Animasyonlu Klipler
7 replies · 340 views
Animasyonlu Klipler
bu başlığı buraya mı yoksa aşağıya biyere mi açsam diye kararsız kaldım. meramım şudur ki kenan doğulu'nun bir üçleme olarak düşünülen anime tribindeki klibinden sonra bir de şimdi manga grubunun animasyonlu-manimasyonlu bir klibi dönüyo televizyonlarda. elbette eldeki tek veri bu değil ama yerli animasyonların yavaş yavaş popüler çalışmalara entegre olmaya başladığı bir döneme giriyoruz sanırım.
bu konuyla daha hakim olan sinefillerin neler düşündüğünü merak ediyorum.
evt bir hareketlenme olduğunu ve bunun iyiye gideceğini ben de düşünüyorum. özellikle bu yıl gelen resfest'i izleyen pek çok kişi dünyada bu alanda yapılmış işleri görüp daha cesaretli olacaktır. Aslında bu tür denemeler ara ara yapıla gelen şeylerdi ama bir arabesk türküsünün klibinde çizgi ya da motion graphics gördüğümüzde tam olarak oturduğunu söyleyebileceğiz. Teoman ve Nilüfer de kliplerinde çizgi film kullanmışlardı. domino teorisine güvenmekten başka çaremiz yok:)
bence bu gelismeleri islerin kalitesi ne olursa olsun hayra alamet olarak gormek gerek. kenan dogulunun klibinde maalesef belli bir senaryo yok ya da var da anlasilmiyor. ama modellemeler hic fena degil. animasyon uzerinde daha cok calissalarda daha iyi bir is cikabilirdi. bir oyun demosu konsepti mi yapmaya calistilar bilmioyorum ama animasyonlu kliplerin sayisinin artmasini diliyorum.
http://www.lowmorale.co.uk/creep/flash/creep\_FLASH.asp
şimdi bunu izledim, sonra buraya girip kenan doğulu falan filan olayını gördüm. yok babam yok, bizim daha çok yolumuz var cidden.
ya yanlış anlaşılmasını istemem, sonuçta bizde de çok yetenekli insanlar var. bence bizim sorunumuz parayı nereye nasıl harcayacağımızı bilmememiz, yetenek avı yapmamamız.
bizim piyasada ki komik zaten.ama metal müzik piyasasında en güzel örnekler mevcut.izlediklerimden en iyisi korn'un "dead bodys everywhere" adlı parcası.piskopatca tamamen şiddet içerikli ama müzikle müthiş uyumlu bir anime.digerleri ise metallica yada apocaliptica parcalarına yapılanlar.sadece parcayı mahvetmeye yarıyorlar.gereksiz.yapılacaksa cok iyileri secilmeli yoksa bişeye benzememiyo yani..
Animasyon cok pahalidir arkadaslar.Kenan Dogulu nun klibi gibi klipler ise yapan arkadasin kendine isim edinmek icin ucuza is cikardigi ve malzemeleri cok da iyi kullanmadigi islerdir. Nitekim o arkadas, isim yaptiktan sonra gerekli parayi istemeye basladigi zaman kesinlikle bir daha animasyon yapmiyacak yaparsada cok kalitesiz isler yapmak zorunda kalacakdir.
Klip endustrisi su ana kadar hep denyo yapimcilarin kurbani olmustur.Ve bir klibin degerinin 500ytl yi asmadigi surecede kurtulmayacaktir.Hevesinizi saklayiniz onun icin ve mtv izleyin:)oyle her gordugunuzude istemeyin.
You need to log in to post a reply.