.
Umarım devamı gelir..
Paranoidandroid gibi ben de çıtayı epey yüksek tuttuğumdan Resfest'te beklediğimi verememişti bana Jojo. Ama tekrar izlediğimde fark ettim ki çıtayı bulutlara koymuşum. Film harika, izlediğim en hüzünlü, en güzel aşk öyküsü. (In the mood for love'dan sonra bunları başka bir film için söyleyeceğim aklıma gelmezdi )
Ama bu hüzün öykünün kendisinden ziyade karakterlerin, atmosferin, görüntülerin, müziklerin muhteşemliğinden kaynaklanıyor. Bu kadar basit ve arabesk bir öykü sanırım ancak bu kadar tatlı, yürek acıtan ama aynı zamanda gülümseten bir şekilde anlatıllırdı.
Harika bir bitter çikolatadan elinize geçen küçücük bir parça gibi. İçinizi yakıyor, tadına doyamıyorsunuz.
Ha ben pica towers'ı hala izlemedim.
bu pica towersları keşfetmemi sağladığınız için teşekkürler öncelikle. noir atmosferine taparım zaten burada çok daha etkileyici ve ilham verici bir görsellik yakalamışlar. 3d animasyonlar ilk çıktıklarında çok hayranlık uyandırıyorlardı ama kullanıla kullanıla görsel olarak soğuk ve itici hale geldiler biraz. bu film bunu kırmış ve mükemmel bir grafik etki yaratmayı başarmış. jojo'yı izleme imkanı ise ufukta pek görünmüyor.
You need to log in to post a reply.