Charlie and the Chocolate Factory
10 replies · 285 views
Charlie and the Chocolate Factory
http://www.apple.com/trailers/wb/charliechocolatefactory/
MUUHHHTEEEŞEMMMMMM
Willy Wonka, Willy Wonka, the amazing choclateer,
Willy Wonka, Willy Wonka, everybody give a cheer!
He's modest, clever and so smart. You barely can restrain him.
With so much generosity, there is no way to contain him!
Willy Wonka, Willy Wonka, he's a genius who just can't be beat.
The magician and the chocolate place, Willy Wonka here he is!
Bilmeyenler için ufak not: Charlie and the Chocolate Factory, Roald Dahl'un çocuk kitabından sinemaya uyarlanıyor. Tim Burton'un daha önce yaratıcı ekibinde bulunduğu ve prodüktörlüğünü yaptığı James and The Giant Peach'in de yazarı bu adam. Kendisi büyük masalcılardan biri. Charlie and the Chocolate Factory'nin bir de devam kitabı bulunuyor. Bu kitabın ismi de Charlie and The Great Glass Elevator. Burton da bu adamın hayranlarından... kitapları da filme gitmeden okursanız daha büyük keyif alırsınız. Burton'a olan hayranlığınız da kitaptaki evreni bu kadar başarıyla aktardığını görünce kat be kat artacaktır. işte böyle... bu film insanın kendine yakışanı giymesidir;)
sanırım yine bir başyapıtla karşı karşıyayız..
Roald Dahl gerçekten çok önemli bir yazardır. ortaokulda okuttururlardı bize ve ben hafiften kafayı çizmiştim bu adam yüzünden. paranoid android'in yazdığına benzer şeyler yazmak için topic'i açtım baktım ki yeni manager'ımız bu görevi fazlasıyla yerine getirmiş.
bu sefer gormezden gelemiycekler t.burton'i..
görmezden gelenler kim?
big fish'in turkiye'de gosterime girememesinden bahsediyorum.. charlie'nin cikolata fabrikasi ve agustos 2005 diye turkce yazmislar.. yani agustosta turkiyede sinemalarda!
You need to log in to post a reply.