Skip to content

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler

9 replies · 311 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 24, 2005, 09:31 AM#17165

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler

Ferfecir albümleri sanırım bu topraklardan çıkan en mükemmel albümdür. Yıllarca dinlersiniz unuttuğunuz bir gün tv de bi programda duyarsınız yine boğazınız düğümlenir hemen albümü bulup tekrar dinlersiniz.

Eskici, Deniz Koydum Adını gibi klasiklerini bir şekilde bir yerlede duymuşsunuzdur ama muhtemelen ne olduklarını bilmezsiniz.

Heneyse, kardeşler 27 ocak perşembe akşamı Babylon'da yeni albümlerini çalacaklar. Her ne kadar ferfecir kadar harika olacağına ihtimal vermesem de vasat veya vasatın altında olacağını da sanmıyorum.

Anadolu müziğinin yalın bağlama tıngırtılarından kurtarılıp batı enstrümanlarıyla modern bir şekilde yorumlanınca ne kadar hayranlık uyandırıcı olabileceğini görmek isteyenler beni perşembe akşamı Babylon'da bulabilirler. Giriş 15 YTL (Öğrenci 10) Pişman olmazsınız.

RA
rai
645 posts
Jan 24, 2005, 01:18 PM#17176

bu forumda benden başka ferfecir hayranı olduğunu tahmin etmezdim. pumpkin king beni çok şaşırttın.

ay sonu olduğu halde bir yerden denkleştirip gitmeyi düşünüyorum ben de. güzel bir gece olacağını tahmin ediyorum.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jan 24, 2005, 01:35 PM#17179

anadolu müzigi konusunda bati-dogu sentezi kavramlari artik midemi bulandirsa da ve hatta bu tur muzikler konusunda mogollar'in dum tek albumunu bir numaraya koysam da ilgimi cekti simdi bu konser. zevkine guvendigim iki kisi de boyle ovguyle bahsediyorsa olur bu is. bir aksilik olmazsa ben de gelebilirim. ama once biri bana fer feciri getirsin.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 24, 2005, 02:48 PM#17185

rai ne yalan söyleyim sen de beni çok şaşırttın.

batı enstrümanları pek doğru olmadı sanırım, keman flüt klavye dışında pek bişey yok. modern ve farklı bir yorum olduğu bir gerçek. ama kahraman kardeşler'in müziğine doğu-batı sentezi demek Sinefil'e sinema sitesi demek kadar yetersiz olur diye düşünüyorum.

Albüm artık bende yoktu ne yazık ki. Uzun zamandır arıyordum ama tükenmişti, bugün ideefixe'e tekrar baktım gelmiş. güzel haber bu. Sizleri de orada görmek çok mutlu edecek beni.

DA
darxoul
265 posts
Jan 24, 2005, 03:16 PM#17190

son albümleri meyman gerçekten muhteşem. dinlemeyenler varsa öneririm. bence ferfecir'le de başabaş gider. bu adamlardan birisinin türkiye'ye giremediğini sanıyordum ben. demek ikisi birden babylon'da ha? keşke gelebilecek olsaydım. canlı dinlemek... ah!

TR
triyandafilisus
204 posts
Jan 24, 2005, 09:49 PM#17207

darxoul wrote:
son albümleri meyman gerçekten muhteşem. dinlemeyenler varsa öneririm. bence ferfecir'le de başabaş gider. bu adamlardan birisinin türkiye'ye giremediğini sanıyordum ben. demek ikisi birden babylon'da ha? keşke gelebilecek olsaydım. canlı dinlemek... ah!

Kesinlikle katiliyorum.Ferfecir den sonra Meyman in bir hayal kirikligi olucagina inaniyordum nedense,ta ki oturup dinleyene kadar.Hakkinda ne yazsam az,dinleyin dinlettirin.Simdi Istanbul da olmak vardi ya kaciracagima cok uzuldum.Benim yerime de kabartin kulaklarinizi Anadoluma.

PS.Elimdeki bu klavyeyi henuz nasil kullanacagimi cozemedim nitekim kendisi almanca,bu yuzden kullanamadigim ayrac,noktalama isaretleri vs. icin bir sure kusuruma bakmayin arkadaslar.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 25, 2005, 11:59 AM#17237

Kemal Kahraman'ın siyasi nedenlerden ötürü Türkiye'ye giremediğine dair söylentiler vardı. Ne derece doğrudur bilemiyorum. Metin Kahraman zaten Grup Yorum'un kemik kadrosundan. Yorum'un efsaneleşmiş bir çok bestesinde parmağı var ama gruptan ayrılıp kardeşi ile beraber çalışmaya başladıktan sonra çok daha iyi işler çıkarmaya başladılar (ki ben Yorum'u da pek beğenirim müzikal açıdan, kucaklaşma albümleri kalitesini ispatlar nitelikte).

Bu konser kardeşlerin Babylon'daki ikinci konserleriymiş, geçtiğimiz yıllarda bir kez daha çıkmışlar sanırım sahneye ve o zaman da epey beğeni toplamışlar. Benden başkalarından da övgüler gelince daha bi heyecanlandım şimdi.

DO
dopey
914 posts
Jan 29, 2005, 08:57 PM#17409

var bi siyasallıkları ama davalrı biraz karışıkmış duyduğuma göre

TI
Tinkerbell
6 posts
Feb 06, 2005, 01:26 PM#17665

Kürt müziğinin dervişleridir.Türkce, Kurmanci, Zazaca ve enstrumantel müzikler yapan Metin - Kemal Kahraman kardesler “Deniz Koydum Adını”, “Renklerde Yaşamak”, “Ferfecir”, “Sürela”, “Meyman” ve otantik derlemelerden oluşan “Yaşlılar Dersim Türküleri Söylüyor” albumleriyle tanindilar. "Ferfecir" albümüyle kendi braşlarında rakipsiz olduklarını birkez daha kanıtlamış oldular.Bu arada Babylon da verdikleri konserden önce Ocak ayının ikinci haftası Ezo Cafe Bardaydılar.Her zaman ki gibi muhteşemlerdi.
Deniz Koydum Adını - Metin - Kemal Kahraman
Nerde kendini bilmez çocuklar
Bir sabah öylece çekip gittiler
Çınladı alkışlar kör sokaklarda
Yankısı kime kaldı
Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım
Acının surlarında ateşler yaktı
Vuruldu şehirler soluksuz kaldı
Kendine çekildi bütün zamanlar
Gölgeler orda kaldı

AT
ataraksiyant
224 posts
Feb 10, 2005, 05:35 PM#17857

ben de birilerini şaşırtmak istiyorum :)

kendilerine hastayımdır ben de. ilk kez bir arkadaşımın benim için hazırladığı kasette rastladım isimlerine. kasedin bir yüzünde mayıs müzik topluluğunun müzikleri vardı arka taraf metin-kemal kahraman. tabii hiç duymamışım. deniz koydum adını, eskici falan dinledim. hadi onları atlattım. ha bu arada ankarada devlet yurdunda ateş almış başını fırlamışken (ki kısa süre sonra acele kaldırıldım) yatakta walkmende dinliyorum. sonra adını şimdi unuttum enstrümantal müzikler başladı onlarla beraber ben zırıl zırıl ağlamaya başladım mı? ağladıkça ateyim artıyor, dinledikçe ağlıyorum. o müzikler bana kıyamet kopmuş ve herkes toplanıyormuş hissi verdi nedense ve ne zaman dinlesem aynı şeyi hissettirir enteresandır bir yandan müthiş bir huzur bir yandan müthiş bir hüzün.

gel gör ki gidemedim babylon'a yuh olsun bana! ben onlar için çift kelimeyle "işte müzik" diyorum!

You need to log in to post a reply.