Skip to content

Internet üzerinden film alışverişi ve gümrük sorunları

4 replies · 170 views

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 01, 2004, 10:41 AM#16072

Internet üzerinden film alışverişi ve gümrük sorunları

Arkadaşlar, benim paket geçen gün gümrüğe takıldı. Allah'a şükür ki gümrük memuru insiyatif kullanıp 'bu seferlik' paketi verdi - hani rüşvet filan isteseydi, geri gitsin diyecektim için yana yana-.

Yani bu internet alışverişinin gümrükten giriş mevzuatında bir boşluk var ve ancak ithalat işlemi yapıp girebiliyor veya şirket adı filan olmayacak, fatura olmayacak ve "hediye" işlemi yapılacak - dedi bana gümrük.

Aranızdan internet üzerinden alışveriş yapan varsa bu konuyu nasıl hallediyorsunuz?

Ben normalde DHL,TNT etc. ile istetirdim ama alışveriş yaptığım site EMS sistemini kullandığı için aşağı yukarı 3-4 gönderi yaptı böyle problemsiz ama sonuncu nedense takıldı işte.

Şimdi ben diyorum ki acaba siteye söylesemde benim teslimatı kurye ile yapsalar acaba yine gümrüğe takılır mı?

Allah rızası için aranızda bir bilen varsa beni aydınlatabilir mi?

nipple
nipple
526 posts
Dec 01, 2004, 12:57 PM#16076

Yurtdışından hiç alışveriş yapmadım o yüzden kesin bir şey söyleyemem ama Garanti'nin değişik bir hizmeti var. Sanırım bu şekilde yapılan alışverişlerde pek sorun çıkmıyor.

http://www.garanti.com.tr/e\_ticaret/duwi/index.html

TR
triyandafilisus
204 posts
Dec 02, 2004, 01:51 PM#16108

Düzenli olarak internetten film alışverişi yapıyorum ama şimdiye kadar hiç gümrükle problemim olmadı.Kuryeyle getirtiyorum,bu bir neden olabilir sanırım.Bi de sadece ama sadece amazon'dan film alışverişi yapıyorum,bulamadığım bir film olursa da amazon'la çalışan şirketleri tercih ediyorum.
Gümrüğe takılmasının nedeni senin de dediğin gibi teslimat biçimi olabilir.Bazen paketin biçiminden,adresten,mesela paketin üstüne yapıştırılmış faturadan da kaynaklanabiliyor! Kısa süre önce amazon aracılığıyla başka bi şirketten birşeyler sipariş etmiştim,gümrüğe takıldı,nedeni de şirketin ismiydi(NBA)!.Ama amazon'dan şimdiye kadar film siparişlerinde hiç sorun yaşamadım,istersen bir de orayı dene eliza.

EL
eliza bennet
396 posts
Dec 03, 2004, 12:13 PM#16121

Çok teşekkürler faydalı bilgiler için :)

HE
herrrender
148 posts
Dec 03, 2004, 08:20 PM#16125

Fatura bedeli yada sigorta bedeli 100 dolar yada euroyu gecen hersey gümrüğe takılır.Birden fazla aynı ürün satış amaçlı geldiği düşünülerek ithalatı istenir.Gecen sefer takılmadı diye düşünebilirsiniz ama keyfilik had safada, mutlaka bir kanuna uydururlar.Faturasız bir mal gümrüğe giremez girse bile bedelsizdir yada hediyedir diye bir sekilde açıklaması olması lazım, gider izah etmek durumunda kalırsınız. Kanunlar Babilden kalmadır.
DHL,FEDEX yada TNT de daha az problem yasanır.

You need to log in to post a reply.