tetsuo
3 replies · 52 views
tetsuo
imdb linki: http://www.imdb.com/title/tt0096251/
1988 yapımı bu film gerçekten son derece etkileyici. aslında başta ne diyeceğimi pek bilemedim. film boyunca filmdeki çeşitli öğeler j. g. ballard'ın çarpışma'sını anımsattı bana. hatta film boyunca bu kitap sürekli aklımın bir köşesinde durdu (cronenberg'in uyarlamasını henüz izlemedim). imdb tür olarak horror/sci-fi/action yazmış. bu filme korku demek klasik korku türü düşünüldüğünde zorlaşıyor, çünkü izleyeni korkutan pek bir şey yok filmde. sadece bazı sahnelerde (insanların vücuduna mataller girmesi vs.) iğreniyorsunuz. herhangi bir karakterle özdeşleşemediğiniz için yaşadığınız korku flmdeki olaylardan değil filmin yaşamı yeniden üretiş biçiminden, dolayısıyla yaşamdan kaynaklanıyor. bilim kurgu da denemez. çünkü bedenlerin deformasyonu dışında bir şeye rastlamıyoruz. action ise kesinlikle değil. bu yüzden metal fetişizmi ve insan bedeninin deformasyonu üzerine kurulu çarpışma geldi aklıma.
filmdeki kamera hareketlerini ve diğer filmik öğeleri çok beğendim. çizgisel olmayan bir kurgu böylesi bir içerik için çok uygun göründü bana. şizofreni, fetişizm, korku, cinsellik (her şeyin fallik kullanımı oldukça belirgin), şiddet: işte modernizm... shinya tsukamoto bunları söylüyor gibi geldi bu filmde. (evet, yönetmenin bir şeyler söylediğini iddia ediyorum.)
hayatımda izlediğim en gereksiz film. sevenlere allah akıl fikir versin ve şu entel dantel kaygılar yüzünden saçmalamaktan bir an evvel kurtarsın diyorum.
yanlış anlama darxoul bu kişisel bişey değil, filmi izlememin ardından ağzımdan dökülen sözcükler bundan çok daha sertti.
yanlış anlama darxoul bu kişisel bişey değil, filmi izlememin ardından ağzımdan dökülen sözcükler bundan çok daha sertti.
yanlış anlaşılacak bir şey yok. underground bana çoğu zaman çekici gelmez. ama iyi örnekleri (çarpışma gibi) olduğu zaman mutlu oluyorum. bence bu filmde gördüğümüz her şey oldukça iyi temellendirilmiş. biçim ile içerik arasındaki ilişki de koparılamaz biçimde kurulmuş. ancak, elbette böylesi sert (doğru sözcük bu mu bilmiyorum) filmlerden hoşlanmayanlar vardır/olacaktır.
Ben beğendim bu filmi. Görüntüler ve ışık gayet yerindeydi. Fazla parası olamayan ama kafası iyi çalışan biri bunu çeken arkadaş (nitekim bu fimin birde renki sequel'ini çekti sonra).
Ondan sonra gelen ve benzer görüntüler içeren örneğin Pi gibi gayet hoş filmler için de yol açmış olması da pek güzel.
Bence bu filmdeki cinsellik epey erkek homo erotikti.
darxoul madem bunu bu kadar beğendin, bir tane film önereyim sana
**Electric Dragon 80.000 Volts **
Kesinlikle kaçırma bu filmi, bana (ve bunu görmüş olan bir çok kişiye) "sinema ne güzel şey" dedirten bir filmdir. Tekrar tekrar izlenir
You need to log in to post a reply.