Uzun metrajın ucuzu
2 replies · 186 views
Uzun metrajın ucuzu
Uzun metraj çekmek istiyorum. En ucuz bütçeyle...
Sanki bana 1500 dollara ucuz mikro-bütçe uzun metraj çekilir gibime geliyor, eğer makul bir senaryo bulunursa....
Kısa filmde genelikle para olmadıgından belki uzun metrajda dağıtıma gidilip bir kar edinilebilir. Hakikatten eğer elinizde ona göre bir senaryo varsa okumak isterim.
e-mail: armanokur@yahoo.com
elinde cok inandigin bir proje varsa para bulabileceginiz pek cok kaynak var yurt disinda. ozellikle euroimages destegi alinabilir. ancak bunun icin asilmasi gereken pek cok prosedur var. (orn. yapim sirketi, yabanci ortak vs.)... bunlari asabilmek icin de danismanlik yapabilecek kisiler var piyasada. bir tanesini cok iyi taniyorum. ama yine temel soruna donuyoruz: inandiginiz, saglam bir film projesi.... bu sorunlarini halletmis kisilerlere elimden gelen yardimi yapmaktan hem zevk duyarim hem de bunu profesyonel bir is olarak gorebilirim.
kolay gelsin hepimize.
1500'le zor
Sakin 1500 dolarla uzun metraj film cekmeye kalkisma. Parana yazik olur hem de motivasyonunu kaybedebilirsin. Kisa filmleri kucumseme. Bu isi profesyonel olarak yapmiyor veya yapmadiysan, ilk cekecegin mikro butceli uzun metraf filmle, cebini dolarla dolduramazsin. Dergiler ve kitaplarda okudugun basari hikayeleri motivasyon icin iyidir, ama gercekleri de dikkate alman lazim. Kisa film, kartvizit gibidir. Mikro butceli kisa filmler yap... Kendini tani ve kendini profesyonellere tanit... iyi kisa filmler yapabilirsen isi de ogrenmis olursun. Havuzda bir iki kulac atip, yuzme ogrenmeden okyanusa dalarsan bogulursun.
You need to log in to post a reply.