Skip to content

kendin yap kendin beğen

6 replies · 113 views

AN
Anonymous
743 posts
Oct 19, 2002, 12:40 PM#813

kendin yap kendin beğen

ülkemde çekilen her filmden sonra oyuncular maaile birbirlerine, yönetmenlerine ve son olarak d a filme büyük iltifatlar yağdırıyorlar. her yapılan film "daha evvel böylesi yapılmadı" diye lanse ediliyor. en son mumya firada nın da kadrosu tarafından yüceltildiği kadar beter olduğunu gördük çok şükür. bu ters orantı ve körler sağırlar birbirini ağırlar durumu kabak tadı vermeye başladı. bi susun yahu eğer iş iyiyse zaten birileri bunu söyler. nolcak bu iş bilmiyorum tamam çok fim çekilmesi bir sektör veya tarz oluşumuna katkılı ama artık şu faydayı daha sık görmeye başlasam mutlu ve umutlu olacağım.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 21, 2002, 01:21 PM#832

Bu aslinda sadece Turkiye'ye ozgu bisey degil. Hatirlarsaniz Sony Pictures birkac ay once bir elestirmeni mahkeme karari ile oldurmek zorunda kalmisti. Simdi "Nasil yani?" diye soracak olanlara durumu kisaca aciklayalim:

Amerika'da Sony Pictures'in gosterime giren butun filmlerinin gazete reklamlarinda uydurmasyon bir elestirmen filmi oven yorumlar yaziyordu. Tabi kimse bu elestirmenin gercek hayatta varolan biri olmadigini, sadece sony'nin bir pazarlama hilesi oldugunu bilmiyordu. Neyse sonradan durum anlasildi ve sony pictures kendisini mahkemeye veren izleyicilere yuklu bir tazminat odeyerek bu hayali elestirmeni oldurmek zorunda kaldi.

Bu tur yalanlarin sona ermesini beklemek ahmaklik olur. biz zaten neyin ne bok oldugunu biliyoruz. Varsin isteyen istedigi kadar ovsun filmi. Hulya Avsar yesil isik icin istedigi kadar dunyanin en iyi filmi desin, bu foruma takilanlardan kac kisi ciddiye alacak. Ha peki bu foruma takilmayanlar n'olcak derseniz cevabim "onlar da bu foruma takilsin o zaman" olur :)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Oct 22, 2002, 03:04 AM#838

Pumpkin King wrote:
Bu aslinda sadece Turkiye'ye ozgu bisey degil. Hatirlarsaniz Sony Pictures birkac ay once bir elestirmeni mahkeme karari ile oldurmek zorunda kalmisti. Simdi "Nasil yani?" diye soracak olanlara durumu kisaca aciklayalim:

Amerika'da Sony Pictures'in gosterime giren butun filmlerinin gazete reklamlarinda uydurmasyon bir elestirmen filmi oven yorumlar yaziyordu. Tabi kimse bu elestirmenin gercek hayatta varolan biri olmadigini, sadece sony'nin bir pazarlama hilesi oldugunu bilmiyordu. Neyse sonradan durum anlasildi ve sony pictures kendisini mahkemeye veren izleyicilere yuklu bir tazminat odeyerek bu hayali elestirmeni oldurmek zorunda kaldi.

Bu tur yalanlarin sona ermesini beklemek ahmaklik olur. biz zaten neyin ne bok oldugunu biliyoruz. Varsin isteyen istedigi kadar ovsun filmi. Hulya Avsar yesil isik icin istedigi kadar dunyanin en iyi filmi desin, bu foruma takilanlardan kac kisi ciddiye alacak. Ha peki bu foruma takilmayanlar n'olcak derseniz cevabim "onlar da bu foruma takilsin o zaman" olur :)

konun üzerine ben de bir şeyler diyeyim dedim ama söylenecek söz söylenmiş. aynen katılmaktan başka yoktur lafım şimdilik...

SO
SOLAS
236 posts
Oct 23, 2002, 04:17 PM#848

Haftalık sinema dergisi ANTRAKT SİNEMA nın son sayısında TUNCA ARSLAN ın bu konuda yazısını okudum yazıyı okuyunca bu konuda da hollywood u taklit etmeye çalıştığımız açıkça görülüyordu. Yazıda ALİ HAKAN ın MUMYA FİRARDA filminin başlangıcından önce çeşitli sinema yazarlarının filmi öven satırlarından kendi adı ile verilen bölümü kendisinin yazmadığından bahsediliyordu yani film yetkilileri bir çeşit kurgu-montaj hilesi ile ali hakan ın yazısından böyle birşey yaratmışlardı. Bu noktada sevgili ALİ HAKAN KETE nin yakınmasını haklı bulmaktayız ama yazının devam eden bölümü beni oldukça güldürdü SİNAN ÇETİN in BAY E filmini çektiği dönemde sevgili ALİ HAKAN KETE Sinan beyin yaratıcı film ekibi içindedir ve bu ekibin görevlerinden biri filmle ilgili sinema yazarlarının kalemlerinden güzel sözler yazmaktır bu dönemde sevgili ALİ HAKAN KETE kendi yakındığı durumu başka arkadaşlarına yapmaktadır bunun için kendisini arayan arkadaşlarına da cevabı: ''NE KADAR ADİYİM Dİ Mİ'' şeklindedir.
Bu örnekte görüldüğü üzre bu konuda da hollywood la yarışmaktayız tıpkı MUMYA FİRARDA nın Hollywood aksiyonları ile yarışması gibi :D

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Mar 27, 2003, 01:30 PM#2004

Valla konuyla ilgili son örneğimiz de sanırım O ŞİMDİ ASKER filmi.
Film vizyona girmeden inanılmaz bir promosyon kampanyası yapıldı. Filmin her biri ülke çapında tanınan oyuncuları her gün gazeteleri, televizyonları, radyoları işgal ederek yönetmenleri ve muhteşem filmleri hakkında yorum yapıyolar. Film zaten açılış haftasonunda 210 bini vurmuş durumda, helal olsun genç sinema emekçilerine!

Radikal'de Yeşim Tabak filmle ilgili güzel bir şey söylemiş:
Askerde geçip de askerlik hakkında hiçbir şey söylemeyen bi film nasıl çekilir izlemek isteyenlere.

FI
FistandantiLuS
67 posts
Apr 10, 2003, 12:13 PM#2148

hakkaten yahu. altıpatlar amca sağolsun yine askerlikle ilgili pek enteresan noktalara değinmeden şöhretli oyuncularıyşla işin içinden sıyrılmış. bezdim ben bezdim. ulan "harp" okulu fdiye bir kavram var. eğitimini adam öldürme üzerine yapıyosun bu bile başlı başına film olur.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 10, 2003, 09:50 PM#2161

O şimdi asker ile ilgili küçük bir anektod:
yönetmen altıoklar ve senarist/oyuncu levent kazak filmi bitirdikten sonra paşalara izletirler ve görüşlerini sorarlar.sinemadan iyi anlayan askerlerimiz filmden bazı sahnelerin çıkarılmasını isterler.filmde bir paşa,tavşan beslemektedir.bu sahne askerlerin isteği üzerine çıkarılır.fazla söze gerek var mı?

You need to log in to post a reply.