Skip to content

Femme Fatale

9 replies · 159 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 23, 2002, 12:21 PM#843

Femme Fatale

Ben bu filmi daha once izlemistim sanki. Filmi izleyenler saka yaptigimi sanabilir ama ciddiyim. Buna cok benzeyen bi film izledim ama neydi hatirlayamiyorum (Mulholland Drive degil).

Film hakkinda biseyler soylemek gerekirse de, De Palma cogu filminde oldugu gibi (son donemlerden hatirladiklarim M:I-1, Snake Eyes) cok siki bir giris yapmis. Gorevimiz Tehlike'den sonra ekrani bolme huyunda biraz zeka piriltisi beklemeye baslamistim ama hic kasmamis bu filmde de. Senaryoda biraz bosluklar var gibi ama filme yerlestirilen ipuclari oldukca iyidi. Ozellikle akvaryum favorim.

DO
dopey
914 posts
Oct 29, 2002, 10:16 AM#880

ÜSTAT İŞİNİ BİLİR..ELEŞTİRMENLER HAVA CİVA

Brian de palma nın son filmi femme fatale yi izleme fırsatı bulduk sonunda.. Hollywood yapımcılarından arınmış de palma sonunda..yaramış ..kendi filmografisinin son 10 yılındaki en iyi filmini çekti.. eleştirmenlerin düşünceleri doğrultusunda bazı yazılar çıktı.. yazılı basında Yok alin bu filmi beğenmez.. atilla dorsay bir yıldız vermiş..
Beyler boşverin eleştirmenleri.. hepimiz kendi kritiklerimizi yapacak sinematik olgunluktayız. hepiniz eleştirileri türkiyenin sayılı eleştirmenlerinden daha geçerli benim için .. o yüzden boş verin grafik şiddet düşmanı alin taşçıyanı.. yada d.w. griffith’in filmleri kadar eski olan atilla dorsayı (fatih-özgüven- babaya lafım yok belirtmek isterim.) kendi kıstaslarınıza bakın..

Filme gelirsek.. bir de palma filmi.. her karesinden üstadın tarzı akıyor.. hikaye denildiği gibi çok iyi değil ama zaten ben hiçbir de palma filmini hikayenin iyi olma kaygısıyla izlemedim.. amacım her zaman slow motionlarıyla iyi oyuncu yönetimiyle eşşiz kurgusuyla izleme keyfini doruğa çıkaran bir fetiş film izleme amacıyla geçerim beyaz ekranın yada gümüş perdenin karşısına..
Antonnio ortalama performansının üstünde bir oyunculuk çıkarmış.. romijn denen hatuna gelirsek büyüledi beni ama iyi oyunculuğu ile değil biçimli vucudu ve şehvetiyle-- filmin ismime bakarsak (fémme fatalé) o da amacına ulaşmış gibi gözüküyor.. geri kalan ayrıntılar da benim açından her hangi bir sorun yok.. üstat işini biliyor ve hiç rahatsızlık duymadan sıkılmadan izletiyor filmini.. alternatif bir son koyarak pişirdiği yemeğe baharatlarla son şeklini veren bir aşçı edasıyla sonlandırıyor filmini.. tatmin edici bir izlence . brian de palma nın Dressed To Kill den bu yana çektiği en iyi film..

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 29, 2002, 10:38 AM#881

zaman gectikce farkina variyorum ki bugune kadar izledigim en iyi girislerden birine sahip bu film. ilk 15 dakika resmen buyulenmistim. de palma icin diyecek hicbisey bulamiyorum valla. avrupa harbiden yaramis adama. mission to mars rezaletinden sonra epey toparlamis kendini. rebecca denen hatun da gozume girdi baya. x-men'de tas gibi oldugu disinda pek bisey ogrenememistik hakkinda ama bu filmden sonra natasha hentridge'e bi rakip geldi benim icin :)

AN
Anonymous
743 posts
Nov 02, 2002, 04:52 PM#900

teknik desteğe tamamen katılmakla beraber senaryoyla beraber tartınca sizin kadar heyecanlı değilim. evet güzel kareler iyi yönetim ama çok zayıf senaryo. klişe ve daha ortasını bulmadan herşeyi belli eden bir durum. ben sıkıldım bu uyandım ben tribinden ki bu sefer aşırı barizdi gerçekten b ir süre sonra rojmine kitledim senaryoyu ittirettim

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jan 09, 2003, 09:14 AM#1153

ben bu filmi begenmedim. kim çekerse çeksin dandik senaryolardan hoslanmam. hele kliselerden nefret ederim. bu kadar iyi bir fragmanin ardindan boyle bir film gormek açikçasi biraz 'enayi' hissettirdi. keske adam gibi senaryosu olan birseyler çekseymis dedirtti resmen. yapinca yapiyor üstat ama bu filmde olmamis diyorum. ablayaysa sonsuz saygilarimi sunuyorum. (bu arada hatun 'full house' dizisinindeki su zipir rockçi elemanin karisiymis, yeni ogrendim.)

AN
Anonymous
743 posts
Jan 09, 2003, 05:21 PM#1158

saçlarına düşkün jessy dayının mı yani?

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 09, 2003, 10:48 PM#1167

yojimbo wrote:
(bu arada hatun 'full house' dizisinindeki su zipir rockçi elemanin karisiymis, yeni ogrendim.)

yok abi olamaz, alakasi yok o hatunla. o dizidekinin cok masum bi guzelligi vardi. bunun ki ruyalara giren, adami dinden imandan eden cinsten. x men'de sekil degistiren mavi hatunu oynamisti bu.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jan 10, 2003, 10:08 AM#1168

öyledir, evlidir.
hatta ablanin adi Rebecca Romijn-Stamos iken. jessy dayinin gerçek adi da john stamos'tur.
hatta elimizde soyle bir kanit bile var.

Name: Rebecca Romijn Stamos
Height: 5' 10''"
Date: November 6, 1972
Birth Place: Berkeley, California
Occupation: actress, model
Husband/Wife: John Stamos (actor; engaged on December 24, 1997; married on September 19, 1998)

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 10, 2003, 10:13 AM#1169

ha pardon yanlis anlamisim ben. dizide bi karisi vardi da onu diyosun zannetim.

DO
dopey
914 posts
Jan 10, 2003, 04:23 PM#1176

allah sahıbına bağışlasın ..rebecca yengemizi.. kendisi feci halde taş bir varlık..

You need to log in to post a reply.