3 Iron
5 replies · 119 views
3 Iron
benim o "bugün neler izledik" başlığı işime yarıyordu ama gitti (sniff sniff) :)
Neyse bu durumda işte size bir G.Kore filmi daha.
3 Iron Kim Ki Duk'un (ki kendisi benim en sevdiğim yönetmenler arasında yer alır) son filmi.
Sahipleri bir sebepten bir süre için seyahatte olanların evlerini tespit edip, onlar gelinceye kadar içeride kalan bir genç var (yemek yapıp yiyor, banyo yapıyor, evde arızalı şeyler varsa onları tamir ediyor, bir iki çamaşır yıkıyor, oralığı filan topluyor vs.)
Bir gün yine boş olduğunu sandığı bir eve giriyor ama evde kocası tarafından dövülen bir hatun var - neyse bunlar birbirini anlıyor ve - çok komik bir koca'nın çocuktan dayak yemesi sahnesinden sonra- ikisi devam ediyorlar bu boş evlere girme olayına.
Şu anda 2004'ün en sevdiğim filmleri içerisinde ikinci sıraya ferah ferah oturmuş durumda. Keşke isanlar Acasia gibi Kore filmleri yerine bu tarz şeyler (veya daha iyisi ne bileyim Taegugki gibi büyük prodüksiyonları koysalar Türkiye'de vizyona)
Gozu benim en sevidiğim Miike filmlerinden biri, yavaş tempolu ama hem komik hem de rüyavari bir havası var (Lynch filmlerinde vardır ya öyle bir hava işte onun gibi)
Bu arada lütfen korsan almayınız - biliyorum yararsız bir uyarı ama belirtmeden de geçemiyorum işte.
Ya adam yapmış, sende görmek istiyorsan bunun ahlaki yolunu izlemek doğrusu bana göre.
Örneğin Azumi filmini çok çok görmek istiyorum ama kanuni dvd hayvani fiyatlarda olduğundan, festivale filan da gelmediğinden izleyemiyorum bir türlü. Üzülmüyor muyum? Üzülüyorum ama korsanını alıp Kitamura kardeşimin verdiği emeği hiçe saymak yerine izlememeyi yeğ tutuyorum ben.
Bu korsan tartışmasının sonu gelmez dopey, ben sana eğer izlemediysen Kim Ki Duk'un BAD GUY diye bir filmi var, tavsiye ediyorum (bir kaç bakımdan 3 Iron'un kötü ikiz kardeşi gibi bir film BAD GUY) bulursan bir göz at :)
Bu arada filmin soundtrack'i harika - Natasha Atlas diye bir hatunun Halim isimli albumünden bir şarkı var (internet'in gözünü seveyim bu arada) beni bitirdi ki bitirdi.
You need to log in to post a reply.