elmore leonard
6 replies · 184 views
elmore leonard
elmore leonard ameriakn en ünlü pulp fiction yazarlarından biridir. ve herhangi bir kitabını türkçede gören varmıdiye naçizane forum üyelerine sormak istiyorum.
derler ki q. tarantinonun en sevdiği yazarlardan biri imiş.
okuyan varsa üstüne konuşalım.
Türkçe'ye çevrilmiş bir kitabı yok diye biliyorum,en azından ben çok aradım.İngilizcesini temini kolay ama şahsen hala beklemedeyim türkçe çevirisi için.
Tarantino, ilk senaryosunu (captain peachfuzz and the anchovy bandits) yazdığında 14 yaşında idi. 15 yaşındayken Elmore Leonard'in The Switch romanını çalarken yakalandı ve onu eve teslim eden polis ilk suçu olduğu için sadece uyarmakla yetindi ama Tarantino daha sonra geri döndü ve aynı kitabı yeniden çaldı. Bu olay kitap Pulp Fiction'ın kaynağıdır aynı zamanda.
ben eminim, Jackie Brown Leonard'ın Rum Punch kitabının uyarlaması.
ama ne bileyim hiç alıp okuyasım gelmedi benim o arkadaşı
hani bir film vardı J.Travolta, Gene Hackman, Danny De Vito ve REne Russo oynuyordu. Travolta tahsilatçı (!) bir arkadaşımızken Hollywood'ta film işlerine el atıyordu. Ben hiç sevmedim o filmi, o da bir Leonard kitabından uyarlanmıştı. Nedense yazara karşı bir soğukluk başladı bende.
o kadar Leonard uyarlaması içerisinde doğrusu tek beğendiğim uyarlama
Out of Sight olmuştur. Geçenlerde yine rastgeldim takıldım kaldım, ne güzel bir editing var o filmde yaa -
You need to log in to post a reply.