collateral
11 replies · 447 views
collateral
arkadaşlar tom cruise un bütün filmlerini çok severim ve her birini en az 2 kere izlemeye çalışırım. gelenek bozulmasın diye bu filmine de gittim. ama emin olun bu film ikinciye gelmez..çok kötü değildi ama içim sızladı bunu mu bekledim diye. sinemadan çıkınca hani sünger şekerler vardır tatsız sanki içi boş bişeyi ısırırsın, işte ben de onu yemiş gibiydim...
Bende tam aksi reaksiyon verdim bu filme. Tom Cruise'a kötü aktör diyemem (hoş iyi aktörde diyemeyeceğim) ama bence bu filmde Top Gun dışında gördüğüm en iyi performansı vermiş. Jamie Foxx ise şaşılacak derecede iyiydi.
Ben Michael Mann filmlerini severim. Bu filme de o kendine has güzellikleri koymasını bilmiş (örn.Jamie Foxx'un gece klubüne girdiği sahne) ayrıca filmi nasıl tab etmişler, bazı yerleri digital camera'mıydı bilemiyorum ama güzel olmuş o farklı çekimler. Eeee hele bir de benim gibi bir yakın plan/baş planı seven bir izleyici iseniz bence keyif almamanız için hiç bir sebep yok.
Öyküde bir takım aksaklılar vardı, özellikle filmin sonunda senaryo aldı başını gitti ama beni o kadar rahatız etmedi doğrusu.
en az bir insider kadar beğendim filmi.. tom abi ise doğum günü 4 temmuzdan bu yana en iyi performansını sergilemiş.. tadından yenmeyecek kadar iyi olmasada iyi. jamie fox un gece klubündeki sahnesi eliza hanımında dediği gibi yönetmenin ve filmin kalitesini ortaya koyuyor
Ya o arkadaşa gay diyorlar - evlilik- sevgililer filan bu olayı örtbas içinmiş filan diyorlar ama tabi dedikodu bunlar.
Evet ben Magnolia'yı unutmuşum, hakikaten, inanılmaz beğenmiştim performansını orada.
ben vanilla sky ı çok beğenmiştim. ama onunda senaryosu bu kadar iyi değildi. bu filmde güzel ama ben sonunda vincent ile max birleşecek katilde iyi bir insan olacak izlenimi edinmiştim. ama dediğim gibi bi daha izlemek için bi kez daha düşünürüm.
bu arada filmin müzikleri çok iyiydi.
Michael Mann'in özgün bir yönetmen olduğunu tekrar gözler önüne seriyor film. Başarılı buldum, özellikle Jamie Foxx iyi rol kesmiş. Film , benim açımdan Max karakterinin gözümden düşmesiyle sonuçlandı. En iyi sahne ise 'shadow on the sun'ın çalmaya başladığı sahneydi.
Filmi çok sevdim.Heat gibi Mann tarzı karakterlerinin içine giren stilize bir erkek mücadelesi bekliyordum.Ve tatmin edici bir şekilde istediğimi buldum.
Filmin içine kadın girdikten sora klişeleşmiş türü eleştiriler var.Evet klişeleşmiş hayır demiyorum.Ama Mann filmi olarak düşününce önemli olanın görsel ziyafet ve karakterlerin ruhsal durumları olduğunu ve klişelerin bunu desteklediğini düşünüyorum ve filmi tekrar izleyip kim ölecek,acaba son kurban kim gibi sorulardan çok görselliğe ve karakter analizlerine dikkat etmelerini öneriyorum.O zaman bana kalırsa daha büyük zevk alacaklar.
Bu arada Tom Cruise hayatının en karizmatik ve en yakışıklı rolünde bence.
Şu hayatta karşınıza böylesine gözü pek,tuttuğunu koparan,dominant,heyecan verici,sizi ordan oraya savuran,cesur,işinin erbabı,zeki ve çevik,insanüstü yetenekleri olmayan,etten ve kemikten oluşmuş ama süpermen,aynı zamanda şanslı kaç gerçek kişi çıkabilirki?Filmde sisteme yenik efemine bir max ve tam zıddı efendiler meclisinin ceza kesicisi Vincent diye iki farklı ruh teşekkül ettirilmiş,biz biraz kendimize gelelim diye.İlaç gibi bi filmdi.Reçetelerinize yazıyorum.
Tom cruise'a yapılan elektroşoklardan bir tanesi olmasının haricinde michael mann yönetsede sıradan bir film olmanın ötesine gecememiş boşa harcanmış emek ve paranın en güzel örneklerinden.Daha evvelki şoklar ise ise Last Samurai ve Minority Report'tur.Vanilla sky yine bir derece iyiydi bu üç filmden.
hoş, çok hoş..
You need to log in to post a reply.