UZAK' I YAKIN EDİN.
12 replies · 312 views
UZAK' I YAKIN EDİN.
BBC FOUR WORLD CINEMA AWARD 2005
Yurtdışında oluşturulan anketlerde, bir güruh patlaması gerçekleştirerek ülkemizi bir adım öne çıkartarak tüm dünyaya "EVET, BURDA BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR. BİZ DE SİZİNLE YARIŞIYORUZ " diyerek kendini tatmin eden ey Türk milleti, gençliği, ŞİMDİ SIRA UZAK' TA. BBC nin yapmış olduğu bu anket 27 Ocak' ta sona eriyor. Gelin yine bir temsilimizi göklere çıkartalım, gelin Uzak' ı yakın edelim.
Oy vermek için ;
http://www.bbc.co.uk/bbcfour/cinema/film\_award/
bakko arkadaşımız türkiye insanının şovenist tutumunu tespit etmiş olduğu halde, bunu yermek yerine, bu şovenizmi uzak'ı övmek, yüceltmek için kullanmak istediğini söylüyor. bu görüşe katılmıyorum. uzak'ı kesinlikle çok beğendim. belki o kadar sevdiğim çok az film vardır sinema tarihinde izlediklerim arasında. ama yine de böylesi bir "atatürk'ü 20. yüzyılın en büyük kişisi seçelim", "süreyya ayhan'ı yılın atleti yapalım", "hidayet'i all star'a seçtirelim" dalgasının dünya için olmadığı gibi türkiye (ve bu örnekte nuri bilge ceylan) için hiçbir önemi yok. atatürk 20. yüzyılın en önemli kişisi olabilir, süreyya ayhan yılın atleti olabilir, ya da hidayet all star'a seçilmeyi hak ediyor olabilir. ama bunu hak ettikleri için seçelim onları, türkiyeli oldukları için değil. ve hak etmiyorlarsa bu türden "temsilimizi göklere çıkarma" kampanyaları düzenlemeyelim. diğer filmleri izlemeden, onlar hakkın da fikir sahibi olmadan, böyle bir kampanya mastürbasyondan başka bir şey değildir.
Olumsuz eleştiriler olur, olmaz değil. Fakat bir kerelik de olsa MANTIKLI bir şey yapmayalım. Değil mi ? HANİ BİZİM İNSANLARIMIZ MÜNEVVER, ZEKİ, KALLAVİ BİR BEYİN YAPISINA SAHİP YA, HER ŞEYİ MANTIKLI YAPIYORUZ YA, HER ŞEYİMİZ SİSTEMATİK YA. Varsın olsun. Sizi mantıksız düşünmeye davet ediyorum. Bir kerecik. Bunu da Uzak için yapın. BBC DE OYUNUZU UZAK' A KULLANIN. ZATEN BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATMIŞ OLAN BU FİLM BBC FOUR WORLD CINEMA AWARD 2005 TE DE 1. OLSA BANA GÖRE DAHA İYİ OLUR. EVET DİĞERLERİNİ İZLEMEMİŞ OLABİLİRSİNİZ EVET ŞOVENİSTLİĞİ SEVMİYOR OLABİLİRSİNİZ. AMA DİYORUM Kİ ; GÜZEL YURDUMUN ZEKİ İNSANLARI BİR KERE DE MANTIKSIZ BİR İŞ YAPIN. BUNU DA UZAK İÇİN, NURİ BİLGE İÇİN YAPIN.
acaba kaç kişi henüz izlemeden gidip uzak'a oy verecek?
ne uzak'ın, ne de nuri bilge ceylan'ın birilerinin mantıksız eylemlerine ihtiyacı vardır. ayrıca, bakko'nun provokatif tutumunu da protesto ediyorum. forumda bağırıp çağırmanın bir anlamı yok. kampanya başlattın ve buna yanıt vermek isteyenler yanıtlarını verip tavırlarını sergilediler. yurdunun zeki nsanlarından hala oy istmeye çalışmanın hiçbir anlamı yok. bu türden tiradların duyguları kabartacağı bir forum değil sinefil (evet, bu benim görüşüm).
bu tür provakatif olayları kınıyorum:))lütfen provokecilik yapmayınız,provekovasyon olmasın,provikorporasyondan hele iyice kaçınalım.en büyük provakatif....hede hödö.
isteyen oy verir,isteyen vermez,ne kadar da gereksiz bir tartışma,tuzum biberim olsun bare bu tartışmaya:)
şimdi bir oy verme sürecinde iken illa o filmi izlememiz gerekmez,aynen başkanlar ya da milletvekilleriyle teke tek konusamadıgımız gibi.sezgisel olarak oyunu veririsin beklersin.aynen bu bbc olayı içinde gecerli durum.hatta istiyorsan izlemediğin,listeden baska bir filme ver oyunu.ne farkı var ki!haa bu kadar etik düşünen varsa izlemeden oy vermek mantıksızlıktır gibi,ya da hak etmesi gerekir gibi,izledikten sonra da oy vermek aynı şekilde mantıksız bir harekettir:)çünkü tek fark o filmi izlemendir.ve kimin hakettiği de aynı şekilde önemli değildir.aynen dışarda yağmur yağarken,yağmurun yağdıgını anlamak için illa gidip ıslanmanın gerekmediği gibi.diyelim ab'ye girmek istiyorsun ama ab hakkında ne biliyorsun??aynı şekilde girmek istemiorsun ülken hakkında ne biliorsun??? aşağı sakal,yukarı bıyık.hatta ab ve türkiye hakkında her türlü çözümlemeye sahip olsan bile,olayların oy verme noktasına gelmesi bir paradox.(aynen filmi izlemen ya da izlememen gibi)bütün 'oy verme' tamlaması içinde geçen her olay mantıksız,ister oy verin ister vermeyin.hatta bir fikriniz olsun olmasın olmasın bu bile mantıksız.çünkü adem (eger olduysa)den beri insanoglu mantıksız.peki bu foruma neden yazıoruz şimdi?tabi ki mantıksız olduğu için,çünkü biz mantıksızlığı severiz.
yani kısaca bu bbc yarısmasının ve oy verme olayının bir anlamı olmadıgı için verelim vermeyelim türü tartışmalarda anlamsız.peki bende anlamsız mıyım?evet ben de anlamsızım.ya sen?evet sen de öylesin.
finito.
İŞTE YURDUMUN ZEKİ İNSANLARI BURDA DA KENDİNİ BELLİ EDİYOR. SİVRİ HER YERDE SİVRİ YANİ. TARTIŞMAYA HİÇ AMA HİÇ LÜZUM YOK. BEN BÖYLE BİR ANKET OLDUĞUNU VE OYUNU VERMEK İSTEYENLERİN ŞU ŞU LİNKTEN VEREBİLECEKLERİNİ BELİRTTİM. BİR ANLAMDA OYUNU VERMEK İSTEYENLERE BİR DAVET ÇIKARDIM.
- tartışmaya luzüm yoksa yanıt yazma.
- sen böyle bir anket olduğunu ve isteyenlerin oy verebileceğini söylemedin. bir kampanya başlatıp herkesin oy vermesini sağlamaya çalıştın (bu ikisi farklı şeyler, insan kendi eyleminin arkasında durmalıdır)
- oy vermek isteyenlere daveti ben zaten senden çok daha önce yapmıştım. eğer davet nasıl yapılır görmek istiyorsan aşağıdaki linke bakabilirsin. senin yaptığın davet falan değil, yıllardır türkiye'de yapılagelen saçmalıkların bir devamıdır (bkz. hidayeti all star'a seçtirelim).
http://www.sinefil.org/forum/viewtopic.php?p=16741#16741 - sürekli büyük harfle yazıyor olman bile üslubun/tarzın hakkında yeterince ipucu veriyor.
Last edited: Jan 14, 2005, 11:26 AM (1)
böyle şeyler kampanyaya dönüştürülünce rahatsız edici ve hatta komik hale geliyor gerçekten de. yalnıca burada değil, mail gruplarına falan da kampanya çağrıları düştü bu anketle ilgili. ben de uzak'a oy verdim ama ankettekiler arasında favorim the return'dür. daha doğrusu uzak ile başabaş bence. ama anketten birinci hero çıkar mutlaka. ödülü verecekler anketi nasıl değerlendirir, ya da değerlendirir mi bilemem. önemli de değil çünkü uzak çok daha ciddi ödüllerde zaten kendini ispatladı.
-
bakko, "artık tartışmayacağım, lüzum yok" dediği halde tartışarak kendini yalanlamaya devam ediyor (şimdi daha önce yazdıklarının silinmiş olduğunu görüyorum, bu nedenle bu entry'deki bazı noktalar anlaşılmayabilir. yapacak bir şey yok).
-
evet rasyonalite bir ihtiyaç, anlamak ve anlatmak için başka bir platform/yöntem önerilmediği sürece işe yarar (konuyu kişiselleştirmemek için bakko'nun doğrudan benimle ilgili sorduğu sorulara yanıt vermiyorum).
bakko wrote:
SENİN DAVET ÇIKARMANI DA OKUDUM. GAYEEET HOŞ. LEZİZ BİR ŞEY OLMUŞ.
BENİM Kİ DE ADI ÜSTÜNDE KAMPANYA. YANİ İSTEYEN KATILIR İSTEYEN KATILMAZ. BEN ÇAĞRI YAPTIM. LİNK ŞUDUR. HAYDİ GELİN UZAK'I YAKIN EDELİM. İSYENİN KATILIP İSTEYENİN KATILMAYACAĞINI DA MI BEN YAZACAĞIM. SEN ZEKİSİNDİR ANLAMIŞSINDIR AMA BİR SORUN OLDU HERHALDE ORDA. NEYSE TÜM BUNLARI ŞÖYLE BİR ŞEKİLDE BİTİRİYORUM.GÜZELİM SANANE...
İSTEYEN GİDEER LİNKE TIKLAR VERİR OYUNU. ZORLA MI YAHU ?
zaten ben de bu nedenle bbc four'u değil, forumda bir kampanya başlatmaya çalışan bakko'yu eleştiriyorum. bana ne? forum'a yazılan herhangi bir şeyden "bana ne" olduğunu kimseye açıklama zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum. bu soruya "bundan sana ne?" diye yanıt verebilirim bu durumda. madem kamusal bir alanda görüş paylaşıyoruz, herhangi bir önermeye olumlu ya da olumsuz yorum yapma hakkımız saklıdır.
-
yazıların başlıklarının büyük olması gerektiğine dair bir kural yoktur ve okuman var mı bilmiyorum ama sadece başlığı değil yazıları da büyük harfle yazıyorsun. bu da doğrudan üslupla ilgilidir.
-
bakko'dan yanıt almak için değil, bu meseleyi tartışmak için yazmaya devam ediyorum. bakko'nun aksine tarzımın "çemkirmek" biçiminde olmadığı da yazdıklarımdan anlaşılıyordur sanırım. benim derdim tartışmaktır, yoksa haklı çıkmak değil. forumların da temel özelliğinin bu olduğunu düşünüyorum. yoksa bakko bana yanıt yazmış, yazmamış... peh!
Last edited: Jan 14, 2005, 02:24 PM (2)
You need to log in to post a reply.